PSV'er keert eerder terug naar Eindhoven na opvallende klachten

13 oktober 2024, 20:14   Bijgewerkt: 13 oktober 2024, 20:21

Ricardo Pepi zal eerder terugkeren naar Eindhoven, nadat hij tijdens de wedstrijd Verenigde Staten - Panama (2-0) een bal in zijn gezicht heeft gekregen. De Amerikaan krijgt bij zijn club PSV een behandeling uit voorzorg.

In de Nederlandse nacht van zaterdag op zondag speelde de VS thuis tegen Panama in een vriendschappelijk duel. De Amerikanen van PSV, Pepi en Malik Tillman, kwamen beiden als invallers het veld in. Eerstgenoemde kreeg 23 minuten speeltijd, Tillman 12. In de laatste minuut van het duel tekende Pepi voor de 2-0 eindstand, door een voorzet van de linkerflank binnen te lopen.

De spits, die in Eindhoven vaak tweede viool speelt achter Luuk de Jong, kreeg tijdens de wedstrijd een bal in zijn gezicht. Pepi speelde het duel wel uit, maar heeft daar momenteel toch nog last van. Hij keert dan ook terug naar Eindhoven en zal over een paar dagen niet tegen Mexico aantreden.

De 21-jarige Amerikaan kwam dit seizoen tot 236 Eredivisieminuten voor PSV, en scoorde daarin drie keer. Daarmee heeft hij een moyenne te pakken van een goal per 79 minuten. Ter vergelijking: concurrent De Jong doet het met een doelpunt per 121 minuten een stuk minder.