Tadic slaat terug naar fluitende FC Twente-supporters: ‘Ze moeten niet vergeten…’

4 oktober 2024, 09:18
Foto: © NOS

Dusan Tadic deed donderdagavond zijn oude ploeg FC Twente pijn door de gelijkmaker (1-1) voor Fenerbahçe te maken. Na die treffer werd de Serviër door een deel van de supporters van de Enschedese club uitgefloten. Dat uitfluiten deed Tadic niet zoveel. Sterker nog: hij had er wel een gepaste reactie op.

“Laatste keer was hetzelfde bij FC Twente – Ajax, toen maakte ik ook een ‘wippertje’. Dat ben ik niet vergeten, het was hetzelfde wippertje. Het was een goed doelpunt, maar FC Twente is een geweldige ploeg met een hele goede trainer en een hele goed mix van spelers. Ze spelen goed als ploeg. Wij hadden een moeilijke tijd hier”, stelt Tadic in gesprek met Ziggo Sport.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Voormalig Ajax-talent blikt terug op inktzwart seizoen: 'Spelers waren vooral met zichzelf bezig'

“Wij konden FC Twente in de problemen brengen als we twee, drie passes maakten. Alleen maakten wij te veel fouten en was FC Twente scherp en geweldig. Het was een moeilijke wedstrijd voor ons. Twente was in de eerste helft sterk met goede acties, goed combinatiespel en veel diepgang. Zij waren heel slim, wij een beetje slordig. Een beetje nonchalant, dat was niet goed”, erkent Tadic.

LEES OOK: Mourinho op zijn hoede voor Twente: 'Kan me geen makkelijke wedstrijd tegen Nederlandse club herinneren'

Tadic uitgefloten door FC Twente-supporters

In de tweede helft werd Tadic uitgefloten na zijn treffer en omdat hij een enkele keer probeerde om een FC Twente-speler een kaart aan te naaien. Die reactie van de supporters van zijn oude club doen hem niet zoveel. “Het is geen probleem voor mij”, reageert hij tegenover de NOS. “Emoties horen bij het voetbal. Ik begrijp het soms. Alleen de fans moeten niet vergeten dat ik vijftien miljoen opleverde toen ik naar Southampton ging. Het publiek doet alles voor de ploeg, maar het is voor mij geen probleem.”

Tadic gaat ook in op Ajax

De verslaggever van de NOS vraagt vervolgens of Tadic Ajax ook nog een beetje volgt. “Ajax is mij lief en de club zit in mijn hart”, reageert Tadic. “Het is goed en er gebeuren mooie dingen. Veel mensen die weten wat het Ajax-dna is komen terug. Ik ben heel blij om dat te zien. Hopelijk pakken ze een prijs dit jaar”, besluit hij met een lach.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Engelsen lachen FC Twente uit na gelijkspel: 'Schaamteloos'

In Engeland wordt opgekeken van het gedrag van FC Twente na het laatste fluitsignaal tegen Manchester United.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

tetovo
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Grappig dat hij na een wedstrijd tegen FC Groningen dezelfde reactie gaf. Het is natuurlijk geen probleem dat hij prima speelt en scoort tegen een oude club, maar kaarten naaien tegen je oude club of een penalty proberen te versieren (destijds tegen FC Groningen) vraagt om dit soort reacties van het publiek.

Sticks
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Ik weet niet voor welke club jij bent maar ik gok erop dat ze daar nooooooit spelers hebben gehad die wel eens iemand een kaart aannaaiden of een penalty probeerden te versieren. Of iets anders uitspookten waardoor de tegenstander nadeel had. Ik keur het gedrag niet goed, daar gaat het zich niet om, maar je reactie is zo hypocriet als maar kan.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@tetovo helemaal mee eens. Moet wel zeggen over Tadic dat het een echte winnaar is. Alleen verwachtte vaak zulke voetballers dat hun zelf alles uit de kast mogen halen om te winnen en t publiek maar alles moeten accepteren? Er zitten daar ook meer dan 30.000 man die willen dat hun club wint. Geven en nemen Tadic in dit geval. Als je t echt niet zo erg vond benadruk het dan niet.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@Sticks kaarten aannaaien doe je niet, niet tegen je oude club maar zelfs niet tegen een rivaal. Het zegt weer eens genoeg over jou kijk op t spelletje. Kan me Bartje Nieuwkoop nog herinneren die Bergwijn in zijn broekzak had. Kreeg een klap van Bergwijn en ging gewoon door spelen. Zo hoort voetbal te zijn en dan ben je pas echt een grote jongen. Jij snapt het voor de zoveelste keer weer eens niet. En dan iemand hypocriet noemen die hier bijna geen reactie heeft geplaatst. Je kent diegene niet. Alleen weet de rest wel hier dat jij de grootste hypocriet bent.

Sticks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Blijkbaar ben ik toch een leuke trigger voor iemand hier. Ik lach me te barsten. Wat een clown.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen