Valentijn Driessen ziet 'gelul in de ruimte' van speler van Ajax

8 oktober 2024, 11:34   Bijgewerkt: 8 oktober 2024, 11:49
Foto: © Vandaag Inside

Valentijn Driessen is niet onder de indruk van de voorspellende gave van Wout Weghorst. Na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen (3-1) beweerde Weghorst dat hij wist dat hij zou gaan scoren.

Bij Vandaag Inside worden de beelden getoond van de uitspraken van Weghorst op de persconferentie. “Dit is gelul in de ruimte, man”, zegt Valentijn Driessen daarover. Weghorst stelde op de persconferentie dat hij zijn doelpunt had voorspeld in gesprek met fysiektrainer Sam Feringa. “Op het moment dat Branco (van den Boomen, red.) de penalty miste, zei ik tegen hem: ‘Ik denk dat het vandaag echt gaat gebeuren.’”

Artikel gaat verder onder video

Evenwel is Driessen te spreken over de mentaliteit van Weghorst, die er ‘alles aan deed’ om de wedstrijd te kunnen spelen. Aanvankelijk zou hij vanwege hamstringklachten niet bij de selectie zitten, maar hij liet aan de medische staf weten wel te willen spelen. Ploeggenoot Jordan Henderson, die ook inviel, reisde speciaal af naar Engeland om op tijd fit te geraken voor het duel.

LEES OOK: 'Blond mannetje' bij Ajax - FC Groningen krijgt ervan langs in Vandaag Inside

Driessen ziet de twee invalbeurten als signaal dat er minder moet worden geluisterd naar data-experts op het gebied van fysieke belasting. “Al die dataspecialisten zeggen: ‘Niet spelen, niet doen.’ Maar de spelers kennen hun lichaam het allerbeste. Zij zeiden dat ze er gewoon bij wilden zijn en konden invallen. Dat doen ze, en Weghorst maakt de beslissende goal. Ga dus weg met al die dataspecialisten. Je hoeft niet Brobbey in de zestigste minuut wisselen omdat hij anders zogenaamd geblesseerd raakt…”

LEES OOK: Van Basten over Ajax-speler: ‘Hij heeft ruzie en problemen met alles en iedereen’

'Brute kracht van Weghorst'

Tafelgenoot Johan Derksen is niet verrast door het cruciale doelpunt van Weghorst. “Het is een ideale pinchhitter. Het is heel makkelijk dat je die achter de hand hebt. Als je het niet meer weet als trainer, dan gooi je de brute kracht erin. Dan zit het weleens mee."

Video - Chris Woerts: 'Wout Weghorst is de Willem Engel van het betaalde voetbal'

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-assistent Mateos wordt plots negatief belicht bij Vandaag Inside

In de uitzending van Vandaag Inside wordt gelachen om de assistent-trainer van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

R MN
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Quote Valentijn Driessen : "Je hoeft niet Brobbey in de zestigste minuut wisselen omdat hij anders zogenaamd geblesseerd raakt…”. Klopt, maar je moet Brobbey wel wisselen omdat hij weer geen pepernoot raakt.

Brigges
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Je moet Brobbey een hele wedstrijd laten spelen anders komt hij nooit in zijn ritme en verliest hij alle zelfvertrouwen. Vorige seizoen maakte hij er 18 dus nu niet net doen of hij er er ineens niks van kan

Grote Markt
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Wat een zeer onbelangrijk artikel met dat achteraf voortdurende gezwam van Driessen. Het belangrijkste is is dat Weghorst Ajax aan 3 punten hielp. Klaar.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

En van ‘gelul in de ruimte’ daar weet Valentijn echt álles van.

KabelKarel
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

die Driessen. Altijd lekker negatief. maar hij heeft wel een punt over die dataspecialisten. Soms moet je gewoon op je gevoel afgaan. Kijk maar naar Weghorst, die scoort gewoon.

CG
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Hij moet maar eens vier keer met de raket zelf flink de ruimte in zonder zijn verstand !!!

smartSam
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Voorspellen of niet, Weghorst laat zien dat je met de juiste mentaliteit ver kunt komen. misschien moeten meer spelers dat voorbeeld volgen in plaats van naar die data te luisteren.

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Geef Valentijntje een stok en hij gaat slaan. Die man is toch onderhand een karikatuur van zichzelf geworden. Zuurpruim pur sang. Laat Weghorst maar lekker voorspellen en iedereen irriteren. Hij gaat Ajax nog wel wat puntjes bezorgen en daar gaat het om.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Het is net sticks,storm, crimson ineen. Ook een karikatuur van zichzelf.

Sticks
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ja nou ga je me gewoon na-apen met een zinnetje waar ook het woord karikatuur in zit. Vind ik niet erg sterk van je. Beetje slappe humor. Van een slap windje.

TostiTijger
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Driessen moet ook wat te klagen hebben. Weghorst scoort en dat is wat telt. misschien moet Valentijn zelf eens een balletje trappen, kijken of hij dan nog zo'n grote mond heeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen