Ronald Koeman verbaast met zeer pijnlijke uitspraak over de gehele selectie van Oranje

15 oktober 2024, 11:59
Foto: © NOS

Ronald Koeman heeft maandagavond voor verbazing gezorgd tijdens zijn interview met NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg. De bondscoach gaf aan niet geschrokken te zijn van het optreden van zijn ploeg, aangezien dit 'inherent aan zijn elftal' is. Voetbal International-journalist Sander Janssen kijkt op van dit verwijt van de bondscoach.

Na afloop van de wedstrijd nam een chagrijnige Koeman plaats in de studio van de NOS in München, waarna hij met verslaggever Stekelenburg de wanvertoning van het Nederlands elftal besprak. Dat deed de bondscoach met felle woorden voor zijn elftal: "We komen tekort op alle facetten van het voetbal", was een van zijn quotes, terwijl hij ook wat mysterieus bleef met de uitspraak: "Ik schrik er niet van. Dit is inherent aan dit elftal."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Oranje onder vuur: Duitse media zien grote verschil tussen Koeman en Nagelsmann

Juist die opmerking zorgt een dag later voor verbazing. In de podcast VI ZSM van Voetbal International wordt deze specifieke opmerking van de bondscoach geanalyseerd: "Ik vond dit een hele rare uitspraak. Ik snap ook eigenlijk niet wat hij ermee bedoelde. Ik zou het lezen als: met dit elftal kan je ook niet zo ver komen. Dat zou ik heel raar vinden, want er staan gewoon elf spelers op het veld die flink wat hebben laten zien", geeft Janssen aan.

LEES OOK: Duidelijkheid over toekomst Ronald Koeman bij Oranje na wanvertoning tegen Duitsland

De verslaggever van het medium vervolgt: "Nederland mist wat spelers, maar moet veel meer kunnen brengen dan dit. Dat Koeman dan zegt dat hij hier niet van schrikt omdat dit inherent is aan dit elftal, dat zou ik als speler ook vreemd vinden. Dan zou ik denken: wat denkt die trainer eigenlijk over ons? Misschien is het een wat ongelukkige uitspraak, dat hij het niet helemaal zo bedoelde", sluit Janssen nog enigszins hoopvol af.

Ook Rafael van der Vaart keek maandagavond raar op van de uitspraak van de bondscoach van het Nederlands elftal: "We moeten nou ook niet doen alsof alles slecht is. Maar ik vond wel dat hij zei 'Dit heb je met dit elftal', dat vond ik wel dat hij dat nog wat meer uit had mogen leggen. Dus eigenlijk: inherent aan dit elftal. Ik vond dat best wel een grote uitspraak."

Vind jij dat Ronald Koeman de juiste coach is voor het Nederlands elftal?

Laden...
1029 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Woede om moment na duel Oranje: 'Dit irriteert mij mateloos, hier word je niet goed van'

Rutger Castricum heeft met verbazing gekeken naar het interview van NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg met bondscoach Ronald Koeman.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ERIMIR
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Koeman heeft nu wel bewezen dat hij niet de geschikte trainer is voor Oranje.

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Makkelijk toch als je zo je geld kunt verdienen. Spelers hebben geen drive, de trainer ook niet. Dit is nu echt een grote schande KNVB

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen