Driessen voorspelt groot probleem voor Ajax als Farioli ingrijpt

21 oktober 2024, 13:59   Bijgewerkt: 21 oktober 2024, 14:38
Foto: © Imago/De Telegraaf/Realtimes

Als het aan Valentijn Driessen ligt, behoudt Brian Brobbey voorlopig zijn basisplaats bij Ajax. De sterke spits is momenteel niet in goeden doen, terwijl Wout Weghorst het vanaf de bank wel laat zien. Mocht Francesco Farioli ervoor kiezen Brobbey geen vertrouwen meer te geven, gaat Driessen ervan uit dat de jonge spits daar niet van kan herstellen.

Brobbey is bij Ajax uitermate zwak aan het seizoen begonnen. Ondanks dat hij in alle competities al twaalf duels speelde en daarin behoorlijk wat flinke kansen kreeg, vond de aanvaller alleen het net in de thuiswedstrijd in de play-offronde van de Europa League tegen Jagiellonia. Zijn concurrent Weghorst kwam laat in de transferwindow binnen en weet met drie belangrijke treffers in zijn twee meest recente invalbeurten wel indruk te maken.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Klaassen benaderde oud-Ajacied: ‘Zei dat ik hem ging halen’

In een video van De Telegraaf krijgt Driessen de vraag wie de eerste spits van Ajax moet zijn. “Brobbey moet blijven”, antwoordt de verslaggever stellig, waarna hem wordt gevraagd dit uit te leggen. “Het werkt als een tierelier. Brobbey maakt de boel gek en Weghorst maakt het af.” De journalist begrijpt dat het voor Brobbey zelf niet prettig is. “En als deze trainer gewoon principes heeft, moet Brobbey eerste spits blijven. Maar hij mag sommige kansen best afmaken.”

LEES OOK: Dit gaat er schuil achter de spitsenstrijd tussen Brian Brobbey en Wout Weghorst

‘Farioli moet Brobbey laten staan’

Driessen ziet dat de roep om Weghorst in de basis bij Ajax toeneemt. “Op een gegeven moment is het niet langer houdbaar en dan gaat ook Farioli overstag”, voorspelt de journalist. Overigens is Driessen niet van mening dat de Italiaanse trainer hiernaar moet luisteren. “Als je Brobbey nu laat vallen, valt hij niet meer op te rapen. Niet door Farioli.”

Wie moet eerste spits zijn bij Ajax?

Laden...
234 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Erwin van de Looi stapt boos op Wout Weghorst af: dit is wat hij zei tegen de Ajax-spits

Erwin van de Looi stapte zondagmiddag na afloop van Heracles Almelo - Ajax (3-4) het veld op om verhaal te halen bij Wout Weghorst.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

En zo is het maar net. Driessen begint het te begrijpen Brobbey moet (sociale) media afsluiten, gewoon weer doen waar hij zin in heeft en dan komen de goals vanzelf Als ik zijn trainer was zou ik hem zeggen minder de duels opzoeken weglopen. Niets is zo gemakkelijk voor een verdediger dan een statische spits

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Brobbey moet zich, of moet zich met ondersteuning van Farioli en anderen, een andere stijl van aanvallen en balbehandeling eigen gaan maken. Dat tegelijkertijd met trainen op inzicht en kalm blijven als je op de keeper afloopt. Als hij daartoe is staat is kan het ook beter gaan lopen met hem. Maar er wordt ook veel te veel aandacht aan geschonken en ik ben ervan overtuigd dat hem dát ook niet vooruit helpt.

Ruud40
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Brobbey staat onder enorme druk en dat wordt elke wedstrijd een beetje meer. Ik zie wel wat in een oude truc. Litmanen kreeg ooit 1 of 2 weken vrij midden in het seizoen toen het niet zo lekker ging. Geef Brobbey een week vrijaf, niet mee naar Quarabag, niet tegen Willem II. Daarna komt ie fris weer terug en denk ik dat hij weer gaat scoren.

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Falentijn van waardeloze verslaggever naar psycholoog. Het moet niet gekker worden!

nelis92
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Driessen heeft wel een punt. Als je Brobbey nu laat vallen, kan dat zijn ontwikkeling schaden. Maar ja, als hij niet presteert, moet je ook durven wisselen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen