Driessen maakt Farioli volledig met de grond gelijk

28 oktober 2024, 17:05
Foto: © Imago/De Telegraaf/Realtimes

Valentijn Driessen is absoluut niet te spreken over het spel van Ajax onder Francesco Farioli. Volgens de journalist van De Telegraaf is de oefenmeester te laf en resulteert dat in een veldspel dat niet om aan te zien is. Driessen zou liever zien dat Farioli wat meer risico’s neemt.

Ajax won zondagmiddag in eigen huis met minimale cijfers van Willem II, maar genieten kon Driessen absoluut niet, zo stelt hij in de podcast Kick-off. Volgens de journalist zou het al heel erg helpen als Farioli ervoor zou kiezen om talenten de kans te geven in het eerste elftal. Wanneer presentator Pim Sedee voorstelt dat Ajax momenteel geen ‘gouden lichting’ heeft, reageert Driessen fel.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: ‘Conflict bij Ajax afgewend: akkoord aanstaande over nieuwe rvc, Van Gaal blijft adviseur’

“Wie zegt dat?!”, vraagt de chef voetbal van de krant zich af. “Wat weet jij er nou van? Je moet ook mensen een kans geven.” Driessen neemt vervolgens Matteo Dams van PSV als voorbeeld, die door vele blessures bij de Eindhovenaren zijn kans kreeg en greep in het elftal van Peter Bosz. “Op Eredivisie-niveau doet hij het goed, op Paris Saint-Germain-niveau wat minder.” Ook de zeventienjarige centrale verdediger Pau Cubarsí, die zaterdag namens Barcelona een puike partij speelde op bezoek bij Real Madrid (0-4), kan de journalist van genieten. “Je moet durven.”

LEES OOK: Ajax-ster trekt shirt uit, Henderson's reactie laat fans lachen

Daar ziet Driessen direct het verschil tussen Farioli en andere trainers. “Deze man is een Italiaan en hij durft niet”, stelt hij. “Het gaat alleen maar op zekerheid. Dan win je wedstrijden met 1-0. Als Ajax dat wil, prima. Maar zo wil ik Ajax niet zien.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kees Kwakman schrikt van Ajax en heeft 'te doen' met één speler: 'Hoelang wordt dit nog geaccepteerd?'

Eén speler oogst medelijden na afloop van Ajax - Willem II

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ajax heeft voorlopig gewoon niets te willen Je bent Bergwijn kwijt en daarmee hou je slechts 1 jonge buitenspeler over Weghorst is natuurlijk geen Bergwijn, al scoort hij nu gelukkig nog wel. Dat deed Bergwijn toen hij kwam ook en daarna zakte Ajax ver weg. Het is dus niet wat Ajax wil, maar wat Ajax helaas voorlopig moet doen. Gelukkig nu wel spelers uit de eigen jeugd Het publiek wil, nee eist dat je ten minste keihard werkt en dat gebeurt nu gelukkig. Spelers weten wie niet wil kan gaan. Er is weer een baas die dit van ze eist. is het spel mooi? Neen. Moet het dat nu ineens ook zijn? Nee, onmogelijk. De blaren zitten er nog Spelers beseffen dit, fans beseffen dit, helaas journalisten en "kenners" nog niet. Als je ziet waar Ajax vandaan komt is het niet meer dan logisch dat nu even pas op de plaats wordt gemaakt en als dat stabiel is dan, ja pas dan omhoog gaan kijken

Ruud40
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Ach joh. valenazijn kletst weer eens uit zijn nek. Farioli te laf? En Baas, Fitz-Jim en Godts dan, geeft hij die geen kans? En Hato speelt ook gewoon. En Brobbey en Taylor zijn nog maar net ex-jeugdspelers en worden waar nodig door Farioli gesteund. Hoezo Farioli kiest niet voor talenten? En weet je nog vorig seizoen? Toen noem ze maar: Martha, Banel, Gooijer, Hlynsson, Vos vanuit niets 2 wedstrijden pw werden ingezet? Op Hato na zijn ze allemaal volledig afgebrand. Na een paar wedstrijden werden ze weer vervangen door een ander. Wat heeft de buslading te jonge spelers die vorig seizoen ingezet is opgeleverd? Jong staat 15e. Het idee dat je daar drie spelers op kan halen die je in één klap de pannen van het dak laten spelen is absurd. Het niveau zal alleen nog verder zakken. De selectie die er nu staat doet zoals jij zegt hun stinkende best. Veel meer als waar Ajax nu staat zit er niet in.

Sticks
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klare taal Ruud40.

Kramer
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Stop toch eens met die gasteen podium te geven.

Dexi
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Stuur de maestro een dagje naar Eindhoven om eens te zien hoe PSV het doet, daar worden talenten niet in een vitrinekast gezet, maar mogen ze gewoon spelen. Terwijl de maestro zich verbergt achter een laffe 1-0, laat PSV zien dat risico nemen en jonge spelers kansen geven niet alleen leuker voetbal oplevert, maar ook de weg kan vrijmaken voor de sterren van morgen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen