Hartverwarmende beelden: Noah Ohio brengt jong patiëntje in contact met wereldster

12 oktober 2024, 18:54
Foto: © @OnsOranje - X / Realtimes

Hartverwarmende beelden uit het Prinses Máxima Centrum, dat zaterdag werd bezocht door vijf spelers van Jong Oranje én bondscoach Michael Reiziger. Spits Noah Ohio (FC Utrecht) bracht een jong patiëntje via de telefoon in contact met diens grote idool: Jude Bellingham.

De 21-jarige Ohio speelde in de jeugd van zowel Manchester United als Manchester City. Omdat hij ook over een Engels paspoort beschikt, speelde hij voor een aantal vertegenwoordigende jeugdelftallen van dat land, waar hij vriendschap sloot met Bellingham, inmiddels een grote meneer bij Real Madrid.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Trotse Jong Oranje-debutant: 'Misschien iets teveel naar Sem Steijn gekeken'

Tijdens het bezoek aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, waar kinderen met kanker worden behandeld, vertelt één van de patiëntjes groot fan van Bellingham te zijn. "Zal ik hem bellen?", vraagt Ohio spontaan. Zo geschiedt, en de Engelsman neemt zowaar op en staat zijn jonge fan vervolgens vrolijk te woord. "Voor de kinderen in het ziekenhuis was het bezoek een welkome afleiding, zodat ze even konden ontsnappen aan de situatie waarin zij zitten", schrijft OnsOranje op X bij beelden van het bezoek van Jong Oranje.

LEES OOK: Jong Oranje laat vier grote namen thuis voor EK 2025: 'Een gepasseerd station'

Jong Oranje won afgelopen donderdag in een oefenduel met 1-0 van de leeftijdgenoten uit Mexico, door een doelpunt van debutant Maxim Dekker (AZ). Maandag wacht het afsluitende duel met Jong Zweden in de kwalificatiereeks voor het EK van 2025 in Slowakije. Omdat de ploeg van Reiziger de eerste negen kwalificatiewedstrijden allemaal won, is Nederland al geplaatst voor het eindtoernooi.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Grote zorgen bij Real, alarmbellen gaan al af in Madrid: 'Dieptepunt is bereikt, imago staat op het spel'

Real Madrid verzekerde zich een paar maanden geleden nog van de eindzege van de Champions League en kroonde zich ook in eigen land tot de beste, maar inmiddels zijn er grote zorgen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dit zijn mooie berichten. De kleinste dingen hebben get grootste effect op deze groep kinderen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen