'Nog nooit eerder leek Oranje zoveel op godbetert Jeka 4 of SC Scheemda 7'

15 oktober 2024, 19:53
Foto: © Imago

Het Nederlands elftal voetbalde maandagavond een wanvertoning bij elkaar, in en tegen Duitsland (1-0). De eindstand deed geen recht aan de verhoudingen op het veld. Volgens Sjoerd Mossou leek Oranje in München meer dan ooit op elf normale stervelingen.

"Als Oranje een beetje van ons allemaal is, van alle Nederlanders, dan zal het Nederlands elftal zelden zo dichtbij 'het volk' zijn gekomen als op deze memorabele voetbalavond in München", zo begint Mossou aan zijn column in het Algemeen Dagblad. "Zelden leken sterren zo ongelooflijk veel op stervelingen."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Koeman doet op één vlak erg slechte zaken tijdens tweede termijn als bondscoach

"Haal in uw hoofd uw eigen favoriete schijtwedstrijd aller tijden terug. iedere voetballer op ieder denkbaar niveau herkent dat gevoel." De journalist beschrijft vervolgens zo'n diepteleurstellende pot. "Je eerste aanname is meteen ruk. Iedere pass is te kort. Je voelt een combinatie van stress, woede en lamlendigheid. Het liefst wil je je verstoppen, strategisch onder het gras, maar dat gaat niet: je teamgenoot pal naast je heeft last van exact hetzelfde probleem, en de middenvelder voor je neus ook. Alles lijkt te snel te gaan."

Mossou maakt ook een vergelijking met de huidige politiek van Nederland, het 'stuurloze kabinet en alle chaos in de Tweede Kamer'. "Als Oranje een metafoor is voor de staat van ons land, dan kregen we inderdaad precies wat we verdienden." Dat het Nederlands elftal zich volledig blameerde en qua niveau ver terugzakte, kreeg door Mossou een bijna poëtische lading. "Oranje stond symbool voor het alledaagse, onze doodgewone sores en simpelste tekortkomingen. Maar van Ronald Koeman mag je verwachten dat Oranje er niet opeens uitziet als godbetert Jeka 4 of SC Scheemda 7."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vijf spelers van Oranje kijken naar grote schermen Allianz Arena

Denzel Dumfries, Ryan Gravenberch, Tijjani Reijnders, Xavi Simons en Quinten Timber kijken voor de aftrap van Nederland - Duitsland naar de grote schermen de Allianz Arena.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Derk62
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Scheemda 7 is beter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen