Opvallende kwestie voor Oranje-international: ‘Vrijwel niemand vond dat raar’

12 oktober 2024, 11:36
Foto: © Imago

Sjoerd Mossou rept zaterdagochtend over de ‘merkwaardige kwestie’ rondom Jerdy Schouten, die zich afmeldde voor het Nederlands elftal. De middenvelder van PSV was volgens eigen zeggen geblesseerd, terwijl Ronald Koeman en Peter Bosz juist zeiden dat hij oververmoeid was.

Beide trainers legden voorafgaand aan de wedstrijden uit dat Schouten ontbrak wegens vermoeidheid. De middenvelder had maar kort vakantie gehad na het EK en was vader geworden. Koeman noemde de PSV’er ‘niet fris’.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Uniek moment bij Hongarije - Nederland: 'Dit zie je in het moderne voetbal zelden!'

“Vrijwel niemand vond dat raar. Ook Koeman niet, die alle begrip toonde voor de uitleg van de speler. Schoutens verhaal paste in een bredere discussie bovendien: voetballers worden door het overvolle speelschema steeds meer over de kling gejaagd”, schrijft Mossou in zijn column voor het Algemeen Dagblad. “Toch wilde Schouten zelf opeens niets weten van ‘vermoeidheid’. Hij ontkrachtte niet alleen doelgericht de verklaring van PSV en Bosz, óók die van Koeman, die nota bene letterlijk benoemde dat een telefoongesprek met de speler zélf doorslaggevend was geweest en niet een beraad met PSV of een dokter”, gaat hij verder.

Mossou rept over een ‘babylonische spraakverwarring’, waarvan Koeman en Bosz slachtoffer zijn geworden. “Waarbij Schouten de woorden ‘botkneuzing’ en ‘blessure’ straal is vergeten. Een andere verklaring zou kunnen schuilen in de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de privacyrichtlijn die beide trainers tot een leugentje om bestwil heeft gedwongen”, aldus Mossou.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Uniek moment bij Hongarije - Nederland: 'Dit zie je in het moderne voetbal zelden!'

Een zeer opvallend moment in de wedstrijd tussen Hongarije en Nederland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

PSVikky23
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Schouten is gewoon een beetje moe van al dat gezeur. Laat die jongen lekker bijkomen. Koeman en Bosz moeten ook eens een dagje vrij nemen, misschien zien ze dan wat helderder.

FCHeerenveenBoer
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Eens, Vikky. Maar het blijft wel een beetje vreemd dat er zoveel verwarring is. Misschien moeten ze gewoon eerlijk zijn over wat er speelt.

JongeJasper
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Schouten die ineens een blessure verzint? Klinkt als een slechte aflevering van GTST. Misschien moet hij gewoon eerlijk zijn en zeggen dat hij geen zin had in Koeman z'n tactiek.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen