Peter Bosz en Luuk de Jong reageren op handgebaar van Noa Lang

19 oktober 2024, 22:58
Foto: © Imago

Peter Bosz en Luuk de Jong tillen niet te zwaar aan de doelpuntviering van Noa Lang tegen AZ. De aanvaller van PSV maakte een ‘praatgebaar’ met zijn hand en irriteerde daarmee het publiek van AZ, dat hem trakteerde op een fluitconcert. Volgens De Jong was de reactie echter niet gericht aan de AZ-fans.

Bosz wordt op de persconferentie gevraagd naar het gebaar van Lang, maar gaat er niet inhoudelijk op in. “Ik vond Noa geweldig spelen. Hij was degene die de bal op Guus Til gaf, waar die rode kaart uit voortkwam. Hij maakte een doelpunt. Ik vond hem weer dreigend”, somt de trainer op. “Als ik aan Noa Lang denk, dan denk ik niet aan wat jij benoemt. Dan denk ik aan dit.” De journalist antwoordt: “Maar het is misschien juist jammer dat hij dan dit doet.” Bosz reageert: “Er is geen maar. Dit is het. Noa Lang heeft het goed gedaan vandaag.” 

Artikel gaat verder onder video

Ook De Jong neemt het op voor zijn ploeggenoot. De aanvoerder van PSV was juist degene die ingreep en Lang weghaalde bij het AZ-publiek.  “Ja, iedereen kent Noa een beetje. Het was, zoals hij het tegen mij zei, niet aan het publiek gericht. Aan wie wel? Dat weet ik niet, dat moet je aan hem vragen”, zegt de maker van de 0-1 in de wedstrijd die met 1-2 werd gewonnen.

De Jong wist dat het publiek van AZ op de gebaren zou reageren. “Daarom haalde ik hem ook weg.” De spits krijgt daarna de vraag of de reactie van Lang niet een beetje onnodig was. “Zoals ik al zei: iedereen kent Noa. Hij kan ons heel veel brengen. Hij doet soms dingen, en dat is emotie, maar dat viel allemaal ook wel mee. Natuurlijk gaat het publiek daarop reageren. Dat gebeurt soms in het voetbal.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSV krijgt gelijk van Franse rechter, maar neemt tóch geen fans mee naar Parijs

PSV is door de Franse rechter in het gelijk gesteld in het kort geding dat was aangespannen rond het verbod op uitsupporters in Parijs.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen