Koeman gefileerd na Duitsland – Nederland: ‘Het is geen toeval meer’

15 oktober 2024, 13:41
Foto: © Imago/Realtimes

Het Nederlands elftal begon op bezoek bij Duitsland (1-0) erg slecht aan de wedstrijd, zo zag Leon ten Voorde. De journalist van Tubantia geeft bij Voetbalpraat op ESPN aan dat dit een vaker voorkomend probleem is bij Oranje en dat dit inmiddels geen toeval meer genoemd kan worden.

Nederland kwam in de openingsfase niet goed voor de dag tegen Duitsland. Al binnen twee minuten lag de bal in het net, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. “Je had daarvoor al het gevoel van: ‘Waar kijk je naar?’ Vanaf het begin klopte er al helemaal niks van”, begint Ten Voorde. “Zoals wel vaker bij het Nederlands elftal vraag je je af met wat voor plan ze het veld ingestuurd zijn. Er klopte echt helemaal niks van. Ronald Koeman moest, zoals zo vaak, in de rust de boel repareren.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Kwakman eist wissel bij Oranje: ‘Dan heb je de analyse niet goed gedaan’

Dat repareren deed de bondscoach door Tijjani Reijnders en Quinten Timber naar de kant te halen, waarna Mats Wieffer en Donyell Malen in de ploeg kwamen. “Door de komst van Wieffer lukte dat enigszins”, legt de journalist uit, die zag dat het zowel aan de bal als zonder bal erg matig was. “Dat je aan de bal slecht bent, kan een keer, maar zonder… Er klopte echt helemaal niks van.” Ten Voorde begint inmiddels ook een patroon te zien. “Het Nederlands elftal begint onder Koeman zo vaak slecht aan een wedstrijd, ook al in zijn eerste periode en op het EK, en nu dus weer.”

LEES OOK: Ronald Koeman verbaast met zeer pijnlijke uitspraak over de gehele selectie van Oranje

Zwak begin Oranje geen toeval meer

Later komt het feit dat het spel van Oranje er chaotisch uitzag weer ter sprake, waarbij Ten Voorde zijn statement benadrukt. “Het is zo vaak chaos bij het Nederlands elftal onder Koeman”, legt hij uit. Kees Kwakman is het ermee eens en benoemt de EK-wedstrijden tegen Polen, Oostenrijk en Engeland. “Op een gegeven moment is het geen toeval meer”, stelt Ten Voorde.

Ben jij het eens met de kritiek van Ten Voorde op het spel van Oranje onder Koeman?

Laden...
117 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Duitsers koken van woede: Oranje ontsnapt in minuut 30 aan rode kaart

Veel fans van Duitsland vinden dat Nederland een rode kaart had verdiend in de eerste helft.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Iedereen heeft de mond vol over vriend Reijnders, persoonlijk vind ik dat hij het spel vertraagd met zijn “breng voetbal”! Bij AC Milan spelen ze zo en maken de wedstrijd dan dood! Hier viel weinig dood te maken, gezien het belabberde spel. Nadat ook de andere geweldenaar Timber gewisseld werd zag je de balcirculatie ook stijgen! Tja over het tactisch vermogen van onze “tob” coach Koeman zijn we het allemaal wel eens!

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Mee eens. Heb Reijnders nooit een speciale voetballer gevonden en zeker niet die het Nederlands Elftal beter gaat maken. Het heilig verklaren van spelers door Koeman past niet in deze tijd. Hetzelfde geld voor de KNVB die Koeman heilig verklaard wat niet past in een topsport klimaat. Het is tijd voor een frisse wind en energie.

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Timbers.....zei nog zo.....ik kan eindelijk even op een hoger niveau spelen dan....de eredivisie......hahahahaha ......kleurenblinde

AjaxForever88
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

koeman en zijn eeuwige reparaties in de rust... Misschien moet hij een keer beginnen met een plan dat wél werkt? Of is dat te veel gevraagd? ?

jailhouserocker
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Meer en meer begint duidelijk te worden wat ik al jaren roep: Koeman is gewoon een hele middelmatige coach. Altijd zo geweest. Tactisch zwak, nooit een goed plan, rare wissels en vaak dingen moeten herstellen in de rust. Prima voetballer, zwakke coach.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen