Mossou schenkt klare wijn inzake Bosz: ‘Dit is een klassiek voorbeeld van klassenjustitie’

20 oktober 2024, 10:53
Foto: © ESPN

Sjoerd Mossou is van mening dat Peter Bosz van geluk mag spreken dat scheidsrechter Danny Makkelie hem niet bestrafte met een rode kaart na zijn uitbarsting tijdens PSV – Sparta Rotterdam. De oefenmeester van de Eindhovenaren maakte flink misbaar nadat zijn ploeg geen strafschop kreeg. Bosz werd ‘slechts’ bestraft met geel, waardoor er volgens de journalist sprake is van ‘klassenjustitie’. Vooral omdat Willem II-trainer Peter Maes en NAC-trainer Carl Hoefkens wel rood kregen.

“Je zit ernaar te kijken en wat ik het gekste vond, en dat is onderbelicht gebleven, is dat Bosz eigenlijk boos wordt op Makkelie in die wedstrijd terwijl hij eigenlijk gematst wordt”, begint Mossou bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. “Als je kijkt naar de richtlijnen van de KNVB als het gaat om trainers. We hebben er een paar voorbeelden van gezien. Zo werd Maes weggestuurd met twee keer geel en daarna heb je dat met Hoefkens ook gehad bij NAC. Dat is prima, want dat zijn de richtlijnen die aan het begin van het seizoen zijn afgesproken. Het is prima dat we daar streng op zijn met z’n allen.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Bosz haalt uit naar Makkelie en krijgt meteen de volle laag: 'Een enorme klootzak'

“Vergelijk de uitbarsting van Bosz eens met Maes en Hoefkens”, haalt Mossou vervolgens aan, waarna de beelden van de PSV-trainer worden getoond. “Dit gaat inderdaad ietsje langer door dan bijvoorbeeld met Maes”, concludeert presentatrice Fresia Cousiño Arias. “Dit is een klassiek voorbeeld van klassenjustitie”, reageert Mossou vervolgens.

“Een duidelijker voorbeeld bestaat er bijna niet. Hij wordt hier gewoon gespaard door Makkelie. Dus dat heb ik altijd gek gevonden aan het interview, nog even los van de inhoud en de gevolgen daarvan, als je zo ontsnapt en je weet wat de richtlijnen zijn, dan denk je toch van: ik houd even mijn mond dicht. Accepteer het gewoon”, stelt Mossou.

LEES OOK: Peter Bosz vol onbegrip in tuchtzaak: ‘Wat mij het meeste pijn doet…’

Cousiño Arias licht vervolgens toe waarom Maes twee keer geel kreeg van Kooij. “Omdat hij bleef staan en zich na die gele kaart niet omdraaide, moest hij nog een gele kaart geven.” Mossou begrijpt het wel dat Maes en Hoefkens een rode kaart kregen, maar plaatst wel een kanttekening. “Prima dat ze Maes en Hoefkens wegsturen, maar dan kun je het natuurlijk niet verkopen dat je het hier niet doet. Als je het dan niet doet, dan zou ik als trainer van PSV denken: ik ben hier wel heel goed weggekomen, laat ik nu maar even niks zeggen”, besluit hij.

Vind jij dat Peter Bosz een rode kaart had moeten krijgen voor zijn uitbarsting tegen Sparta?

Laden...
303 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Maarten Wijffels onthult: 'Peter Bosz houdt het voor zich, maar ergert zich aan Boscagli'

Peter Bosz ergerde zich tijdens AZ - PSV aan Olivier Boscagli, zo beweert journalist Maarten Wijffels.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Toen Ajax mazzel had (terecht overigens) met de wel/niet uitbal van Daley Blind tegen Psv wrong deze knaap zich in bochten om zelf op tv uitleg te komen geven dat Roger Schmidt en dus Psv ten onrechte boos was ende bal inderdaad niet uit was. Waarom zoveel moeite doen dacht ik, totdat ik het begreep; Ajax moest kampioen worden en Psv vooral geen tweede. Ajax zou sowieso kampioen worden, het was dus vooral tegen Psv en voor Feyneoord/Rotterdam . AD? zijn broodheer Nu komt hij wederom na de soep koud geworden is, uit zijn cocon om wederom zin ei te leggen tegen Psv. Ik ben geen Psv fan, hoop dat ze alles in de competitie!! verliezen, maar om zo genieperig te gedragen vind ik zwak. Dan nog liever Valentijn Driesssen die zegt waar het op staat, daar kan je het mee eens ziijn en vooral ook oneens

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen