PSV vergeet zichzelf te belonen en morst tegen Sporting Portugal

1 oktober 2024, 22:54
Foto: © Imago

PSV heeft zich dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal flink tekort gedaan. De Eindhovenaren legden een dominante wedstrijd op de mat tegen de Portugezen en kwamen na een kwartier op voorsprong door een schitterende treffer van middenvelder Jerdy Schouten. De ploeg van Peter Bosz kreeg vervolgens meerdere kansen om het duel op slot te gooien, maar verzuimde dit. In de 84ste minuut kregen de Eindhovenaren het deksel op de neus en maakte Daniel Braganca de 1-1.

PSV trof met Sporting Portugal een tegenstander in vorm. De Portugezen gaan in eigen land, net als PSV bij ons, fier aan de leiding met zeven gewonnen wedstrijden. In de laatste vijf competitiewedstrijden incasseerde Sporting geen tegengoal en ook Lille wist Sporting-doelman Franco Israel in de eerste ronde van de competitiefase Champions League niet te passeren. Sporting won die wedstrijd in het eigen Estádio José Alvalade met 2-0.

Artikel gaat verder onder video

Bij PSV startte Ismael Saibari in de basis als vervanger van de geblesseerde Joey Veerman (lies). PSV-trainer Peter Bosz vertelde dat Saibari ook bij aanwezigheid van Veerman een basisplaats zou hebben gehad. Bij Sporting ontbrak Jeremiah St. Juste vanwege een spierblessure. De verdediger stond afgelopen zomer nog in de belangstelling van de Eindhovenaren.

PSV speelde de beste wedstrijd tot dusver van het seizoen. De Eindhovenaren wonnen vrijwel alle persoonlijke duels. Ryan Flamingo had Viktor Gyökeres in de tang. De Zweed scoorde al tien goals in de eerste zeven competitiewedstrijden en nam ook een treffer voor zijn rekening tegen Lille. Luuk de Jong was het balvaste aanspeelpunt in de aanval. Jerdy Schouten was de veldheer op het middenveld.

De international opende na een kwartier met een loepzuiver afstandsschot de score. Schouten mocht aanleggen nadat Zeno Debast de bal zomaar inleverde bij de middenvelder. Debast stond afgelopen zomer ook op de radar van PSV. De Belg had kennelijk graag de overstap van Anderlecht gemaakt, want de verdediger leverde veel ballen in bij de Eindhovenaren. PSV dwong het vele balverlies van Sporting ook af. Het zette agressief en hoog druk. Zoals het collectief druk zetten uitmuntend werd uitgevoerd schakelde het ook als team terug en op volle snelheid zoals Bosz het graag ziet.

Kans op kans voor PSV, dat het deksel op de neus krijgt

Wie had verwacht dat Sporting messcherp uit de kleedkamer zou komen kwam bedrogen uit. PSV kreeg via Guus Til al rap een grote kans. Luuk de Jong kreeg na een fantastische aanname een nog betere kans, maar miste van dichtbij. Het was duidelijk dat PSV de goede lijn van de eerste helft doortrok. De Jong gooide zich heroïsch voor het eerste echte schot van de bezoekers. Het enige verwijt voor PSV was dat het de marge minimaal bleef. Ook na een kopkans voor Til. Bijna kreeg het de rekening gepresenteerd toen invaller Noa Lang balverlies leed. Hidemasa Morita kreeg vrije doorgang richting Walter Benitez, maar gleed op de rand van het strafschopgebied uit.

In de slotfase mocht Johan Bakayoko drie keer aanleggen. Vooral de derde poging van de buitenspeler, notabene voor een leeg doel, had een doelpunt moeten zijn. De rekening was duur want even later was het ineens gelijk via Daniel Braganca. Duur en totaal onnodig puntenverlies voor PSV was het gevolg. Benitez voorkwam in de slotminuut zelfs nog een nederlaag. De volgende wedstrijd voor PSV in het miljardenbal is de zware uitbeurt bij PSG op dinsdag 22 oktober.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez wuift opvallend idee met Noa Lang direct weg: ‘Nee!’

Kenneth Perez ziet een voorstel van Milan van Dongen over PSV-aanvaller Noa Lang niet zitten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik wist niet dat psv tv tegenwoordig ook op ziggo zit . Beetje pro psv prima maar dit sloeg nergens meer op . Psv creeerde wel kansen al waren de meeste door toe doen van sporting zelf . Maar sporting had echt ook mogelijkheden tot ,en een hele grote kans . Daar deed meneer de verslaggever niks mee . Totdat sporting scoorde toen 'zag' hij het aankomen. Maar goed ik vind het wel een uitslag waar beiden blij mee moeten zijn .

Pointer62
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Denk je nou echt dat PSV als enigste op een andere zender wordt uitgezonden, als Ziggo gewoon het contract daarvoor heeft. Beetje naïef, niet, maar wel wat je kunt verwachten, van de arrogantie van PSV.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij snap je het niet helemaal pointer62

Sticks
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Op zich gun ik Psv wel wat, maar wat ik storend vind is het overdreven partijdige commentaar wat je er bij krijgt. Ook op deze website bij het wedstrijdverslag lees je dan dat de tegengoal zo onverdiend was...en dan denk ik, je verdient niks in het voetbal, dat doet niet terzake. Je moet winnen dat is alles wat telt. Ondanks dit heeft Psv best goed gespeeld maar dat kwam deels omdat Sporting wat tegenviel... Al met al is 1 - 1 wel een goede uitslag.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hahaha je verdient niks in het voetbal.. Aldus de meest partijdige persoon die zich stoort aan partijdig commentaar. Toch altijd bijzonder een Ajacied die commentaar heeft over een club die in de CL speelt. Alsof je zelf in de bijstandsuitkering zit en dan drukt maakt om een Audi RS6. PSV leuk gespeeld, jammer van de 1-1. Sporting heeft geluk gehad dat het niet tegen een effectieve club als Leverkusen speelde dan was het een dikke nederlaag geworden.

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

‘T stinkt hier naar rotte vissticks. Oh het is een jaloerse Sticks.

Paulito
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dat is overal zo, Kijk Ajax - Besiktas, terecht gewonnen maar pro Ajax commentaar. Eerlijk zo hoort het ook zo te zijn als Nederlander.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind dat je als verslaggever best pro nederland mag zijn . Maar het wordt irritant als de man net een supporter lijkt,met zijn john vd heuvel stem nu bij psv. Ook als ze dan bij een duidelijk doeltrap gaan zeuren om een corner . Dat je ziet dat een nederlandse club een overtreding maakt en zo'n verslaggever vindt het niks . Dat gaat mij iets te ver .

ERIMIR
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

PSV had de mogelijkheden om de 2e goal te maken of de 1-0 de overwinning veilig te stellen. Als je de Portugezen in de wedstrijd laat, kan je een tegendoelpunt verwachten, wat ook gebeurde. Jammer.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Had Pepi niet eerder zijn kans verdiend ?

ERIMIR
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien wel. Morgen moet Feyenoord maar de overwinning voor Nederland bezorgen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tuurlijk had psv kansen ,en had het moeten scoren Maar die verslaggever overdreef ook wel gigantisch met de hoeveelheid . En wat altijd dan gebeurd is dat veel mensen het maar overnemen . Er zijn ook heel veel momenten geweest dat je zag dat het maar net goed ging voor psv. Dat sporting er makkelijk doorheen ging en dat de eindpass dan net niet klopte etcetc . En dan die hele grote kans dat die speler 1 op 1 uitgleed . Dus uiteindelijk denk ik dat het wel een terechte uitslag is .

Brigges
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Als PSV of Feyenoord niet winnen is het jammer, nog nooit iets negatiefs gelezen hier op dit platform, maar als Ajax verliest lusten de honden er geen brood van. Lekker objectief hiezo🤮

Sticks
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Niks van aantrekken. Totaal negeren.

Pointer62
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Zo is het toch altijd, maar als Ajax aanhanger mag je niks slechts zeggen over die clubs, want dan worden ze ook heel zielig, en krijg je het alfabet van voren naar achter en weer terug naar je hersens, want dat vinden ze niet fijn hoor, dat ze behandeld worden, zoals zij Ajax altijd behandelen. Erg zielig hoor.

Pointer62
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat jammer nou. 😂😂😂😂😂

undertaker
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Psv verdiende de winst. Maar dams. Bakayoko saibari en vooral ego noa lang vond ik bout spelen. Bakayoko veel te veel ik en elke keer dezelfde beweging. Dams was een f speler tegen die donkere gast. Saibari had in zijn broek gescheten en Noa lang opgefokt en verdomd egoïstisch. Zag je ook toen die vent met op tijd uit gleed. Verders hadden ze goed gespeeld maar waarom bosz zo laat pepi er in brengt snap ik niet. Til kon niet meer lopen en toch doorgaan. 2 punten verloren. Maar als ze zo tegen psg en Girona spelen hebben ze 7 punten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen