Portugese media zien Feyenoord verrassen: 'Benfica werd gekleineerd, het was een Nederlands feestje'

24 oktober 2024, 07:38
Foto: © Imago

Portugese media zijn lovend over het optreden van Feyenoord tegen Benfica. De Rotterdammers zegevierden met 1-3 in Estádio da Luz en dat was zeker niet onverdiend te noemen. Tot die verrassende conclusie komen donderdagochtend ook de Portugese kranten.

Record is van mening dat er niet te discussiëren valt over de overwinning van Feyenoord in Lissabon: "Benfica werd in de eerste helft gekleineerd. Alleen met spelhervattingen kon het Feyenoord bedreigen. Het feest is Nederlands!", valt er te lezen in de Portugese krant. A Bola sluit zich daarbij aan: "Balbezit, druk, goede spelhervattingen. De Nederlanders hadden het allemaal, en wonnen ruimschoots. De uiteindelijke 1-3 was terecht!"

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Woeste Feyenoord-fans gaan los, Youri Mulder heeft andere mening

O Joga zoomt de ochtend na de wedstrijd vooral in op de kwetsbaarheden van Benfica. Er wordt gesproken over 'veel defensieve zwakheden': "De eerste nederlaag in het Bruno Lage-tijdperk. Ze kregen vijf doelpunten tegen", doelt het medium op de treffers van Feyenoord, inclusief de afgekeurde goals van Ayase Ueda en Gernot Trauner.

RTP ziet het verschil gemaakt worden in de eerste 45 minuten van de wedstrijd, toen Feyenoord simpelweg de bovenliggende partij was: "Daarmee maakten ze het verschil. Feyenoord had aan het begin van het seizoen beloofd dat hun huidige voetbal anders zou zijn dan de vriendschappelijke wedstrijd (5-0 nederlaag). Nu versloegen ze Benfica met 1-3."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hélène Hendriks opent Ziggo-analyse met ‘rare bewoording’ over Feyenoord

Royston Drenthe spreekt van een 'rare bewoording' van Hélène Hendriks over Benfica - Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

balletje rond
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Het is echt oorverdovend stil aan Amsterdamse zijde de alwetende Sticks, doordravende Grote Markt en het dwaaslicht Laurens ! wat een kleinzielige kerels, dit zal hoogst waarschijnlijk wel worden weggehaald je mag over deze 3 namelijk niks zeggen zij mogen alles zeggen altijd

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

dwaaslicht das een goeie die moeten we erin houden.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Deze overwinning betekent veel. Niet alleen het getoonde spel wat er op de mat gelegd is. Ook de naam die Feyenoord nu maakt in Europa. Spelers worden meer dan 50 miljoen waard en sommige tegen de 100 miljoen. Ik verwacht dat Feyenoord met beide benen op de grond blijft en doorgaat met het beleid wat ze nu voeren.. er wordt wel eens gezegd dat het Nederlandse voetbal baat heeft bij 1 club. Wij zien nu dat de 1e Nederlandse club met een Europese prijs weer stappen maakt en daar mogen we met zijn allen trots op zijn.

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Er is al 5,6 miljoen extra verdiend. 2,8 miljoen per gewonnen wedstrijd. Niet slecht voor een club die niet thuis hoort in de CL volgens de zgn kenners.

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Deze overwinning betekent alleen iets voor een naïeve Feijenoord fan. Het legt geen basis voor de toekomst. Hoe sommige jongens ook schrijven, hè Rudolf, opeens zitten er zelfs 4 sterren op jullie shirt. Het heeft jaren ontbroken aan enige vorm van realisme in Rotterdam, kennelijk ga jij weer op dezelfde manier door. Je bent toch wel erg naïef als je denkt tegen de top van Europa enige kans te maken. Ploegen als City, Bayern(beide nu) Real Madrid, PSG, Arsenal etc, laten NIETS van jullie heel. Daarom geniet en koester deze overwinning. Probeer straks eerst eens twee jaar achter elkaar kampioen te worden, dan hoor je bij de grote jongens!

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Hahahaha. De volgende die rijp is om afgevoerd te worden. Laurens weer even op herhaal recept bij de apotheek het gaat weer mis met je. Ik heb nooit gezegd dat Feyenoord kans maakt in de CL, we doen wel mee in de CL dat kan iedereen zien. Maar volgens mij haal je allemaal dingen in je hoofd omdat je angstig bent.. angstig voor wat komen gaat.. jaloers op wat er gebeurd is in Lissabon.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Laurens, wij als Ajax-fans moeten toch wel toegeven dat Feyenoord europees een topprestatie heeft geleverd. Laten we hopen dat Ajax vanavond ook een goede wedstrijd gaat spelen en met de winst naar huis gaat.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

OOOHHHHH WAT ZIJN DIE HATERS STIL!!!! OOOOHHH WAT ZIJN DIE HATERS STIL!!!!!!!! JANKEN JANKEN JANKEN JIJ!!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen