Twee spelers van Ajax houden hamstringklachten over aan wedstrijd tegen FC Groningen

6 oktober 2024, 20:29
Foto: © Imago

Twee spelers van Ajax moesten met hamstringklachten naar de kant tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen (3-1 zege). Mika Godts en Josip Sutalo, die allebei werden gewisseld in minuut 84, zijn niet ongeschonden uit het duel gekomen.

Sutalo werd vervangen door Wout Weghorst, die met een doelpunt en een assist van grote waarde was in de slotminuten. Opvallend was wel dat trainer Francesco Farioli zo lang wachtte om een extra spits in het veld te brengen. “Alle wedstrijden zijn anders. Wout kon er vandaag niet eerder in”, zegt hij daarover tegen ESPN.

Artikel gaat verder onder video

De fitheid van spelers is een constant aandachtspunt bij Ajax. “We zijn op een punt waarop we alle minuten dat de spelers op het veld staan moeten tellen. Vandaag verlieten Mika (Godts, red.) en Sutalo het veld met wat pijn aan de hamstring. Met dit ritme van wedstrijden moeten we alles berekenen. Het werk dat wij als technische staf en de spelers moeten leveren is gigantisch.”

LEES OOK: Ajax-fans raken niet uitgepraat over ‘wereldactie’ van verketterde speler tegen FC Groningen

Brian Brobbey werd al na een klein uur vervangen door Chuba Akpom. Zodoende kon hij opnieuw niet negentig minuten lang op zoek naar zijn eerste Eredivisie-treffer van het seizoen. “Het is voor mij geen discussie. Het gaat er niet om wie er scoort. Het gaat er voor mij om dat we voorin energie moeten leveren en minuten moeten delen”, aldus Farioli. “We hebben drie goede spitsen en iedereen moet zijn rol vervullen. Er is geen vorm van discussie tussen ons.”

“De spelers weten precies wat het plan is”, maakt de Italiaanse trainer duidelijk. “Iedereen krijgt zijn kansen. Het is de spirit die we nodig hebben. Het doelpunt zal komen voor Brian. Vandaag was hij cruciaal op meerdere momenten, zoals met zijn assist op het doelpunt van Davy. (Klaassen, red.) Hij had een positieve impact, net als de spelers die invielen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wout Weghorst straft Ajax-fans genadeloos af voor bizar moment in minuut 89

Een opvallend moment zondag in de slotfase van Ajax – FC Groningen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wat is er toch aan de hand de laatste tijd, zoveel spier blessures, zoveel spelers met kramp. Ik zie dat Claasie nu ook niet mee doet

Dexi
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Als je niet meedoet voor het kampioenschap, kun je nog altijd tegen jezelf strijden. Die Wout huppelde het veld in alsof hij nog net op tijd was om de laatste bus naar z’n moeder te halen. Ondertussen krijgt Brobbey lof voor alles behalve scoren, want ja bij Ajax gaat het blijkbaar om het leveren van energie in plaats van de bal in het net schieten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen