Slot wordt in minuut 97 helemaal gek, maar mag toch overwinning op Chelsea vieren

20 oktober 2024, 19:41   Bijgewerkt: 20 oktober 2024, 20:00
Foto: © Viaplay

Liverpool heeft zondagavond gewonnen van Chelsea. Op Anfield duurde het lang voordat de wedstrijd echt op gang kwam, waarna de ploeg van Arne Slot uiteindelijk nipt won: 2-1. Curtis Jones was de gevierde man bij de thuisploeg. Hij verdiende een penalty in de eerste helft voor Liverpool en scoorde vlak na de gelijkmaker van Chelsea de tweede treffer voor de thuisploeg. Door de overwinning staat Liverpool ook na de achtste speelronde bovenaan in de Premier League.

Bij Chelsea maakte rechtsback Reece James zijn rentree na maandenlang blessureleed. Bij Liverpool mocht Cody Gakpo in de basis beginnen. Dat ging ten koste van Luis Díaz, die een vermoeiende week met veel reizen achter de rug had. Datzelfde gold voor Alexis Mac Allister hij werd vervangen door Curtis Jones. In het doel nam Caoimhín Kelleher plaats, de Ierse international nam de plaats in van de geblesseerde Alisson Becker.

Artikel gaat verder onder video

De wedstrijd ging traag van start met twee teams die elkaar in evenwicht hielden. Het eerste noemenswaardige moment vond plaats in de 29e minuut, toen Levi Colwill in het strafschopgebied Jones neerhaalde toen deze wilde schieten. Mohamed Salah schoot de bal van elf meter vervolgens hard en hoog raak, Robert Sánchez kansloos latend: 1-0. In de 32e minuut was Nicolas Jackson dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot van rechts van het doel ging via de lat over. Omdat scheidsrechter John Brooks een gegeven penalty in de laatste minuut van de eerste helft op advies van de VAR terug draaide was 1-0 de ruststand.

© Imago

Vrijwel meteen na rust scoorde Chelsea de gelijkmaker. Nicolas Jackson werd in eerste instantie nog teruggefloten wegens buitenspel, maar na de VAR check bleek Ibrahima Konaté dat met zijn linker teen op te heffen: 1-1. Twee minuten later herstelde Liverpool de marge weer. Salah had een heerlijke half hoge voorzet in huis en bereikte Jones. De middenvelder nam de bal niet helemaal lekker aan op vijf meter van het doel, maar wist de bal toch net genoeg te raken om de uitkomende Sánchez te passeren: 2-1. Daarna ging Chelsea op jacht naar de gelijkmaker, maar wist het nauwelijks tot kansen te komen. Liverpool hield het goed dicht en loerde op de beslissende counter, maar ook die kwam er niet.

Arne Slot wordt gek aan de zijlijn

Hoe groot de spanning was, bleek wel in minuut 97, de laatste minuut van de blessuretijd. Toen kreeg Liverpool een vrije trap tegen na een duel tussen Darwin Núñez en Renato Veiga. Aan de zijlijn zakte Slot door zijn knieën, greep hij naar het hoofd en schreeuwde hij om zijn onvrede over die beslissing kenbaar te maken. Een minuut later mocht hij toch juichen, want de overwinning kwam niet meer in gevaar. Daardoor bleef het bij 2-1 en won Liverpool de eerste grote wedstrijd van het seizoen.

Door de zege, de zevende alweer in acht competitiewedstrijden, herovert Liverpool de koppositie op Manchester City, dat eerder op zondag diep in blessuretijd won van Wolverhampton Wanderers. Volgende week zaterdag staat de kraker in Londen tegen Arsenal op het programma, maar eerst wacht midweeks de uitwedstrijd in de Champions League tegen RB Leipzig. Chelsea speelt volgend weekend tegen Newcastle United nadat het donderdag in Griekenland heeft gespeeld tegen Panathinaikos in de Europa Conference League.

Wordt Liverpool dit seizoen kampioen van Engeland?

Laden...
329 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Arne Slot laakt Nederlandse media volledig: 'Hoe kan dat in hemelsnaam?'

Arne Slot heeft geen goed woord over voor de Nederlandse media, na de kritiek die werd geleverd op het vroegere vertrek van Virgil van Dijk bij Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Wat een seizoensstart van Liverpool en Slot. Wint ook van de grotere clubs dus.

Laurens1
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

City is een grotere club net zoals Arsenal. Gun hem deze overwinning van harte, doch Chelsea is qua naam grote club wat prestaties betreft al jaren niet meer, een middenmoter!

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Dus Chelsea en Ajax lijken wel wat op elkaar.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Rudolfje 21 Over andere clubs erbij halen gesproken

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Moet ik even het pampertje verschonen? Het was hier gisteravond heerlijk rustig. Na een laffe overwinning zijn ze weer uit hun schulpje gekropen. Behalve Sticks die zit nog steeds vast met zijn voorhuidje die hij niet achter zijn eikel krijgt.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Daar doet u Chelsea gewoon tekort. Vorig seizoen was matig met een 6e plek. Het seizoen daarvoor 12e en ergens in 2017 was het een 10e plek maar daartussen gewoon netjes in de top 5. Met kampioenschappen 2e en 3e plaatsen. Gewoon een goede tegenstander. Voor deze wedstrijd stonden ze 4e dus een mooie overwinning

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Is Ajeto! al wat meer overtuigd van Slot ? Of heb jij nog twijfels.. mag wel jij zeggen toch ouwe ambtenaar. Sjakie

Ajeto!
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Zolang het op een normale manier met een vorm van respect gaat mag u gerust "je" zeggen. Dat achterlijke om elkaar voor rotte vis uit te maken slaat helemaal nergens op wat ik vanavond over en weer heb gelezen. Dat terzijde Ik heb nooit gezegd dat Slot een slechte trainer is. Ik heb gezegd dat hij de wind mee had met AC Milan de enigste tegenstander van naam tegen te komen in de eerste 9 wedstrijden en voor de rest allemaal rechter rijtje waar je normaal gesproken van moet winnen. Dit was de eerste serieuze Engelse tegenstander. De komende weken gaan we zien of het allemaal blijft lukken

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Wijze woorden Ajeto! Ik ga er zelf wat meer op letten wat ik schrijf.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Een beetje prikken mag gerust en dat hoort er ook gewoon bij. En dat is ook wel leuk, maar om mensen een "huisidioot" of "amoebe" te noemen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen