Trainer Ajax Vrouwen opnieuw onder vuur na opmerkelijke onthulling bij ESPN

13 oktober 2024, 09:37   Bijgewerkt: 13 oktober 2024, 12:32
Foto: © ESPN

Een uitspraak van Hesterine de Reus heeft opnieuw stof doen opwaaien. De trainer van de Ajax Vrouwen, die recentelijk al zei de uitschakeling in de voorronde van de UEFA Women's Champions Leauge 'niet zo heel erg zuur' te vinden, deed in aanloop naar De Klassieker bij de vrouwen uit de boeken dat ze vroeger een Feyenoord-fan was.

“Ik kom daar natuurlijk vandaan, dat maakt het natuurlijk echt bijzonder”, verklapt De Reus na afloop van de 5-1 zege van Ajax op Fortuna tegenover ESPN. “Ik zat er vroeger op de tribune, met mijn vader. In De Kuip, ja. Maar nu ben ik natuurlijk Ajacied, mijn familie zal het niet fijn vinden. Maar ik ben nu gewoon Ajacied en wil winnen, jammer voor Feyenoord. Wij gaan volgende week weer de toon zetten.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ajax-trainer Hesterine de Reus laat van zich horen na pijnlijke Champions League-uitspraak

Op X kunnen deze uitspraken van De Reus op weinig goedkeuring rekening. “Weer geen handige uitspraak”, plaatst iemand op het sociale medium, waarbij hij doelt op het interview van enkele weken terug van De Reus over het mislopen van de Champions League. “Deze vrouw is een sociaal experiment”, reageert een ander.

Iemand anders is zelfs van mening dat De Reus haar langste tijd als trainer van de Ajax Vrouwen heeft gehad. “Twee schandalen in twee weken is ontslag. Wat een Ajax-onwaardig figuur is deze dame.”

LEES OOK: Oud-ploeggenoot van Jordan Henderson reageert veelzeggend over mogelijk vertrek bij Ajax

De Reus al eerder onder vuur

Eind september kwam De Reus ook al flink onder vuur te liggen. Zo gaf de trainer van Ajax Vrouwen aan de uitschakeling in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League ‘niet zo heel erg zuur’ te vinden. “Heel stiekem vind ik het persoonlijk wel fijn dat we zelf controle hebben over de weekbelasting”, sprak ze destijds tegenover ESPN. Deze uitspraken kwamen haar ook op felle kritiek bij De Oranjezondag en Studio Voetbal te staan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Vraagprijs Ajax voor Hato bekend, geïnteresseerde clubs moeten diep in de buidel tasten’

De kans is aanwezig dat Jorrel Hato Ajax spoedig gaat verlaten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Noa Lang die eerlijk zegt dat hij Ajax supporter is vind niemand erg zeker niet bij ESPN. Als een mevrouw zegt dat ze vroeger Feyenoord fan was is heel ESPN lekker aan t stoken en de zure Ajacieden allemaal weer aan het janken geblazen. Bij vrouwenvoetbal zitten er nog fans gemixt door elkaar laat dat lekker zo houden daar.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

In principe zet ESPN alleen een feit neer en maakt er niet eens een groot ding van. ESPN zegt alleen bijzondere ontmoeting omdat het dus een oude liefde van de trainer is. Dit is niet zo raar. De ophef komt vanuit sommige Ajax supporters (iets wat ik ook erg overdreven vind).

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Gedeeltelijk eens Gabrielle. Maar ik vind wel dat espn wel vaak opzoek is naar ophef . Fff toch iets opnoemen of speculeren op Met commentaar ook vaak op zoek naar een stunt ,of vrij normale dingen uitvergroten .

Ruud40
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Bizar gewoon dat alle voetbal gerelateerde programma’s en sites er direct bovenop duiken dat dit ontoelaatbaar is. Ja, ik ben Ajax fan en ik vind er wat van. Jongens hen meer respect voor elkaar, de wereld vergaat niet omdat deze trainster ooit met haar vader wedstrijden van Feyenoord bezocht. Prima toch? Laat je als supporters niet opjutten door dit soort provocaties. Ik ben, toen ik veel jonger was, vaak in de kuip bij Feyenoord Ajax geweest. Nog in de tijd dat Koeman bij Ajax speelde. Leuke wedstrijden en fijne sfeer, ook als Ajax fan een geweldige ervaring (Ajax speelde nog in de Meer). Jammer dat dat er niet meer is bij de mooiste wedstrijd van nederland. Het zou de wedstrijd nog leuker maken. Dus heb gewoon respect voor deze dame en meteen ook voor Feyenoord of andersom Ajax.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ik ben Feijenoorder en ga al jaren naar de kuip. Deze trainster dat moet allemaal kunnen . Alleen de rest wat je noemt is heel mooi maar dat is allang niet realistisch meer . Uitsupporters bij deze wedstrijden is niet meer mogelijk . Geloof me de laatste keer in rotterdam was echt niet gezellig . En ik denk anderssom ook niet . Maar deze trainer en spelers moet wel kunnen allemaal . Al zijn sommige mensen een uitzondering

dilima1966
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

De ene naar de andere uitspraken totaal ongeschikt voor de ajax vrouwen en daphne Koster ook het ajax Bestuur rvc vindt het allemaal goed oprotten er mee

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Hier spreekt een gemiddeld Ajax-supporter. Als een scheidsrechter/bestuurslid noem maar op niet in een Ajax pyjama geslapen heeft is t weer janken. Hetzelfde zie je bij het NLElftal nu Ajax wel weet te winnen tegen Fortuna Sittard komen de Jan van Halstjes uit hun holletje en moeten we met heel Ajax weer gaan voetballen. Is Klaassen al terug bij het Nl Elftal ? Zou Makkelie ook in een roze Ajax pyjama geslapen hebben ? Anders is het weer janken.

Allback
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Haar eerdere uitspraak over Ajax in de Champions League kon echt niet, maar met deze uitspaken is toch echt niets mis mee. We gaan toch niet doen alsof iedere Ajax trainer binnen Ajax en iedere speler onder een Ajax dekbed heeft gelegen en als klein kind op de tribune heeft gezeten? Dat is bij Ajax niet zo en bij geen enkele andere club.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Precies allback . Trouwens de meeste trainers en spelers hebben niet zo'n clubliefde .

Grote Markt
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

In de eerste plaats supporters van Ajax janken niet, omdat voor de supporters van de succesvolste club van Nederland er geen enkele reden is en als ze de indruk wekken het wel te doen dan is dat janken overgenomen van jarenlang janken elders. Voor het overige wat kunnen wij in ons landje toch kleingeestig zijn. Laat die mevrouw nou vroeger Feyenoordfan zijn, so what zij werkt nu voor Ajax en wordt door Ajax daarvoor betaald. Wat een gezeur op de vierkante centimeter. Er zijn nu zat supporters van Feyenoord die Ajax af en toe bewonderen en respect voor hebben. Omgekeerd ook, net als voor PSV AZ Utrecht Twente Groningen en ga zo door.

Kramer
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ze haakt de uitspraken wel aan elkaar😂. Maar dat krijg je met Koster aan het roer, een trainer met dementie.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Lekker belangrijk. Als een coach/trainer het goed doet wat kan t mij nou boeien waar ze vroeger fan van was o.i.d. Mensen maken een enorm groot ding van niks. Dat van die uitspraak van de CL, dat vond ik gewoon een hele domme uitspraak. Dit, tja, boeit me 0.0

Sticks
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Wat een ophef om niks. Websitevulling. "Op X kunnen deze uitspraken van De Reus op weinig goedkeuring rekenen". X is het afvoerputje van de hedendaagse maatschappij. Net zoals Facebook, Tiktok en al die andere kul. Totaal niet relevant.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Websitevulling daar heeft fc update toch jou voor met al je accountjes .

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien leuk voor pagina 36 van de Libelle. Verder net zo oninteressant als het vrouwenvoetbal zelf.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Er passen 47500 mensen in dat stadion en het staat al 87 jaar. Dus er hebben wel meer mensen in gezeten. Zo bijzonder is het niet dat zij er vroeger heeft gezeten. Johan Cruyff heeft er ook gespeeld. Maar omdat een paar droeftoeters op X hun verontwaardiging uitschrijven is het een hot item. X is geen bron, behalve van haat en ergenis, om artikelen over vol te schrijven

Copa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vroeger hield ik van Engels nu van Duits Vroeger kocht ik bij AH nu bij Dirk Vroeger bankierde ik bij ING nu bij ABNAMRO Vroeger had ik een vriendin met blond haar nu een met geen haar Man. o man wat een gedoe om niets

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen