Tóch nog goed nieuws voor Koeman: Sky Sports meldt rentree absolute sterkhouder

17 oktober 2024, 17:03
Foto: © Imago/Sky Sports/Realtimes

Drie dagen na het sluitstuk van een zeer teleurstellende interlandperiode voor het Nederlands elftal is er gelukkig toch nog goed nieuws voor Ronald Koeman: Nathan Aké heeft de training hervat bij Manchester City. De verdediger viel vorige maand in de thuiswedstrijd tegen Duitsland geblesseerd uit en stond daardoor ruim een maand aan de kant.

Aké had in de thuiswedstrijden tegen zowel Bosnië en Herzegovina als Duitsland een basisplaats. De linkspoot werd tegen Bosnië en Herzegovina al voortijdig naar de kant gehaald, maar een paar dagen later tegen Duitsland zat zijn wedstrijd er noodgedwongen vóór het rustsignaal al op. Aké raakte geblesseerd en Manchester City-trainer Pep Guardiola maakte een paar dagen later kenbaar dat de verdediger pas na de interlandperiode in oktober zijn rentree zou maken.

Artikel gaat verder onder video

Aké ontbrak daardoor in de competitiewedstrijden tegen Brentford, Arsenal, Newcastle United én Fulham en moest ook de Champions League-duels met Internazionale en Slovan Bratislava aan zich voorbij laten gaan. Koeman kon eveneens geen beroep doen op zijn sterkhouder. Aké ontbrak in de uitwedstrijden tegen Hongarije en Duitsland. Zonder de linksbenige centrumverdediger sloeg het Nederlands elftal twee keer een modderfiguur. Op bezoek in Hongarije mocht het de handen dichtknijpen met een gelijkspel, een paar dagen later werd het door Duitsland bij vlagen weggespeeld. De Duitsers vergaten het krachtverschil echter uit te drukken in de score (1-0).

LEES OOK: Koeman schreeuwt tijdens wedstrijd naar speler die taak niet uitvoert: 'Ik ben niet voor niets schor'

Oranje moet daardoor nog flink aan de bak in de laatste speelronde van de Nations League, wil het zich kwalificeren voor de kwartfinales. De ontmoetingen met Hongarije (thuis) en Bosnië en Herzegovina (uit) staan voor respectievelijk 16 en 19 november op het programma. Grote kans dat Koeman Aké dan wel weer tot zijn beschikking heeft. De verdediger verscheen donderdag op het trainingsveld van Manchester City, zo blijkt uit beelden van Sky Sports. Manchester City hervat de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. Guardiola is ongetwijfeld voornemens het rustig aan te doen met de Nederlander. Na het bezoek aan Wolverhampton staan er namelijk nog zes wedstrijden op het programma tot de volgende interlandperiode.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen