Tadic pleegt ‘anonieme’ heldendaad in aardbevingsgebied: ‘Hij vroeg om het geheim te houden’

26 oktober 2024, 15:15
Foto: © Imago

Dusan Tadic heeft op hartverwarmende wijze zijn steentje bijgedragen aan de Turkse maatschappij. Vorig jaar financierde de Serviër de bouw van een school in het getroffen gebied Hatay. Dit deed hij allemaal anoniem, zo onthult journalist Sercan Hamzaoğlu.

Hamzaoğlu weet dat er een voorstel was om de school naar Tadic te vernoemen, maar dit zag de voormalig voetballer van Ajax (inmiddels Fenerbahçe) niet zitten. Hij weigerde de eer en vroeg juist om zijn bijdrage geheim te houden.

LEES OOK: Dusan Tadic denkt openlijk aan terugkeer bij Ajax

Artikel gaat verder onder video

De zware aardbevingen in Hatay vonden plaats op 6 februari 2023. Twee grote bevingen, met magnitudes van 7.8 en 7.5, troffen die dag het zuiden van Turkije en het noorden van Syrië. Hatay was een van de zwaarst getroffen provincies, met enorme schade en veel slachtoffers.  

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Speler misdraagt zich bij Heracles Almelo - Ajax: ‘Houd je bek!'

Brian De Keersmaecker werd met tweemaal geel van het veld gestuurd en misdroeg zich vervolgens verbaal tegen de bank van Ajax.

Vind jij dat Dusan Tadic een voorbeeld is voor andere voetballers?

Laden...
156 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

VinVader
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Tadic, de man met een gouden hart. Maar ja, dat wisten we al bij Ajax. Altijd al een klasse apart, zowel op als naast het veld. Misschien kan hij de jeugd ook nog wat leren als hij terugkomt als coach.

Feytastic
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Mooi gebaar van Tadic, maar laten we niet vergeten dat hij ook gewoon een voetballer is die z'n imago wil oppoetsen. Toch knap dat hij het geheim wilde houden, dat dan weer wel

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Imago oppoetsen en geheim houden 🤔ach ja weer reactie van een feijenoorder dat zegt al genoeg lijkt me

Ajaxforever88
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Dit is precies waarom Tadic altijd een legende zal blijven bij Ajax. Niet alleen een eweldige speler,maar ook een geweldig mens.Hopelijk zien we hem snel terug in Amsterdam

Verrevakveteraan
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Tadic doet iets goeds en iedereen valt over elkaar heen om hem te prijzen. Maar laten we niet vergeten dat er nog veel meer mensen zijn die hulp nodig hebben. Hopelijk inspireert dit anderen om ook iets te doen

Sticks
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Tadic is een held. Alles geven voor de sport, altijd willen winnen en gedreven tot het uiterste. Mooie daad van hem dat hij een bijdrage geeft voor de kinderen in Hatay. Zo zijn er veel voetballers en ook andere succesvolle sporters die vanalles doen voor hun medemens. Respect daarvoor.

Neesje
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Held vind ik overdreven de manier waarop hij Ajax verlaten heeft vind ik niet kloppen !! Een kapitein mag nooit een zinkend schip verlaten .Hij deed net of Ajax in zijn hart zat , dan had hij gevochten om Ajax er weer bovenop te krijgen !!! Maar dit is natuurlijk netjes , zouden meer voetballers moeten doen er is teveel armoede in de wereld .

Copa
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Wat een fantastisch gebaar. Iets terug geven aan de bevolking van het land waar je je boterham verdient Ieder persoon, die op welke wijze dan ook in bedekte of onbedekte termen negatief commentaar hierop geeft is in mijn ogen een slecht mens

Kramer
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ik ren voor Kika volgend jaar, kan ook wel zo een topper als Tadic gebruiken! Het is gewoon een speciale, zo zijn er weinig.

Mike
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Niet elke reactie van een niet-Ajaxfan is synoniem aan alle fans. Ik ben Feyenoorder. En dit gebaar siert de man. Het ondersteunt zijn kwaliteiten als mens en voetballer. De anonimiteit met name. Zou willen hopen dat er zo vele voetballer zijn, maar ik ben bang van niet. Maakt hem alleen maar groter.

Mike
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

En stiekem ben ik blij dat hij niet meer bij Ajax voetbalt. Hij had dat lamlendige nooit geaccepteerd. De man is een winnaar en geeft dat mee aan het team. En op het veld, tegen Feyenoord, was hij een draak. Een killer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen