Slavia Praag ergert zich groen en geel: ‘Ajax kwam hier om op de grond te liggen’

4 oktober 2024, 08:51
Foto: © Imago

Thomas Chory, de spits van Slavia Praag, is na afloop niet te spreken over de manier waarop Ajax voor de dag kwam in Tsjechië. Volgens de aanvalsleider van Slavia, die ook trefzeker was, hadden de Amsterdammers maar één doel in Tsjechië: de kwaliteit van het gras testen.

De boomlange Chory kon na afloop in ieder geval leven met de puntendeling. “Achteraf kunnen we leven met het punt, de eerste helft waren zij bepalend, kwamen we overal een stap te laat. Na rust zag je een ander Slavia, en heb ik tot het laatst gedacht dat we nog konden winnen”, blikt hij terug.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Tsjechische media zijn stomverbaasd en wijzen hét moment aan bij Slavia - Ajax

Chory stak vervolgens zijn irritatie over de speelwijze van Ajax niet onder stoelen of banken. “Ik had eigenlijk wel meer van Ajax verwacht dan dat ze hier op de grond kwamen liggen om de kwaliteit van ons gras te testen. Het kookte in me, ik had het liefst vier van hen op mijn rug genomen en ze zelf gedragen”, hekelt hij de Amsterdammers.

LEES OOK: Francesco Farioli neemt na afloop duidelijk standpunt in over Brian Brobbey

Slavia Praag-trainer Trpisovsky had er ook meer van verwacht

Niet alleen Chory had meer verwacht van Ajax, ook Slavia-trainer Jindrich Trpisovsky had hogere verwachtingen. “Voetbaltechnisch had ik er meer van verwacht, aan beide kanten”, stak hij van wal op de persconferentie. “In de eerste helft misten wij wat emotie, we hadden wat te veel ontzag voor Ajax. Zij stonden goed en waren goed aan de bal, dat kostte ons een hoop energie. Toen maakten we twee fouten, uit één ervan kwam een goal zodat we moesten achtervolgen. Na rust brachten we wat we wilden, ook door het inbrengen van spelers met kwaliteit.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Farioli ergerde zich groen en geel en heeft hem uit de Ajax-kleedkamer laten verwijderen'

Francesco Farioli denkt als trainer van Ajax aan de allerkleinste details.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Pot verwijt de ketel! Bij Slavia spelen ook verschillende gasten welke zo bij het toneel kunnen. Siert verwees hier ook nog smalend naar! Zeker geen voorstander van toneel, maar kennelijk hoort het er tegenwoordig bij.

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Maar Siert is een Ajax supporter, dat commentaar neem ik allang niet meer serieus. Maar dat gezegd hebben, vielen ze aan beide kanten als stervende engelen, daar zouden ze een oplossing voor moeten vinden.

Copa
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik vond, het is dus Sierd de Vos, wel grappig. Ik heb zo een hekel aan commentatoren (voorla bij het Ned. elftal) die alles wat "wij" doen bejubelen. Misschien dat niet iedereen zijn humor kan waarderen, dat zal je altijd houden. Van mij mag hij veel en veel vaker wedstrijden becommentariëren

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Achteraf gewauwel. Net zoals ook altijd de opmerkingen over "verdiend" op "niet verdiend" of "hadden recht op meer" wat je ook vaak leest na wedstrijden. Ik heb de wedstrijd vanmorgen pas kunnen zien en het was allemaal niet fraai maar Ajax neemt een punt mee. Ik vind het prima.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Dan is t allemaal prima hè hypocriet. Over Getafe zit men nog steeds te janken. Krijg je als Feyenoorder ook alweer door je strot heen als je tegen Girona moet spelen in de CL. Ooh want Spaanse ploegen dan is het weer janken geblazen in Amsterdam en moet iedereen het horen. En nu is t allemaal niet erg hahahah. Schandalige vertoning gister. Op en buiten t veld.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Hier in Nederland weten we niet beter. Deze oefenstof om te gaan liggen en janken is onderdeel van de trainingen. Ze scouten er ook op.

Sticks
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Janken is ook onderdeel van jou heb ik in de gaten, slap windje.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Inderdaad Hurricane. Niet alleen scouten ze leren het in de jeugdopleiding al om zich als een clown te misdragen. De jochies Dest en Lang komen er niet voor niks vandaan.

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Slavia speelde zelf om lekker te vallen waar ze bekend om staan. Ze waren zelf onsportief !!!

Grote Markt
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Ja ja als het tegenzit dan wordt er altijd over gegaan tot muggenziften. Geldt voor alle betrokkenen van elke club. Kwestie van teleurstelling.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Nooit meer janken over Getafe.

R MN
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Die komediant kan zo het circus in als 🤡

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

bij jou in de tank op sterk water.

Copa
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik kreeg het idee tijdens de wedstrijd dat Ajax door kreeg dat als je viel, je een vrije trap kreeg. De tegenstander deed dit volop en ik vroeg me af, wanneer Ajax dit ook zou doen. Gelukkig waren ze snelle leerlingen. Het voetbal was hierdoor wel een stuk minder aantrekkelijk Ajax liet zich niet meer zoal tegen Getafe intimideren, met uitzondering dus van Gorter (las ik net bij een ander artikel)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen