Triest nieuws uit Griekenland: George Baldock (Panathinaikos) op 31-jarige leeftijd overleden

9 oktober 2024, 23:14   Bijgewerkt: 9 oktober 2024, 23:41
Foto: © Imago

Triest nieuws vanuit Griekenland: de 31-jarige George Baldock, speler van Panathinaikos, is volgens verschillende media overleden. De Engels-Griekse rechtsback kwam in augustus van dit jaar nog in actie tegen Ajax in de voorrondes van de Europa League.

Baldock werd geboren in het Engelse Buckingham, maar beschikte ook over een Grieks paspoort. De rechtsback kon daarom in juni 2022 debuteren voor de Griekse nationale ploeg. In maart van dit jaar speelde hij in het verloren play-offduel voor een plek op het EK tegen Georgië zijn twaalfde en naar nu blijkt laatste interland.

Pas sinds afgelopen zomer speelde Baldock daadwerkelijk in Griekenland. Panathinaikos nam de verdediger transfervrij over van Sheffield United, waar hij de afgelopen zeven seizoenen onder contract stond. In augustus kwam Baldock als invaller binnen de lijnen in het kwalificatieduel met Ajax, dat eindigde in een 0-1 overwinning van de Amsterdammers. Een week later ontbrak hij vanwege een blessure bij de return in Amsterdam, waarin de Ajax na strafschoppen afrekende met de Griekse topclub. Afgelopen zondag was Baldock nog basisspeler in het competitieduel met Olympiakos Pireaus (0-0).

Het Griekse staatspersbureau ANA meldt dat Baldock in zijn eigen woning in een voorstad van Athene is overleden. De rechtsback zou levenloos zijn aangetroffen in zijn eigen zwembad. Over de verdere details rond zijn overlijden is op het moment nog niet meer bekend.

Harry Maguire reageert op overlijden George Baldock

Manchester United-verdediger Harry Maguire heeft op Instagram als een van de eersten gereageerd op het overlijden van Baldock. De Engelsman speelde nooit samen met de Grieks international, maar speelde tussen 2009 en 2014 voor Sheffield United. Maguire plaatst een story waarop een foto van Baldock in het shirt van The Blades te zien is, voorzien van het bijschrift 'RIP' en een gebroken hartje.

© Imago
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Afschuwelijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen