Titelkoorts bij FC Utrecht: 'Ronny, Ronny, we worden kampioen'

7 oktober 2024, 07:50
Foto: © Imago

De titelkoorts is ‘voelbaar’ bij FC Utrecht, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De club beleeft met negentien punten uit zeven wedstrijden de beste seizoenstart ooit en heeft slechts twee verliespunten meer dan koploper PSV. Verdediger Mike van der Hoorn helpt de fans echter uit hun droom: kampioen gaat FC Utrecht niet worden.

Utrecht won zaterdagavond met 3-2 van RKC Waalwijk en gaat de interlandperiode in als nummer twee van Nederland. De ploeg van Ron Jans was te sterk voor onder meer FC Twente (2-1) en AZ (1-2) en verloor dit seizoen alleen punten in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Daarentegen heeft Jans wel zijn frustratie uitgesproken over de moeite waarmee zijn ploeg wedstrijden wint: nooit won Utrecht dit seizoen met meer dan één goal verschil.

Artikel gaat verder onder video

Tijdens het duel met RKC werd op de hoofdtribune een aantal kartonnen kampioensschalen de lucht in geheven. "Alleszeggend is het over de ongekende euforie die op dit moment als een wolk over het midden van het land trekt", schrijft het Algemeen Dagblad. Ook werd Jans toegezongen met het lied: “Ronny, Ronny, we worden kampioen.”

'FC Utrecht wordt geen kampioen'

Viceaanvoerder Van der Hoorn erkent dat Utrecht met een 'heerlijk' gevoel de interlandperiode ingaat. "Maar laten we ook een heel klein beetje realistisch blijven, hè. De competitie is pas net begonnen en er kan, móet, bij ons nog heel veel beter", benadrukt hij. Over een landstitel wil hij dan ook niet nadenken. “Weet je... Precies een jaar geleden, toen we laatste stonden, zongen diezelfde fans: 'We gaan naar Helmond toe'. Snap je wat ik bedoel? FC Utrecht is een club van uitersten. De fans zijn óf heel blij óf heel teleurgesteld. Een middenweg is er eigenlijk niet."

“Voor voetballers is dat prachtig, spelen in een stadion waar de emoties zo voelbaar zijn”, vertelt de routinier. “En vanzelfsprekend mogen onze supporters dromen van de landstitel. Maar ik kan ze alvast verzekeren: kampioen worden we niet, hoe graag we dat ook zouden willen. Daarvoor zijn andere clubs gewoon net een tandje beter.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Beste tien Eredivisiespelers volgens EAFC bekend

De beste tien Eredivisie-spelers in de game EA FC 25 zijn bekend.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Nico vd Berg
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ach, die titelkoorts is typisch Utrechts. We winnen een paar potjes en ineens zijn we kampioen. Laten we eerst maar eens zorgen dat we structureel in de top 5 eindigen. Dat zou al een prestatie zijn.

JongeJasper
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Precies, Nico. Ze moeten niet zo hoog van de toren blazen. Eerst maar eens een seizoen zonder drama.

ZondagZaag
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Die kartonnen schalen zijn net zo echt las de kans dat Utrecht kampioen wordt. Maar goed, laat ze maar even genieten van hun momentje

TikTakaTommy
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ron Jans moet eerst maar eens zorgen dat zijn team fitter wordt. al die nipte overwinningen zijn niet houdbaar. Misschien wat meer focus op de fysieke training?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen