Henk ten Cate zwengelt oude Oranje-discussie aan: 'Dat is raar, on-Nederlands'

15 oktober 2024, 15:06
Foto: © Ziggo Sport

Henk ten Cate blaast maandagavond bij Rondo een oude discussie over het Nederlands elftal nieuw leven in. De trainer in ruste noemt het 'raar' en 'on-Nederlands' dat de selectie van bondscoach Ronald Koeman geen persoonlijkheden lijkt te bevatten die elkaar stevig de waarheid zeggen op het moment dat het niet loopt.

Rond het Europees Kampioenschap in Duitsland was rond Oranje meermaals te horen dat de spelersgroep weinig 'klootzakjes' kent. Spelers die elkaar keihard aanspreken op fouten, in plaats van koorknaapjes die met elkaar op een soort schoolreisje zijn. Ten Cate komt naar aanleiding van de troosteloze nederlaag tegen Duitsland (1-0) van maandagavond tot een vergelijkbare conclusie.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Sneijder luistert vol verbazing naar Ten Cate: 'Dat accepteerde jij van mij niet'

Oranje liep vooral in de eerste helft constant achter de feiten aan, zo luidt de conclusie in de Ziggo-talkshow. "Ze kwamen steeds te laat, het was half doordekken, alibi-verdedigen", zegt Wesley Sneijder. "Dat heeft ook wel met het type middenvelders te maken", stipt Ten Cate daarop aan. "Ryan Gravenberch en Quinten Timber zijn niet echt balafpakkers bij uitstek, die moeten het van hun voetballend vermogen hebben." Sneijder reageert: "Ik vind Timber juist wel gretig, kort erop zitten. Maar die werd vandaag ook een paar keer heel makkelijk uitgespeeld. Misschien was het een totale offday, maar toch..." Ruud Gullit wijst op het feit dat er niemand leek op te staan om het elftal bij de les te krijgen: "Word dan boos", aldus de Europees Kampioen van 1988.

LEES OOK: Wesley Sneijder wil Brian Brobbey en Joshua Zirkzee niet meer in de spits bij Oranje

Presentator Wytse van der Goot wendt zich tot Sneijder: "Is dat die beroemde middag in Zuid-Afrika, halverwege tegen Brazilië? Dat jij uit je plaat bent gegaan?", verwijst Van der Goot naar de kwartfinale van het WK die door twee goals van Sneijder met 2-1 werd gewonnen. "Ja, dat soort momenten heb je gewoon nodig", beaamt de recordinternational. Ten Cate: "Dat heeft met persoonlijkheid te maken. En ik denk niet dat dat soort persoonlijkheid in deze ploeg zit. Dat is wel raar, want dat is eigenlijk on-Nederlands. Jongens van de straat die er hatsekidee bovenop knallen en elkaar de waarheid zeggen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem walgt van landgenoten en steunt Van Basten: 'Hij mag het niet zeggen, maar heeft wel gelijk'

Willem van Hanegem kan zich niet aansluiten bij de mensen die liever Brian Brobbey dan Joshua Zirkzee bij het Nederlands elftal in de spits zien spelen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dat komt allemaal doordat we het tegenwoordig niet meer van individualisten moeten hebben, maar het zgn teamgevoel, teambuilding, individuen winnen wedstrijden maar het team wint toernooien. Pis naast de pot en je krijgt half Nederland op je kop. Met name journalisten zijn gaan denken dat hun taak is hun mening te geven en spelers/coaches onderuit te halen, terwijl ze gewoon verslag moeten doen Als ik lees wat krabendam elfrink die nul van Tubantia en natuurlijk Valentijn menen te mogen zeggen, dan snap ik wel dat spelers zich gedeisd houden. Ze hebben ook een gezin met kinderen die naar school gaan. Journalisten die te slecht zijn worden sportjournalisten las ik ooit. Ik ben van mening dat ze eerst een diploma van de KNVB moeten gaan behalen en dan pas sportjournalist mogen worden Gisterenavond hoorde ik Dumfries kwaken. wat een verschrikking was dat. ONGELOOFLIJK, dit was zo slecht, zo slecht nog nooit gehoord of gezien We hebben trouwens nog wel een enfant terrible (in de goede zin van het woord) en dat is Noa Lang

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen