Steun voor Erik ten Hag: 'Je gaat geen betere manager vinden dan hij, tenzij...'

12 oktober 2024, 16:35
Foto: © Manchester United

Erik ten Hag is de op één na beste manager voor Manchester United, stelt zijn voormalig assistent Benni McCarthy. De Zuid-Afrikaan, die als speler enkele seizoenen uitkwam voor Ajax, maakte tot afgelopen zomer deel uit van de technische staf van Ten Hag op Old Trafford.

McCarthy werd aangesteld als spitsentrainer toen Ten Hag als manager aan de slag ging in Manchester. Gedurende hun twee jaar durende samenwerking heeft de Nederlander een grote indruk gemaakt op de Zuid-Afrikaan: "Ik kan me voorstellen hoe zwaar het is voor Erik, want hij is waarschijnlijk een van de hardst werkende managers die ik ooit ben tegengekomen. Zijn oog voor detail, die man gaat om 4.00 uur 's nachts pas slapen", zegt McCarthy in gesprek met SuperSport.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Kritiek op mede-eigenaar van Manchester United inzake Ten Hag: ‘Het zou wel tijd worden dat…’

Ondanks de bezetenheid van Ten Hag vallen de resultaten in zijn derde seizoen behoorlijk tegen. Na wekenlange speculaties over een mogelijk ontslag kwam afgelopen week naar buiten dat de oud-trainer van onder meer FC Utrecht en Ajax een zes uur durend 'crisisoverleg' overleefd zou hebben en daarom na de interlandbreak 'gewoon' weer op de bank mag plaatsnemen als de Premier League hervat wordt met het thuisduel tegen Brentford (zaterdag 19 oktober).

LEES OOK: Erik ten Hag krijgt Nederlander die te goed is voor de Eredivisie getipt in Manchester

"Als je er zoveel werk in steekt, verwacht je dat het goed gaat. Maar ik zeg je dat er iets niet klopt", vervolgt McCarthy. "Mensen zoeken de oplossing altijd in het vervangen van de trainer, maar door wie? Wie is er beter dan degene die ze nu hebben?", vraagt de Zuid-Afrikaan zich hardop af, om vervolgens zelf het antwoord te geven. "Je gaat geen betere vinden, tenzij Pep Guardiola besluit om City te verruilen voor United. Maar daarbuiten kan ik niet zeggen dat er veel beter zijn dan Ten Hag", stelt McCarthy.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Nistelrooij twijfelt over baan van Ten Hag: 'Hij voelde zich zelf verraden bij PSV'

Mocht Erik ten Hag worden ontslagen als trainer van Manchester United, dan is Ruud van Nistelrooij volgens de Daily Mirror de eerste kandidaat om het roer over te nemen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ajacieden onderling het lijkt wel een sekte. Hij slaat natuurlijk volledig de plank mis maar is ook niet meer dan logisch dat zulke types onder ten Hag werken. De dorpsidioot weet precies welke onderdanen hij uitkiest. Nee zelfs Eric Meijers zou dit beter doen dan Ten Hag. Dit is geen belediging toe naar Eric Meijers mijn oprechte excuses daarvoor als dat zo over komt.

Sticks
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Ten Hag is gewoon een uitstekende trainer die helaas meemaakt dat de resultaten nu een langere periode tegenvallen. Dat overkomt elke coach wel een keer of soms vaker. Je kunt niet alleen maar goede resultaten halen. Bovendien hangt succes niet alleen vast aan de coach. Het gaat ook om de spelers die je hebt en hoe die functioneren, om het team van assistenten, de hele club om je heen. Veel factoren maken dat je wint of verliest.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ten Hag heeft alle spelers en assistenten samen mogen stellen. Het is gewoon een slechte trainer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen