Opstelling Feyenoord: Priske slachtoffert tegen Girona één basisspeler na gelijkspel in Nijmegen

2 oktober 2024, 17:32   Bijgewerkt: 2 oktober 2024, 17:41
Foto: © Imago/Realtimes

De opstelling van Feyenoord voor het uitduel met Girona in de Champions League is bekend. Trainer Brian Priske voert ten opzichte van de Eredivisiewedstrijd tegen NEC van afgelopen zaterdag (1-1) één wijziging door: Hugo Bueno start als linksback, wat ten koste gaat van Gijs Smal.

De druk staat er vol op in Rotterdam-Zuid, nadat er in de Eredivisie de nodige teleurstellende resultaten zijn behaald. Een goed resultaat in Girona zou dan ook enorm helpen. Niet alleen voor de kans die Feyenoord dan blijft maken in de competitiefase van de Champions League, maar ook voor het zelfvertrouwen in het elftal. Daar ontbreekt het momenteel compleet aan. Priske probeert het grootste deel van zijn spelers in ieder geval wél vertrouwen te geven, want tien spelers die tegen NEC begonnen mogen het woensdagavond ook in Girona laten zien.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Twee Feyenoorders onderwerp van gesprek in Spaanse media: 'Een van de meest creatieve spelers'

Dat betekent dat Timon Wellenreuther ook in Girona het doel van de Rotterdammers zal verdedigen. Voor de Duitser vormen Thomas Beelen - die zich de goal van NEC mocht aanrekenen - en Dávid Hancko zoals verwacht het centrum van de verdediging, die verder bestaat uit rechtsback Jordan Lotomba en linksback Hugo Bueno, die de plek van Smal dus inneemt. Op het middenveld kiest Priske voor dezelfde drie als in Nijmegen, wat inhoudt dat Antoni Milambo, aanvoerder Quinten Timber en zomeraanwinst In-beon Hwang een basisplaats hebben. Ook de aanval blijft intact: spits Ayase Ueda wordt geflankeerd door Ibrahim Osman vanaf rechts en Igor Paixão vanaf de linkerflank.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Bueno; Milambo, Hwang, Timber; Osman, Ueda, Paixão

LEES OOK: Girona – Feyenoord op tv: hoe laat en waar wordt de wedstrijd uitgezonden?

Ook de basisopstelling van de thuisploeg is bekend. Girona-trainer Míchel ruimt - zoals al werd verwacht - op het middenveld een plek in voor Donny van de Beek. Arnaut Danjuma start daarentegen op de bank, terwijl de geblesseerde Daley Blind en de afgelopen zomer van Ajax overgekomen Gabriel Misehouy niet bij de wedstrijdselectie zitten. Een andere opvallende naam bij de thuisploeg is die van Bryan Gil. De Spanjaard werd zowel in de winterstop van vorig seizoen als afgelopen zomer aan een transfer naar Feyenoord gelinkt, maar wordt dit seizoen door zijn eigenlijke werkgever, Tottenham Hotspur, verhuurd aan Girona.

Opstelling Girona: Gazzaniga; Arnau Martinez, David López, Krejci, Miguel Gutiérrez; Van de Beek, Herrera, Martín; Tsygankov, Bryan Gil; Miovski

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 De Telegraaf zet vijf lichtpuntjes Feyenoord op een rij na magere seizoensstart

Feyenoord kent een magere seizoensstart, maar toch zijn er wat lichtpuntjes.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

RWBY
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

🔴⚪🤞🤞

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

De neef van Mario speelt, Bueno

RWBY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Laurens1 Wie?

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Laurens na de wedstrijd krijgen ze allemaal een chocolaatje

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Beter Bueno als die zeer matige smal . Osman ben ik nog steeds niet van overtuigd ik had begonnen met Moussa puur om zn individuele acties randje 16 en zn voorzetten die die meestal wel geeft. Maar mischien lukken ze akties deze wedstrijd wel. Laten we hopen op hoge druk en intensiteit 90 min. En niet weer een pakslaag...

RWBY
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@jurgen😎 Nogmaals, het is nu een ander elftal en Girona is geen Leverkusen. Late we het beste van maken en hopen een goed resultaat.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik vond Osman best wel prima acties hebben. Viel mij op dat hij hem heel regelmatig teruglegt de 16 in. Jammer dat er niks mee gedaan werd, anders had hij al wel wat assists achter z'n naam staan. Paixao heeft dat overzicht meestal niet.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@klantenservice die man eerste 20 min geen enkele aktie lukte telkens te langzaam met zn beslissingen wordt te snel klemgelopen. Welke akties zie jij?????

jurgen😎
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

zelfde lotomba weet niet wat ie moet doen als hij krijgt er moet echt meer routine in het spel aan de rechterkant. Milambo wil diepspelen niemand loopt rechts weg. kan niet zo

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Wat een slecht elftal dat girona Let maar op Feyenoord is zogenaamd heel erg goed zeggen ze na de wedstrijd en heb terecht gewonnen net zoals besiktas vorige slecht was en Ajax niet zo goed speelde en daarom gewonnen hebben daar wordt niet gezegd dat girona slecht speelde nee Feyenoord was heel goed natuurlijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen