Tiental van PSV mazzelt: wereldgoal De Jong, Sparta mist reuzenkansen

5 oktober 2024, 22:00   Bijgewerkt: 5 oktober 2024, 22:10
Foto: © Imago

PSV heeft in het eigen Philips Stadion een moeizame overwinning geboekt. De koploper van de Eredivisie behoudt winstreeks, maar het ging allemaal met de grootst mogelijke moeite. Sparta Rotterdam werd in eigen huis met 2-1 verslagen. Een rode kaart zorgde ervoor dat de mannen van Peter Bosz een moeilijke avond beleefden.

21 punten uit zeven duels. Het zijn de statistieken van de koploper op eenzame hoogte. PSV won alle duels van het Eredivisie-seizoen. Op zaterdagavond kwam Sparta Rotterdam op bezoek in de lichtstad. Sparta behaalde in zeven wedstrijden al tien punten en stond dus, voorafgaand aan het duel met de lijstaanvoerder op de achtste plek.

Artikel gaat verder onder video

Binnen minder dan drie minuten tijd kreeg Sparta al een enorme kans op de openingstreffer. Mohamed Nassoh dribbelde en schoot op de goal van Walter Benítez, maar de bal ging nipt naast het doel. Zeven minuten later kwamen de Rotterdammers dan ook daadwerkelijk op een voorsprong. Tobias Lauritsen schoot de bal, in het dak van het doel, hard achter Benítez, en zo stond het 0-1.

Na de openingsgoal van Sparta ging PSV meteen op zoek naar de gelijkmaker in het eigen Philips Stadion. Guus Til kreeg tot tweemaal toe een kopkans, maar beide keren kon Nick Olij, de Sparta-goalie, pareren. Oliver Boscagli besloot in de 34ste minuut de bal op de goal te rossen. Via de rug van Arno Verschueren belandde de bal achter Olij, en zo stond de 1-1 op het scorebord. Slechts vier minuten later stond ook de 2-1 op het scorebord.

Luuk de Jong schoot de bal prachtig met de buitenkant van de voet, heel subtiel, in de linkerbovenhoek. Binnen no-time was de voorsprong van Sparta dus weggepoetst. Na de rust ging Matteo Dams de mist in. De PSV-verdediger haalde Lauritsen neer. De spits van Sparta was anders in zijn eentje op de goal van Benítez afgelopen, en dus kwam het Dams op een rode kaart te staan. De koploper moest met tien man verder.

PSV moest het veertig minuten lang volhouden met tien spelers op het veld, maar de rest van de wedstrijd was allesbehalve een groot spektakel. Sparta probeerde via Nassoh wel de aanval te zoeken, maar het leidde tot vrijwel niets. De mannen van Peter Bosz wisten er zelf ook niet via de counter uit te komen. Til kreeg in de 85ste minuut nog een kans, maar hij schoot de bal keihard op de lat. In de 93ste minuut kreeg Mito nog een enorme kans, maar de bal ging huizenhoog over. Een kopbal van Meissen twee minuten later was ook onsuccesvol. In de laatste seconde schoot Eerdhuijzen nog een bal binnen, maar hij stond buitenspel. Zo wint PSV dus met 2-1, na een spannende partij.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

BierEnBitterballen
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

PSV had mazzel,zeg je? Nou, dat is nog zacht uitgedrukt. Sparta had gewoon moeten winnen. Die kansen... je zou er bijna een biertje op kapot slaan

AdvHg
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Inderdaad, Sparta had het af moeten maken. Maar ja, als je het niet doet, krijg je de deksel op de neus. PSV had gewoon meer geluk dan wijsheid.

JongeJasper
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Haha, PSV weer met de hakken over de sloot. Maar die goal van Luuk de Jong, dat was wel genieten hoor. Misschien moet Ajax hem maar eens een keertje proberen te halen. Oh wacht, dat hebben we al gedaan. Oeps

Boswandeling95
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Voetbal is net als het leven, soms heb je geluk nodig. PSV had dat vandaag. Maar wat een prachtige goal van De Jong, daar kan je alleen maar van genieten, toch?.

Sticks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Goed voetbal van Sparta tegen een niet bepaald denderend Psv die dan toch weer met de winst weglopen. Leuke wedstrijd om te zien. Terechte rode kaart voor Dams.

devadervanNick
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

PSV heeft geluk gehad, maar dat hoort ook bij voetbal. Die rode kaart was wel echt een domper. Ze moeten echt beter opletten, anders gaat het een keer mis.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

lucky PSV, maar Sparta was er goed had misschien wel recht op meer, maar ook dat is voetbal. PSV gaat meer puntjes verspelen dan vorige seizoen gok ik zo maar

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen