Ochtendkranten: Oranje pakt ‘dikverdiend’ punt in ‘belediging voor Neeskens en Puskas’

12 oktober 2024, 08:32
Foto: © Imago

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond niet weten te winnen op bezoek bij Hongarije (1-1). De ochtendkranten zagen dat Oranje het erg lastig had in Boedapest, maar uiteindelijk ternauwernood alsnog een punt uit het vuur sleepte.

Het Algemeen Dagblad zag de mannen van Ronald Koeman ‘met de schrik vrijkomen’. “Op een frustrerende avond dreigde het Nederlands elftal vast te lopen op een Hongaarse knokploeg”, leest het. “Opgelucht, maar plezier beleefde Oranje amper op een lelijke voetbalavond.” Tien minuten voor tijd kreeg Virgil van Dijk zijn tweede gele kaart. “Dat leek de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar dankzij de gelijkmaker blijft Oranje alsnog op koers voor een plek in de kwartfinale.” Dumfries kopte de bal ‘op hartstocht’ tegen de touwen, waardoor Nederland ‘op het tandvlees’ een punt pakte.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Van Dijk slaat plots een andere toon aan en doet 'lieve, beschaafde sollicitatie'

Volgens De Telegraaf moest Oranje in Boedapest vooral ‘ploeteren’, maar de krant spreekt wel van een ‘verdiend punt’. “De slordige ploeg van Koeman wist zich ondanks een groot veldoverwicht lang geen raad met de muur die de Hongaren optrokken. Op basis van een grote dosis wilskracht pakte het tiental van Nederland alsnog een dikverdiend en kostbaar punt.” Dat Oranje na een half uur spelen op achterstand kwam, had het volgens de ochtendkrant vooral aan zichzelf te danken. “Oranje speelde te stroperig en onzorgvuldig om het gastland de duimschroeven aan te draaien”, leest het.

LEES OOK: Hans Kraay vindt ideale spits voor Oranje bij de nummer 48 van de FIFA-wereldranglijst

“Gekmakend vervelend als kijkspel”, luidt het oordeel van De Volkskrant over het duel tussen Hongarije en Nederland. “De wedstrijd was een belediging voor de met een kort applaus herdachte Johan Neeskens. Een belediging voor de diepgang van Neeskens, diens loopvermogen of zijn plezier in het spel.” Daarnaast ziet de krant het duel ook als belediging voor Ferenc Puskas, de Hongaarse legende. “Creativiteit, geslaagde dribbels, het waren zaken waarvan alleen viel te dromen vrijdag. Typerend voor de afgang was de rode kaart voor aanvoerder Virgil van Dijk in de slotfase, na twee keer geel.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Dijk verklapt welke twee woorden hij naar scheidsrechter Fähndrich riep

Virgil van Dijk baalt van zijn rode kaart in de wedstrijd tussen Hongarije en Nederland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ERIMIR
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Laf voetbal van Hongarije door niet te willen voetballen en met 10 man te verdedigen. Wachten op balverlies tegenstander en loeren op de counter. Nederland had beter ook het initiatief aan hun moeten laten en via de omschakeling een doelpunt proberen te maken. Gerechtigheid dat laf spel niet werd beloond.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Erimir dit gebeurd in de eredivisie ook heel vaak . Maar als dan de aanvallende voetballende club verliest of gelijkspeeld . Wordt die club afgefikt . Dan wordt er gezegd daar moet je doorheen spelen etcetc. Maar ik heb het wel vaker gezegd als je zo'n tegenstander hebt . Die spelers heeft die niet dom zijn en hun taken uitvoeren . Af en toe laten zien dat je aanvallend kan prikken . Heb je ookal heb je veel meer kwaliteit een probleem . Als je hongarije had laten komen was het helemaal een dooie boel geweest.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Wedstrijd was helaas niet om aan te gluren. Hongarije niet bereid om uit de verdedigende stelling te komen. Tot 5 min voor tijd, ze kozen toen wel voor de aanval en bleek dat er wel degelijk voetbal in de ploeg zat. Als ploegen/landen supporters willen wegjagen uit de stadions of achter de tv moeten ze vooral zo doorgaan. Ik betrap mij er in ieder geval op dat ik steeds minder plezier in het kijken heb/krijg. Mvg Willem Klein

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dat Willem zal steeds vaker gebeuren ben ik bang . Door verschillende oorzaken . Met name dankzij veelste veel wedstrijden . Tuurlijk ze verdienen veel ,en ze zijn getraind etcetc. Maar het lichaam kan maar zoveel hebben . Dus krijg je wedstrijden waar spelers niet top zijn ,of berekend spelen ,veel wissels etcetc. Vroeger keek je uit naar een topduel maar nu is het bijna elke dag wel feest .

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dit had weinig te maken met teveel wedstrijden, Hongarije weigerde gewoon om te voetballen. Misschien ook wel omdat ze met 5-0 van Duitsland met een iets aanvallender systeem. In ieder geval vind ik het steeds minder leuk worden, gaat op handballen lijken, ring van verdedigers rond de eigen zestien, geen doorkomen aan bijna. En we hebbeen teveel aanbod aan veelal nietszeggende potjes. Mijn mening in ieder geval. Met vriendelijke groeten Willem Klein

R MN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

één woord : Kutenaccio

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Speelschemaccio

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen