‘Oude liefde wil Henderson deze winter terug naar Engeland halen’

12 oktober 2024, 13:34   Bijgewerkt: 12 oktober 2024, 13:49
Foto: © Imago

Jordan Henderson kan Ajax na een jaar alweer verlaten. Sunderland wil namelijk werk maken van een winterse terugkeer van de middenvelder naar Engeland, zo weet Football Insider. Henderson doorliep zijn jeugdopleiding bij de club uit het noorden van Engeland, die hem in 2011 aan Liverpool verkocht.

Ajax wist in januari van dit jaar Henderson zo ver te krijgen om naar Amsterdam te komen. De middenvelder had Liverpool na jaren trouwe dienst in de zomer daarvoor ingeruild voor Al-Ettifaq, maar was niet gelukkig in Saudi-Arabië. Namens Ajax speelde Henderson tot dusver 24 duels, waarin hij niet scoorde en vijf assists gaf.

LEES OOK: 'Ajax heeft driejarig contract klaarliggen voor vroegere publiekslieveling'

Artikel gaat verder onder video

Mogelijk gaat de Engelsman een jaar na zijn komst weer vertrekken. Sunderland, de club waar hij jaren onder contract stond, zou Henderson namelijk terug willen halen naar zijn geboorteland. De club uit het noorden van Engeland degradeerde in 2016/17 uit de Premier League, om een jaar later nog een niveau te zakken. In 2021/22 werd er promotie afgedwongen naar de Championship, waar Sunderland de afgelopen seizoenen heeft gespeeld. Op dit moment staan The Black Cats op de eerste plaats en de komst van Henderson moet helpen een terugkeer naar de Premier League af te dwingen.

LEES OOK: FC Twente moet terugkoopoptie van Ajax vrezen: 'Richting de vijf miljoen euro'

Ajax houdt transfer niet tegen

Henderson heeft in de Johan Cruijff ArenA nog een contract tot medio 2026. Toch zou Ajax niet voornemens zijn om een transfer te blokkeren als de middenvelder echt wil vertrekken, zo schrijft Football Insider. Begin oktober wist The Sun al te melden dat Henderson maar wat graag terugkeert naar Engeland.

Moet Ajax Jordan Henderson deze winter laten vertrekken naar Sunderland?

Laden...
254 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Vraagprijs Ajax voor Hato bekend, geïnteresseerde clubs moeten diep in de buidel tasten’

De kans is aanwezig dat Jorrel Hato Ajax spoedig gaat verlaten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sloebersander
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Henderson heeft zijn momenten gehad, maar misschien is het tijd voor een frisse start. Ajax kan beter investeren in jong talent.

Ruud40
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Zijn leidinggevende rol zou door Klaassen, Berghuis of vdBoomen overgenomen moeten kunnen worden afhankelijk van wie er speelt. Voor het stofzuiger werk zou Mannsverk een goed alternatief moeten zijn.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ja en dan nog een leuk bedrag aan over houden .

nelis92
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Als Sunderland hem echt wil, dan is het misschien een win-win situatie. Ajax kan zich dan focussen op het versterken van de selectie met spelers die wel een impact maken.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Fijn voor Henderson om terug te gaan naar de club waar voor hem 'alles' begon. Als Berghuis weer terug op zijn niveau is dan heeft Ajax al een sterk middenveld, neemt niet weg dat er nog een goede aanvallende middenvelder bij moet komen kan Berghuis naar de rechtervleugel verhuizen. Het gaat er op lijken dat met Ajax weer de goede kant opgaat, hoeveel tijd daar nog benodigd is is de vraag.

Copa
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Als hij zelf wil gaan, moet Ajax hem laten gaan. Verdomde jammer, maar hij heeft er mede voor gezorgd dat Ajax nu EL mag spelen. Een leider!! Ajax moet dit wel zien op te vangen, een goede vervanger is Eriksen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen