Sterk Feyenoord haalt uit in Deventer en is klaar voor weerzien met oude bekenden

19 oktober 2024, 22:53   Bijgewerkt: 19 oktober 2024, 23:09
Foto: © Imago

Het uitduel bij Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond een ruime zege opgeleverd voor Feyenoord: 1-5. De Rotterdammers stonden halverwege al met 0-3 voor en liepen in het tweede bedrijf nog verder weg bij de thuisploeg, voordat Oliver Edvardsen de eer nog enigszins redde voor de Deventenaren. Het Feyenoord van trainer Brian Priske lijkt met de afgetekende zege klaar voor woensdag, als het in de Champions League in Lissabon aantreedt tegen het Benfica van oude bekenden Orkun Kökçü en Fredrik Aursnes.

In de Adelaarshorst stond er, kijkend naar de ranglijst, een subtopper tussen Go Ahead Eagles en Feyenoord op het programma. Met dertien punten begonnen de ploegen als de nummers zes en zeven van de Eredivisie aan het onderlinge duel, wat voor de Rotterdammers toch een tegenvaller was. Brian Priske moet zijn draai nog vinden, maar verschafte zich in de afgelopen speelronde enige lucht met een overwinning op concurrent FC Twente. Tegen Kowet koos de Deense coach voor het eerst dit seizoen voor Gernot Trauner, die in zijn interlands met Oostenrijk een goede indruk achterliet. Aan de andere kant was voor de enige Deventerse international, Olivier Antman, ook een basisplaats: Paul Simonis sleutelde niet aan zijn basisopstelling.

Artikel gaat verder onder video

Onder luide aanmoedigingen van het publiek begon zijn ploeg enthousiast aan het duel. Door hoog druk te zetten en handig tussen de linies te combineren ontstond er de nodige dreiging voor de bovenliggende thuisploeg. De kansen waren echter voor de bezoekers, die mee gingen in het snelle en attractieve spel van de openingsfase. De poging van Hwang In-Beom belandde echter op de vuisten van de keeper, terwijl een kopbal van de vrijstaande Antoni Milambo naast vloog. Driemaal bleek uiteindelijk scheepsrecht. Na een geweldige opening van Igor Paixao passeerde Osman zijn directe tegenstander op pure snelheid, waarna hij de bal overtuigend in het dak van het doel schoot.

Het deed de Rotterdammers duidelijk goed, want het spel van de ploeg werd zienderogen beter. Het middenveld van Feyenoord begon beter te combineren en de druk werd steeds verder opgevoerd. Zodoende kreeg Go Ahead steeds meer problemen met de opbouw. Luca Plogmann schoot een bal zo over de zijlijn en leverden Bobby Adekanye en Joris Kramer risicovolle ziekenhuisballen af. De mislukte pass van de potige centrale verdediger werd de thuisploeg fataal. Na een ingreep van Osman kon Milambo er met de bal vandoor, waarna de 19-jarige middenvelder via de paal de tweede treffer van de avond binnenschoot. 

Kort voor rust volgde nog de 0-3. Na een handige balverovering besloot Quinten Timber op de rand van de zestien uit te halen, waarna zijn poging buiten het bereik van Plogmann binnenviel. Overigens moesten de bezoekers het voornamelijk hebben van afstandsschoten, want voorzetten kwamen meermaals niet aan óf werden niet gegeven. Ueda was mede daardoor onzichtbaar en was zichtbaar gefrustreerd. Na een geweldige aanval mocht de Japanner kort voor het uur eindelijk juichen. Een paar snelle combinaties werden opgevolgd door een lage voorzet van Osman. Milambo stapte daar handig overheen, waardoor de spits eenvoudig de vierde Feyenoord-treffer kon binnenschieten.

LEES OOK: Feyenoord maakt 'een van mooiste goals' dit seizoen, tweet en reactie van Priske spreken boekdelen

Ondertussen liet Go Ahead soms nog even van zich horen, maar Timon Wellenreuther was keer op keer op zijn post om de lange ballen of halve pogingen eenvoudig te keren. Vaak kwam de thuisploeg daar echter niet, want Timber vervulde zijn rol als stofzuiger met verve. De ploeg van Priske bleef ondertussen veel energie in de wedstrijd steken. Kansen werden echter schaars, maar dat betekende niet dat het laatste doelpunt gevallen was. De treffer van invaller Julian Carranza werd in eerste instantie nog afgekeurd voor buitenspel, maar na ingrijpen van de VAR stond er alsnog 0-5 op het bord.

Toch kwamen er nog twee smetjes op de overwinning. Gelijk na het vijfde doelpunt snelde Olivier Edvardsen tussen twee Feyenoord-verdedigers naar het Rotterdamse doel, waarna hij de bal om Wellenreuther heen krulde en de eretreffer voor de thuisploeg aantekende. Daarnaast viel Hugo Bueno nog geblesseerd uit.

Klik op de tekst van de tweet (niet op het screenshot) om de video te bekijken via X.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Priske legt uit waarom miljoenenaankoop Feyenoord wegkwijnt op de bank

Een miljoenenaankoop uit 2023 moet het momenteel stellen met een reserverol bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

RWBY
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Hoezo een moeilijke uitwedstrijd? Onze Kameraden hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld en verdient gewonnen, wel jammer van die tegentreffer. Nou 3 punten in de tas gestopt en op naar de volgende wedstrijd.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

De hand van Priske wordt steeds zichtbaarder. Feyenoord speelt echt als een CL team. De aankopen van te Kloese waren niks? Nou het was genieten geblazen met een bizar goede Osman wat een held. Hwang Timber en Milambo heb t al vaker aangegeven is echt een wereld middenveld prachtig om te zien. Priske toch wel een trainer die een jongen van 19 Milambo de kans blijft geven en het betaald zich uit. Het was genieten.

RWBY
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

@Rudolf21. Mee eens, vergeet Lotomba ook niet, speelde ook heel goed vandaag.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Was tegen FC Twente ook al heel sterk. Heeft ook niet bizar veel gekost. Prima aankoop inderdaad.

RWBY
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Rudolf21. Precies!

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

De hand van Priske wordt steeds zichtbaarder Lachwekkend dit paar weken geleden zei je nog dat het een flut trainer is En een wedstrijd goed voetballen en je bent gelijk een held hahahahaha En dan zeggen ze in Rotterdam dat ze in Amsterdam vaak spelers ophemelen hahahahaha

RWBY
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@Hijreageertaltijd Focus je maar op Zondag, Oké?

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Heb nooit gezegd dat het een flut trainer was. Altijd vertrouwen in Priske en Ueda gehad.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Aan het aantal likes te zien van hijreageertaltijd is er een kleine stiekemerd hier weer bezig maar diegene durft niet te reageren.. 🤣🤣

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

zeker weten hij is heel stil ineens sterke praatjes zijn er niet vanavond

undertaker
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Neuzen speelde daar met geluk 1-1! Dat zegt genoeg voor de wedstrijd Feyenoord- ajaks.. ik denk 6-0 ofzo?

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het is in ieder geval heerlijk rustig hier op de site. Bang voor morgen? Bang voor volgende week? Alles is mogelijk maar 1 ding is zeker Feyenoord is op stoom.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

bij de 0-2 die timber maakte ging hij net daarvoor even los op die milambo en Osman dat ze meer druk moesten zetten op de tegenstander . Ik geloof 4 seconde daarna bal terugveroverd aan Timber gegeven en die schoot hem even mooi binnen. Dat was de Timber op het middenveld die ik wilde zien. Aanscherpen enhet goede voorbeeld geven. Wel jammer dat veel spelers kramp hadden in de laatste minuten. Dat krijg je als je effe niet met intensiteit gespeeld heb. Hopelijk morgen met de uitloop training geen blijvende spierverrekkingen.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Het was echt een masterclass van de middenvelders Jurgen.

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Go Ahead stond erbij en keek ernaar. Een duidelijke les in efficiëntie!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen