Portugese media vinden dat Sporting in tweede helft is bestolen tegen PSV

2 oktober 2024, 08:43   Bijgewerkt: 2 oktober 2024, 09:42
Foto: © Imago

Portugese media vinden dat PSV mag balen van het resultaat tegen Sporting Portugal, maar vinden dat Sporting Portugal voornamelijk mag balen van een beslissing van de scheidsrechter. Malik Tillman had volgens voormalig scheidsrechter Duarte Gomes namelijk van het veld gemoeten met een rode kaart, wat de wedstrijd had kunnen kantelen.

Er klinkt in de Portugese kranten lof voor de manier waarop PSV voor de dag is gekomen tegen de regerend landskampioen van Portugal: "Het duel tussen de grote leiders van de Portugese en Nederlandse competitie leek in het voordeel van PSV uit te vallen. Ze waren scherper en meer vastberaden in hun voetbal. Sporting werd verrast door de kracht van de thuisploeg', zo analyseerde Público na afloop van de wedstrijd in het Philips Stadion.

Ryan Flamingo 'vernietigt'

Artikel gaat verder onder video

A Bola richt zich met lovende woorden tot Ryan Flamingo, die na een aantal moeizame optredens in de Eredivisie heel verdienstelijk voor de dag kwam in Eindhoven: 'Flamingo vernietigt Gyökeres', valt er te lezen. "Iedereen die op zijn identiteitskaart de leeftijd van 21 heeft zien staan, zal hebben gedacht dat hij het moeilijk zou krijgen tegen Gyökeres, een van de sterkste aanvallers in het Europese voetbal. Maar Flamingo beefde niet en nam de uitdaging met plezier aan. Hij verdient een grote pluim", besluit de krant.

LEES OOK: PSV mist enorm veel kansen tegen Sporting, tóch krijgt Peter Bosz na afloop kritiek

Rode kaart voor Malik Tillman

Voormalig scheidsrechter Duarte Gomes vindt dat Sporting Portugal in het tweede bedrijf bestolen. Dat heeft alles te maken met een rode kaart die de arbitrage over het hoofd zou hebben gezien. Malik Tillman had volgens de 51-jarige Portugees van het veld gemoeten, kort nadat hij in de 64e minuut geel kreeg: "Hij raakte het been van Trinção en had bestraft moeten worden met zijn tweede gele kaart - en dus rood."

Zie hieronder het desbetreffende moment van Tillman in beeld:

© Ziggo Sport
© Ziggo Sport
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Opticiën worden in Portugal, gat in de markt!

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

PSV heeft 3 punten laten liggen. Portugezen moeten achteraf niet zeuren en de schuld leggen bij de scheidsrechter, maar bij zich zelf.

Copa
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Klopt wat het eerste betreft. Het tweede, het zeuren, dit betreft slechte 1 dagblad. Flamingo heeft voornamelijk de bal uitgeschoten, dus dat ophemelen slaat nergens op. Tilman, de Jong, Benitez vond ik heel goed. Naar de wedstrijd kijkend dacht ik dat het 2 of 3 -0 zou worden, totdat de pijp bij Psv leeg was. De spelers hebben wel alles gegeven en dat is een compliment waard.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen