'Ajax heeft driejarig contract klaarliggen voor vroegere publiekslieveling'

11 oktober 2024, 13:44   Bijgewerkt: 11 oktober 2024, 13:51
Foto: © Imago/realtimes

Ajax hoopt zich komende zomer alsnog te versterken met voormalig publiekslieveling Christian Eriksen, zo weet de Engelse tabloid The Sun vrijdag te melden. De 32-jarige Deen is bezig aan zijn laatste contractjaar bij Manchester United en zou dus transfervrij kunnen terugkeren bij de club waar hij zijn profcarrière begon.

De middenvelder speelde tussen 2010 en 2013 163 wedstrijden in Ajax 1, goed voor 32 doelpunten en 65 assists. Hij werd met Ajax driemaal kampioen van Nederland, alvorens in de zomer van 2013 over te stappen naar Tottenham Hotspur. Na een kortstondig avontuur bij Internazionale keerde hij in de winter van 2022 terug in Engeland, bij Brentford. Manchester United had na een halfjaar genoeg gezien en haalde hem in de zomer van dat jaar naar Old Trafford.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ex-Ajacied van veertig miljoen dwingt nieuwe status af: 'Echt een speler van topniveau'

Eriksen is cijfermatig uitstekend aan zijn derde seizoen in Manchester begonnen. Na acht gespeelde wedstrijden staat de teller al op drie goals en evenzoveel assists voor de Deen, die daarmee zijn totale productie van vorig seizoen (één goal en drie assists) nú al overtroffen heeft. Desondanks ligt het volgens bovengenoemde krant niet in de lijn der verwachting dat de clubleiding Eriksen een nieuw contract aan gaat bieden.

LEES OOK: Kenneth Taylor onthult hoe hij en iedereen binnen Ajax denkt over Wout Weghorst

Over belangstelling heeft Eriksen volgens The Sun niet te klagen. Onder meer vanuit de Verenigde Staten en Saudi-Arabië zou de situatie van de middenvelder nauwlettend in de gaten gehouden worden. Ajax heeft echter de beste papieren in de strijd om Eriksen, zo leest het. "De Nederlandse grootmacht zou bereid zijn om hem een driejarig contract aan te bieden, waarmee de weg vrij is voor Eriksen om zijn carrière bij Ajax te beëindigen", leest het.

'Voorkeur Eriksen gaat uit naar sprookjesachtige terugkeer in Amsterdam'

De interesse van buiten Europa ten spijt, zou ook de voorkeur van de speler zélf uitgaan naar een terugkeer in de Johan Cruijff ArenA. "Naar verluidt trekt het idee van een sprookjesachtige terugkeer bij de club waar hij zijn naam heeft gevestigd hem aan", schrijft de tabloid.

Is Christian Eriksen een versterking voor dit Ajax?

Laden...
727 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes wilde met Ajax een speler, die sinds 27 juli niet meer voetbalt

Opvallend: een zomers transferdoelwit van Ajax staat nog steeds aan de kant.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Weer een speler zonder restwaarde. Heeft de scouting nog wat in te brengen in Amsterdam?

Grote Markt
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Laat duidelijk zijn, tot velen nog steeds niet helemaal doorgedrongen, Ajax zit in een transitie/wederopbouw vanuit het diepe Mislintat dal. Ajax heeft wel nog steeds het grootste budget van alle ED clubs, maar geen CL-inkomsten, wel allerlei onkosten dus Kroes moet roeien met de financiële riemen die hij tot zijn beschikking van het Bestuur krijgt. Beetje bij beetje met kwalitatieve oud-spelers de boel op de sportieve rails krijgen is voorlopig het enige hulpmiddel. Eriksen is één zo'n speler net als Karsdorf/Perisic bij PSV en Nieuwkoop bij Feyenoord. Eriksen is een creatieve speler en goed genoeg voor de ED.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Wat zal Eriksen aan salaris vragen? Eriksen is blessure gevoelig en het niveau van de eredivisie kan hij denk ik ook niet meer aan.

Ratsmodee
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Als Christian terug komt, dan kun je Henderson eventueel laten gaan.

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Begint dat gezeur weer over Eriksen ajax kan zijn salaris niet betalen of hij moet zoveel inleveren dat zie ik niet gebeuren

Jos Ligthart
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzin wat moet je ermee niets dus kost alleen maar geld niet doen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen