Peter Bosz afgebrand: 'Sparta heeft je zoekgespeeld, schaam je de ogen uit je kop'

9 oktober 2024, 14:57
Foto: © Imago/realtimes

Sparta-supporters Robert de Boeck en Anton Slotboom vinden de felle uitspraken van Peter Bosz in de richting van Danny Makkelie gênant, zo geeft het tweetal aan in de podcast Sparta naar Voren van RTV Rijnmond. Bosz misdroeg zich zaterdag na de wedstrijd tussen PSV en Sparta (2-1) en dat komt hem ook op kritiek uit Rotterdam te staan

Aanleiding voor de boosheid bij Bosz was een moment in de 87ste minuut van de wedstrijd. Johan Bakayoko zou in het strafschopgebied uit balans gebracht zijn door Spartaan Metinho, maar Makkelie liet doorvoetballen. Dat zorgde voor woede bij Bosz, die zijn onvrede in woord en gebaar blijken en daarom een gele kaart ontving. Na afloop wordt hij daarnaar gevraagd. “Ik ben altijd wel boos op Makkelie. Dat ligt dus misschien meer aan mij. Ik vind het helemaal niks", zei hij over de scheidsrechter.

Artikel gaat verder onder video

Die uitspraken vallen heel slecht bij Robert de Boeck, een Sparta-supporter die deze week te gast is in de podcast Sparta naar Voren van RTV Rijnmond: "Bosz moet zich de ogen uit de kop schamen. Als je een begroting hebt die denk het twintigvoudige is van Sparta is en je wordt zo zoekgespeeld... Sparta domineerde de hele wedstrijd. Dan moet je het maar over één ding hebben: het falen van je eigen team", vindt De Boeck.

© RTVRijnmond

Bosz had volgens De Boeck bij zichzelf te rade moeten gaan in plaats van zich op deze manier laten kennen tegen een arbiter: "Dan moet je het niet over de scheidsrechter hebben. Bovendien was het ook helemaal geen penalty. Zelfs als het een penalty was geweest, moet je dit in zijn positie niet doen. Je moet gewoon de schuld bij jezelf zoeken, want Sparta domineerde en het is natuurlijk een wonder dat Sparta kon domineren in Eindhoven", stelt hij.

LEES OOK: Aanklager start onderzoek naar uitspraken Peter Bosz

Anton Slotboom, vaste gast in de podcast Sparta naar Voren, vindt het moment waarop Bosz ervoor kiest om op een dergelijke manier uit zijn plaat te gaan tegen Makkelie erg bijzonder: "Hij krijgt het in de Week van de Scheidsrechter voor elkaar om zo'n uit zijn dak te gaan. Hij heeft zichzelf echt totaal voor schut gezet. Echt een brevet van onvermogen", zo vindt de journalist.

Mogelijk krijgen de uitspraken van Bosz nog een staartje, want de aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft een onderzoek opgestart naar de uitspraken van de trainer van PSV over Makkelie. Daarin staat de vraag centraal of het scheidsrechterskorps in diskrediet is gebracht.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Erik45
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Wat nou Gaza, Libanon en Oekraïne. Hier in Nederland hebben we pas een ECHT probleem. Je moet er toch niet aan denken wanneer Vladimir Poetin en Benjamin Netanyahu zich zo zouden laten gaan als Peter Bosz na afloop van de wedstrijd PSV - Sparta. Dat zou de wereldvrede niet ten goede komen!

Sticks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Is er misschien ook ergens nog een Psv-podcast te vinden waarin Psv-fans aan het woord komen over deze kwestie, die blijkbaar door FCUpdate moet worden uitgemolken tot de laatste druppel? Of misschien loopt er in Urk nog een verdwaalde huisvrouw rond die iets te melden heeft over Bosz. Nou, hop...erhéén en interviewen die hap!

Grote Markt
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Off the record: die Metinho, daar ben ik ook van gecharmeerd, goede voetballer.

De stoker
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

We zijn bijna een week verder en ze kunnen het bij Sparta nog steeds niet verkroppen dat ze verloren hebben. Ja, je was beter, maar je bent vergeten meer doelpunten te maken dan PSV. Maar wat is jullie doel? Een schorsing voor Bosz, zeg dat dan hardop en draai er niet steeds omheen

Peter Selie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Sparta domineerde de hele wedstrijd", haha natuurlijk. Het was wachten op de 3-1 en 4-1 voor PSV op het moment dat de rode kaart viel. Daarna speelde PSV bijna een halve wedstrijd met tien man. Zelfs met een man minder en CL in de benen, had het lange tijd de betere kansen. Pas in de slotfase werd Sparta écht gevaarlijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen