'Ziggo Sport zegt in negen woorden alles over Slavia - Ajax'

3 oktober 2024, 19:51   Bijgewerkt: 3 oktober 2024, 20:10
Foto: © Ziggo Sport

Ajax maakte geen sterke indruk in de eerste helft van de Europa League-wedstrijd tegen Slavia Praag, zo vindt Khalid Boulahrouz. De analist van Ziggo Sport vindt de 0-1 voorsprong niet geheel terecht, want Ajax speelt in zijn optiek slordig.

“Qua aantal kansen is het een terechte tussenstand, maar niet als je kijkt naar het spel. Het is enorm slordig”, zegt Boulahrouz, die een aantal beelden laat zien ter illustratie. Zo leverde Jorrel Hato in de elfde minuut de bal plots in bij Slavia. “Moet je kijken hoe kinderlijk hij hier de bal inlevert! Dit is een beetje het verhaal van de wedstrijd.” Binnen een minuut van dat moment gaven ook Youri Baas en Josip Sutalo de bal eenvoudig weg, zag Boulahrouz.

Artikel gaat verder onder video

De beelden van de mislukte passes worden door Ziggo Sport in beeld gebracht met een tekstbalkje waarop staat: ‘Ajax niet goed. Speelt veel naar de verkeerde kleur’. “Een simpele doch steekhoudende samenvatting van de eerste helft”, schrijft voetbaljournalist Maarten Wijffels op X.

Volg de wedstrijd tussen Slavia Praag en Ajax in ons liveverslag!

Boulahrouz herhaalt dat het spel van Ajax ‘heel slordig’ is. Hij denkt dat Ajax zich in de handen mag wrijven. “Ajax mag echt van geluk spreken dat het tegen een ploeg speelt die voetballend niet heel goed is, maar op zoek is naar fysieke duels, hoge ballen, snelle voorzetten en snelle ingooien.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli wil nieuw contract voor 'onmisbare' schakel, die bijna naar AS Roma vertrok

Ajax-trainer Francesco Farioli maakt zich hard voor de contractverlenging van een van zijn spelers.

Vind jij dat Ajax terecht met 0-1 voorstaat tegen Slavia Praag?

Laden...
49 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

AjaxForever88
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ach, Boulahrouz is weer bezig. Alsof hij zelf nooit een bal verkeerd heeft gespeeld. Slordig of niet, we staan voor. Dat is wat telt.

BierEnBitterballen
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Precies! En als we winnen, is het weer hosanna. Typisch die analisten, altijd wat te zeuren.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Hij zit daar niet als supporter, maar als analist. Hij moet dus de wedstrijd analyseren. Uit zijn analyseren komt dat het spel slordig is, en hij geeft daar voorbeelden van. Hij voert gewoon zijn werk uit. Dat is wat telt voor een analist, het analyseren van een wedstrijd. De reactie ' alsof hij nooit een bal verkeerd heeft gespeeld' is daarom in mijn ogen misplaatst. Dat werd in zijn tijd ook gewoon benoemd door een analist. Die dus ook gewoon zijn werk leverde. Je kunt er als supporter gaan zitten, en alleen de goede punten benoemen. Of alleen benoemen dat ze voor staan en dat dit belangrijk is. Maar dan ben je in mijn ogen geen analist.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

De ajax kinderhand is snel gevuld de laatste jaren. De amsterdamse toneelgroep met de val en aanstelziekte, gewoon niet om aan te gluren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen