Dusan Tadic denkt openlijk aan terugkeer bij Ajax

16 oktober 2024, 12:30   Bijgewerkt: 16 oktober 2024, 12:44
Foto: © Imago

Dusan Tadic heeft nog steeds ambities om als trainer aan de slag te gaan bij een club als Ajax. De buitenspeler speelde uiteindelijk vijf seizoenen in Amsterdam, maar denkt openlijk aan een terugkeer na zijn spelerscarrière.

In 2018 sloot de Serviër aan bij de selectie van Ajax, waarmee hij flinke successen zou beleven. Hij werd drie keer landskampioen, werd topscorer van de Eredivisie in 2018/2019 met 28 goals en speler van het seizoen in 2021. Ook was hij onderdeel van het team dat tot de halve finale van de Champions League reikte.

Artikel gaat verder onder video

De momenteel 35-jarige aanvaller is het voetballen nog niet verleerd. Dit seizoen bij Fenerbahçe staat de teller na zeven competitiewedstrijden al op vier doelpunten en drie assists. Het moment dat Tadic zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, komt dichterbij, maar daar denkt hij nog even niet aan. Wel zijn zijn ambities voor na zijn spelersloopbaan duidelijk.

LEES OOK: Tadic stuurt berichtje naar ex-ploeggenoot van Ajax: 'Je bent goed bezig, ga zo door'

"Ik wil coach worden", vertelt hij tegen het Turkse Takvim. "Dat kan ook bij een club waar ik als speler voor uitgekomen ben. Voor Fenerbahçe speelde ik bij Ajax en Southampton, het is een optie om bij een van die clubs ooit trainer te worden." De clubleiding van de Amsterdammers probeerde Tadic al eens eerder aan Ajax te verbinden als trainer. In 2018 verlengde Tadic voor zes jaar, met als doel om na drie seizoenen als (jeugd)trainer aan de slag te gaan. Dat laatste kwam er niet van, aangezien de buitenspeler wilde blijven voetballen en door onder andere de bestuurlijke chaos bij Ajax vorig seizoen uit Amsterdam vertrok.

"Het was een uniek aanbod, ik was misschien wel de eerste speler in de clubgeschiedenis die zo'n aanbod kreeg", zegt hij over de betreffende contractverlenging. "Echt fantastisch om dat te mogen krijgen." Tadic weet overigens nog niet wanneer hij met voetbalpensioen gaat. "We zullen zien wat er in de toekomst gebeurt."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Vraagprijs Ajax voor Hato bekend, geïnteresseerde clubs moeten diep in de buidel tasten’

De kans is aanwezig dat Jorrel Hato Ajax spoedig gaat verlaten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik denk niet dat het bestuur van Ajax op Tadic zit te wachten. Iemand die opkwam voor Overmars willen zij er niet graag bij hebben.

dilima1966
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Nou dat denk ik wel Dusan Tadic ingeeft een echte ajax hart hij zou als assistent trainer goed doen eerst jong ajax

Zozo
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Is Tadic zo bijzonder? volgens mij niet. Bovendien moet er voor hem iemand het veld ruimen die momenteel de functie vervult. Nou, die zal blij zijn met Tadic.

Copa
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Dat zal een van de mooiste geschenken zijn die Ajax de fans kan bieden. Natuurlijk heb je altijd wel wat knullen die dit liever niet zien en zich in bochten zullen wringen als een 12 vingerige darm om met hun commentaar dit te proberen te dwarsbomen, maar dat is nette een lekke waterballon

Sticks
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Grappig hoe het trolletje er weer als de kippen bij is om zijn commentaar te spuien. En dat ie ook denkt te weten wat het bestuur er van gaat vinden is helemáál hilarisch! 🤡🤡

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Die gozer is gek joh! Dan Tadic, het enige goede wat ik kan benoemen is dat hij Overmars niet liet vallen. Voor de rest is het een jongen zonder Ajax hart, gewoon een ordinaire zakkenvuller. Geloof niet dat hij een aanvulling binnen het trainersgilde van Ajax zal zijn. Bij Ajax mogen ze hem opleiden om vervolgens weer snel te verdwijnen bij de eerste beste aanbieding. Nee opportunisten hebben we voldoende gehad bij Ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen