PSV dankt Lang én Benítez en houdt Paris Saint-Germain knap op gelijkspel

22 oktober 2024, 22:56   Bijgewerkt: 22 oktober 2024, 23:15
Foto: © Imago

PSV heeft Paris Saint-Germain op het eigen veld knap op een gelijkspel weten te houden. In het Parc des Princes ging PSV met een ruststand van 0-1 aan de thee, maar na de rust moest er toch geïncasseerd worden door de mannen van coach Peter Bosz, en werd het 1-1. Al met al een knap resultaat voor de Nederlandse ploeg die lef heeft getoond.

De eerste domper werd ongeveer twee weken geleden al uitgedeeld toen er werd besloten dat er geen PSV-supporters aanwezig mochten zijn bij het affiche in het miljardenbal. Liefst 2.000 aanhangers van de club uit Eindhoven wilden de club steunen, maar kregen plots rood licht van de Franse autoriteiten. Voorafgaand aan het onderlinge duel stond PSV op één punt. Het verloor de eerste wedstrijd van de campagne van Juventus in Turijn, maar pakte thuis een punt tegen Sporting CP.

Artikel gaat verder onder video

De eerste écht grote kans was in minuut twaalf te noteren. Bradley Barcola dribbelde op de goal van Walter Benítez af, maar de inzet rolde net langs de buitenkant van de paal. Een paar minuten later liet ook PSV zich voor het eerst horen. Noa Lang dribbelde op vanaf de linkerkant en gaf de voorzet aan Guus Til, maar hij ging nipt onder de bal door. Aan de andere kant schoot Kang-In Lee de bal op doel, maar Benítez kon ternauwernood redden. Niet veel minuten later kwam Ousmane Dembélé alleen voor het doel, maar hij schoot de bal snoeihard tegen de lat. Richting de 25ste minuut kwam PSV steeds meer aan de bal en zocht het via Lang naar Luuk de Jong, die vaak niet werd bereikt omdat PSG goed verdedigde.

Rond de dertigste minuut kreeg Dembélé weer een enorme kans op de openingstreffer, maar hij schoot de bal huizenhoog over de goal van PSV. Vijf minuten later was daar de 0-1 voor PSV! Noa Lang kon na een goede counter van PSV de bal in de korte hoek schieten achter de kansloze Gianluigi Donnarumma. De PSV-buitenspeler wilde het weten ook en liep meteen naar de camera. “Noano the baddest”, schreeuwde hij na zijn doelpunt in de eerste helft. Zo was het feest bij alles wat Eindhoven was.

Mauro Júnior pakte vlak voor rust nog een gele kaart, want hij haalde een gevaarlijke counter van Paris Saint-Germain eruit. En zo werd de eerste helft besloten. Het ging enorm heen en weer in het Parc des Princes. Met een 0-1 stand gingen de spelers aan de thee.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van Fabian Ruiz, die vanaf ongeveer achttien meter op de goal van PSV schoot, maar sluitpost Benítez kon de bal makkelijk oprapen. Even later krulde Dembélé (wie anders) de bal vanaf de rechterkant op goal, maar weer kon de Argentijnse goalie pareren. Tien minuten na rust was daar Achraf Hakimi die vanaf twintig meter besloot te schieten, de bal ging door de benen van Benítez, en zo stond het weer 1-1.

Rond de zestigste minuut was er een megakans voor Til. Hij liep alleen op de keeper af, maar wilde de bal afspelen naar Lang. De bal kwam niet aan en de kans was verkeken. Tien minuten voor tijd kreeg Hakimi weer een reuzekans, maar de bal rakelings voorlangs.

De slotfase was enorm hectisch. PSG kreeg nog een penalty, maar deze werd uiteindelijk toch niet gegeven. Twintig seconden later haalde Benitez een bal van de doellijn.

In de volgende speelronde speelt PSV thuis tegen Girona in het Philips Stadion. Dan kunnen de PSV-supporters gewoon weer aanwezig zijn.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Verlies voor PSG, gelijkspel voor PSV en een overwinning voor Lang. Zijn goal zal hij belangrijker vinden dan de 3 punten.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat laatste zeker . Vindt na het scoren zijn nieuwe liedje in de camera promoten belangerijker dan zijn teamgenoten . Buiten zijn goal (die mogelijkheid krijgt hij van zijn teamgenoten ) ,niet meer gezien . Knap in geschoten verder maar ja dat mag ook wel een keer lijkt me.

Sticks
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik ben absoluut geen fan van Lang maar hij maakt hier wel gewoon het verschil met een goeie goal. Als ie nou nog eens leert om zijn rare fratsen achterwege te laten... Al met al toch een goede prestatie van Psv. Had ik niet verwacht.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Je maakt pas het verschil als je de 3 punten mee naar huis neemt. En helemaal geen goede prestatie verder van PSV eerder een gelukkige prestatie.

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@Sticks nou niet de wijze jongen uithangen bij CL wedstrijden. Donderdag mag jij weer.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Niet dat het niet goed is dat PSV uiteindelijk een punt overhoudt, alleen voor de goal van PSV had PSG al 3-0 voor kunnen staan. En ja 1e helft na de goal ging t stuk beter. Maar 2e helft en voor de goal domineerde PSG. Dit is typisch een 100% gestolen punt want dit was niet echt verdiend. Vind ik het jammer? Dat niet, maar we moeten ook wel eerlijk blijven. PSG was gewoon vele malen beter.

Sticks
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Alsjeblieft zinkend bootje: 🖕

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Gabrielle en zelfs dat PSG 3 4-0 voor kon staan had Til de 1-2 op de schoen. En dan moet je ze scoren zeker in de CL. Dan had je zelfs kunnen denken aan een overwinning.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Rudolf til was geen kans ,want luuk de jong stond buitenspel. Net gezien bij ziggo. Dus een goal zou zijn afgekeurd . Psv komt gewoon heel goed weg en zoveel mazzel zullen ze niet gauw meer krijgen . Niks zelf gecreeerd ,alleen door fouten van psg die eigenlijk niet eens goed waren . Wel veel kansen tegen .

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gtsb2.0 Doet me goed dat jij voetbal kijk bij de hoofdsponsor van Ajax met je airfryer voor de bruine fruitschaal van de hoofdsponsor van Feyenoord zie je dat dat samen kan gaan

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Bedankt gtsb wist niet dat de Jong buitenspel stond.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo te zien meerdere mensen . Ik bleef hangen na de wedstrijd om v basten horen . Toen kwam dat fragment . Vrij duidelijk ook . Maar goed als je door deze kans een streep moet zetten . Blijft er niet veel over van het aanvallende verhaal van psv

undertaker
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Jammer dat die til de bal afgeeft de. Eikel. Hij had zelf moeten schieten maar dat hoef ik hem niet te vertellen. Verder vond ik punt wel verdiend.psg iets sterker

ERIMIR
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Met veel geluk een gelijkspel eruit gehaald. PSV behoort niet tot Europese top, geen enkele Nederlandse club. Dat is de realiteit.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Erimir dat is al een heletijd en dat is ook helemaal geen drama . Als je ziet wat er in het buitenland allemaal kan . Dit soort uitslagen zijn zeldzaam tegen dit soort clubs voor alle nederlandse teams . Dus mooi voor de psvers deze avond . Vaak is het ook de media die gaan zweven bij deze uitslagen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen