Valentijn Driessen slaat alarm bij Ajax: nieuwe ineenstorting dreigt

28 oktober 2024, 07:59   Bijgewerkt: 28 oktober 2024, 08:27
Foto: © Imago

Valentijn Driessen maakt zich grote zorgen om de jeugdopleiding van Ajax, zo maakt hij duidelijk in een pijnlijke column voor De Telegraaf. De journalist ziet dat de ‘ineenstorting’ van de Amsterdamse jeugdopleiding ‘minstens zo erg is als het desastreuze aankoopbeleid’.

Ajax won afgelopen zondag met 1-0 van Willem II, maar kreeg na afloop behoorlijk veel kritiek. De manier van voetballen was onthutsend zwak en de toeschouwers werden allesbehalve vermaakt. “Over het desastreuze aankoopbeleid bij Ajax afgelopen twee seizoenen zijn al boeken geschreven, maar de ineenstorting van de jeugdopleiding is minstens zo erg. Tenminste, als de huidige Ajax-selectie samengesteld door de technische beleidsbepalers samen met Francesco Farioli de maatstaf is voor de toestand op De Toekomst”, begint Driessen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Kees Kwakman schrikt van Ajax en heeft 'te doen' met één speler: 'Hoelang wordt dit nog geaccepteerd?'

“Je zou het zomaar kunnen geloven. Of is het in werkelijkheid zo dat er geen lef is en vertrouwen in zelfopgeleide talenten? Of is het politiek van de nieuwe opleiders om geen talent te brengen van de oude opleiders? Bang om de credits mis te lopen”, gaat de journalist vernietigend verder. Driessen vindt het ‘ondenkbaar’ dat Ajax geen enkele jonge talentvolle tiener kan opleiden.

“Of dat er daarvan niet één rondloopt op De Toekomst, die mee kan op Eredivisie-niveau. Zeker als je ziet wat bij FC Barcelona is gebeurd. Daar shopten ze genoodzaakt bij de jeugdacademie La Masia, omdat de club vanwege een waanzinnig kapitaalverslindend aankoopbeleid financieel in zwaar weer raakte”, noemt hij als voorbeeld.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Theo Janssen: 'Ajax wordt tien à twintig procent beter als hij meedoet'

Theo Janssen denkt dat één speler een heel groot verschil kan maken bij Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Vriendje Stokvis
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Valentijn heeft gelijk. Maar ze hebben geld zat daar dus blijven ze kopen kopen kopen om het kopen. De toekomst is verleden tijd. Koopclubje geworden. En daar worden heel wat mensen financieel beter van.

Sticks
Link gekopieerd!
    39
    + 1
avatar

Grappig: goedkoop commentaar leveren kun je wel, maar tellen is toch te moeilijk voor je, aangebrande paling. Ajax kocht de afgelopen transferwindow welgeteld één speler. Jouw clubje kocht er 8. Wil je een telraam???

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Stok oud visje Dat koopclubje wat jij bedoelt worden ze ook al aardig in 010 of ben je dat alweer vergeten of moet je elke keer zoals rudolfje 21 altijd wat te zeiken hebben over Ajax

Laurens1
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

De titel is; AJAX HEEFT ZIJN ZIEL VERKOCHT Dit ben ik niet met hem oneens. Tja uit dit stuk kwam naar voren dat hierdoor de jeugdopleiding verkwanseld wordt naast het aankoopbeleid! Hij vergeleek dit met Barcelona waar uit nood, geen geld kennelijk, nu ontzettend veel eigen opgeleide jeugd op het veld staat. Appels met peren vergelijken Falentijn. De vertoning gisteren was edoch Ajax onwaardig , waar die Italiaanse goochelaar debet aan is. Een afstraffing in de Kuip ligt in het verlengde nu!

Kramer
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Bovendien wordt de Jeugdopleiding juist verbeterd sinds dit jaar, waar het jarenlang verwaarloost is onder Overmars/Sar.

Ruud40
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ach, valenazijn roept weer wat omdat hij kennelijk bonussen krijgt voor elke aanval op Ajax hoe idioot ook. Een hele opleiding van buiten af beoordelen is niet simpel, zeker niet voor valenazijn die denk ik niet met open armen zal worden ontvangen op de toekomst. Ik kom daar ook niet dus blijft over: pagina 830 van teletekst. Het vlaggenschip van de jeugdopleiding staat netjes op vrijwel gelijke hoogte met AZ, volgens mij recent bekroond als beste opleiding in NL. En dat terwijl de knvb bij de programmering vrijwel standaard jong met 1 dag verschil laat spelen tov Ajax 1, waardoor jong zelden de sterkste opstelling kan gebruiken. Dus volgens mij valt het wel mee.

Robert1971
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Onder 19 bovenaan competitie Onder 17 bovenaan competitie Onder 16 bovenaan competitie Onder 15 2e in competitie onder 14 4e in competitie onder 13 bovenaan in competitie Vindt het nogal meevallen, lopen meer jeugds spelers bij Ajax in het eerste dan bij bv PSV en Feyenoord.

GroteMarktGroningenРибний ринок
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Afgezien van Driessen's mening vind ik dat het bij Jong niet opschiet. Jammer ik had veel verwachtingen van Peereboom. De scouts moeten zich beter focussen op de Onders-spelers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen