PSG-fans woest na puntverlies tegen PSV: 'Een schandaal, geen club wordt zo vaak genaaid als wij!'

23 oktober 2024, 09:36   Bijgewerkt: 23 oktober 2024, 12:31
Foto: © Ziggo Sport

De supporters van Paris Saint-Germain vinden dat hun club dinsdagavond tegen PSV ernstig is benadeeld door de arbitrage. Scheidsrechter Glenn Nyberg legde de bal in blessuretijd in eerste instantie op de stip na een vermeende overtreding van Olivier Boscagli op tegenstander Marco Asensio, maar na ingrijpen van de VAR ging daar alsnog een streep door.

De grote uitblinker aan Franse zijde, Achraf Hakimi, slingerde in de derde minuut van de bijgetelde tijd nog maar eens voor vanaf de rechterkant. Asensio kwam voor Boscagli bij de eerste paal, maar de Franse PSV-verdediger zat er toch met een been tussen. De Spanjaard ging echter naar de grond alsof er een moordaanslag was gepleegd en Nyberg ging in eerste instantie dus mee met die lezing.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: PSV-supporters dringen tóch PSG-stadion binnen maar stuiten op onaangename verrassing

De Zweedse arbiter werd echter naar de zijlijn geroepen door de als VAR dienstdoende Stuart Atwell en kwam na het bekijken van de beelden tot de conclusie dat er geen sprake was van een overtreding. Géén penalty dus, waardoor PSV standhield en een zwaarbevochten punt overhield aan het bezoek aan de Franse hoofdstad.

LEES OOK: Pijnlijk: basisspeler bij PSG - PSV krijgt een 2 als rapportcijfer

Op X blijken veel PSG-supporters er een hele andere lezing op na te houden, omdat zij vinden dat Asensio's rechterknie wel degelijk werd geraakt door Boscagli. "Hij schrapt de penalty na overleg met de VAR", schrijft een fan, gevolgd door de welbekende emoji die huilt van het lachen. "Er is geen enkele club die zo vaak wordt genaaid als wij in de Champions League", meent deze supporter. "Het is een dubbele fout", meent een andere PSG-fan. "Niet alleen mag de VAR niet callen omdat het ook bij twijfel geen duidelijke fout is, maar ook draait de scheidsrecher zijn oordeel terug zonder naar het contact bij de rechterknie te kijken. Het is een schandaal", fulmineert deze supporter, die wel afsluit met kritiek op zijn eigen favoriete club: "Ook al moeten we onze kansen afmaken." Een derde supporter windt er minder doekjes om: "Mensen die denken dat de UEFA niet corrupt is: sorry, maar jullie zijn erg naïef", schrijft deze fan.

Had PSG een penalty moeten krijgen voor deze actie van Boscagli?

Laden...
97 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Maarten Wijffels onthult: 'Peter Bosz houdt het voor zich, maar ergert zich aan Boscagli'

Peter Bosz ergerde zich tijdens AZ - PSV aan Olivier Boscagli, zo beweert journalist Maarten Wijffels.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het was overduidelijk geen overtreding en dus is het goed dat de scheidsrechter de penalty niet heeft gegeven. Psg heeft het aan zichzelf te wijten dat ze niet hebben gewonnen, wat best gekund had als ze aanvallend hadden doorgedrukt en de vele kansen hadden benut. Psv was ook niet heel goed maar voor een in Europa spelend Nederlands clubje heb je het goed gedaan als je met een gelijkspel vertrekt.

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Geen speld tussen te krijgen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen