Nederlands elftal schuttert in Duitsland en krijgt deksel op de neus

14 oktober 2024, 22:39   Bijgewerkt: 14 oktober 2024, 22:46
Foto: © Imago

Nederland heeft de derby tegen Duitsland in de Nations League met 1-0 verloren. De mannen van Julian Nagelsmann waren net iets te sterk voor Oranje, dat een hele matige wedstrijd op de mat legde. Jamie Leweling was bij zijn debuut voor het Duitse elftal de matchwinner.

Drie maanden nadat Nederland Roemenië versloeg in de Allianz Arena, was het stadion in het zuiden van Duitsland het decor van de Nations League wedstrijd tussen Oranje en Duitsland. Voorafgaand aan de wedstrijd werden Manuel Neuer, Ilkay Gündogan, Toni Kroos en Thomas Müller bedankt voor hun inzet voor het nationale elftal. De supporters van onze oosterburen hadden mooie spandoeken voor de legendes voorbereid.

Artikel gaat verder onder video

Ronald Koeman moest de kraker tegen Duitsland aanvangen zonder vaste aanvoerder Virgil van Dijk, want hij pakte tegen Hongarije in Boedapest nog een rode kaart. De centrale verdediger koos ervoor om niet mee te reizen naar Zuid-Duitsland voor de derby. Oefenmeester Koeman koos ervoor om Jorrel Hato een basisplek te schenken. Diezelfde Hato ging in de tweede minuut in de fout door de bal naar Micky van de Ven te spelen, maar die kon niet snel genoeg handelen, waardoor Serge Gnabry de bal kreeg.  Jamie Leweling schoot de bal binnen, maar Gnabry stond uiteindelijk toch buitenspel, dus de goal werd afgekeurd. Het was even schrikken voor Nederland in de eerste twee minuten.

LEES OOK: Duitsers koken van woede: Oranje ontsnapt in minuut 30 aan rode kaart

Na de eerste vijf minuten was het niet meer zo enerverend. Nederland kwam dan wel onder grote druk van Duitsland te staan, maar na de vijftiende minuut drukten de Duitsers ook niet meer zo erg. Aan het einde van de eerste helft verslapte Nederland compleet. Om de twee minuten werd er door de Oranje-verdediging weer een bal ingeleverd, waardoor Duitsland meteen toe kon slaan. Het lukte ze echter niet, en zo stond het bij ingang van de rust nog altijd 0-0.

Dat het voor geen meter liep, zag ook Koeman, die meteen in de rust besloot in te grijpen. Donyell Malen en Mats Wieffer werden erin gebracht, terwijl Tijjani Reijnders en Quinten Timber in de kleedkamer achterbleven. Het spelbeeld in de tweede helft was compleet anders. Oranje was even de ploeg dat de dienst uitmaakte in München. Malen bracht meteen verfrissing in de ploeg. Die Mannschaft verloor terrein in de tweede helft.

LEES OOK: Nederlandse voetbalfans verlangen terug naar voormalig international: 'Je kunt net zo goed Stevie Wonder daar zetten'

In de 64ste minuut schoot Leweling, die ook in de tweede minuut al binnenschoot, de bal snoeihard in de rechterbovenhoek na een corner. Tijdens het nemen van die corner waren Antonio Rudiger en Wieffer wat aan het kibbelen. Het kwam ze beiden op een gele kaart te staan. Met nog 25 minuten op de klok was er dus werk aan de winkel voor Oranje. Een kwartier voor tijd besloot Simons de bal op goal te schieten. Een verwoestende uithaal, maar de bal daalde net niet genoeg. De inzet kwam op de lat terecht. Het mocht niet baten. 1-0 was de eindstand.

De volgende interlandperiode is alweer halverwege november. De mannen van Koeman nemen het dan op tegen Hongarije en Bosnië en Herzegovina. Eerstgenoemde partij is in de Johan Cruijff ArenA, terwijl de laatste wedstrijd van de campagne er eentje is in Zenica.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vijf spelers van Oranje kijken naar grote schermen Allianz Arena

Denzel Dumfries, Ryan Gravenberch, Tijjani Reijnders, Xavi Simons en Quinten Timber kijken voor de aftrap van Nederland - Duitsland naar de grote schermen de Allianz Arena.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Er speelde ooit een Nederlandse spits in de Allianz Arena zijn bijnaam was Das Phantom. Een geweldige spits een echte killer. Vandaag stond er ook een spook in de spits in het Nederlands elftal alleen nu eentje die veelte zwaar is en niet eens kan voetballen. Bijzonder dat zo’n speler het Nederlands elftal shirt mag dragen. Geld ook voor Hato. Gravenberch is niks zonder Slot.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

En Timber was dramatisch, De Vrij speelde elke bal opzij of terug, 0 durf, Reijnders speelde belabberd en kwam nog goed weg dat hij mocht blijven staan, Dumfries was de eerste helft dramatisch, Simons ook een hele helft dramatisch, Gakpo amper wat van gezien. Maar nee dat meld je niet, want geen kritiek hebben tenzij het (oud)-Ajax spelers zijn, niet omdat zij de enigen waren maar puur omdat het (oud)-Ajax spelers zijn. Tevens, het is voor een spits onmogelijk als elke bal op het middenveld verloren word en minder dan 3 ballen op hem gaan.

Kramer
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Zoek een vriend of vriendin.. geit, schaap.. of gewoon een warme appeltaart. Maar doe eens iets nuttigs met je leven! 😅

Sticks
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@Gabrielle: ook jij hebt hem inmiddels door.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Na alle praatjes was ik op zoek naar de daden maar dat is uitgebleven.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Door Hato en Brobbey heeft het NL elftal verloren. De rest was ook matig tot slecht maar die 2 waren niet best.

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wat 1 armoede vanavond, mein himmel, geen klasse, geen team, scheissfussball, ik schaam me voor de coach en alle falende oververmoeid profspelers.....mein himmel...

Sticks
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Het was fantastisch. Ik kom superlatieven te kort. Waanzinnig. Hoera hoera.

Kramer
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Nog 4 van dit soort wedstrijden en we zijn hopelijk van Koeman af.

Brigges
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Wat een bagger elftal zeg. Weg met die Koeman. De zoveelste ex international die als trainer door de mand valt. Alleen geschikt voor de Mickey Mouse competitie.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Slechte wedstrijd van Oranje, totale offday. Geen enkele lijn te bekennen in het elftal, geen enkel lichtpuntje.

Copa
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

het wachten is op een 'kenner' die gaat zeggen wie we misten

Kramer
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ron Jans

dilima1966
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Of Reiziger

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Van de ene rampzalig wedstrijd na de andere rampzalig wedstrijd ze blijven onder koeman maar steeds falen armoede team ondermaats spelen het is nu veel leuker en beter om na jong oranje te kijken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen