Verweij ziet ‘wedstrijdje ver plassen’ bij Ajax: bestuursraad en rvc lijnrecht tegenover elkaar

7 oktober 2024, 17:34
Foto: © Imago

De bestuursraad en raad van commissarissen van Ajax staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om wie op termijn de opvolger van Michael van Praag als voorzitter van de rvc moet worden. De rvc wil graag Jeroen Hoencamp aanstellen voor die positie, terwijl de bestuursraad liever Diederik Karsten ziet.

Afgelopen vrijdag ging Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf in op de bestuurlijke situatie bij Ajax. De Ajax-volger van de krant noemde het een ‘triest’ geval van ‘vriendjespolitiek’ dat Hoencamp in beeld is voor de rvc van de Amsterdammers. Maandag weet Verweij in de nieuwste aflevering van de podcast te melden dat de bestuursraad van de hoofdstedelingen de komst van Hoencamp helemaal niet ziet zitten, maar dat zij liever Karsten als opvolger van Van Praag willen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Vink niet gelukkig met ‘veilig’ spel Ajax: ‘Wordt nooit écht sexy’

“De competitie komt nu stil te liggen, want we gaan naar een interlandweek, maar het wedstrijdje ver plassen in de Johan Cruijff ArenA gaat door”, begint Verweij in Kick-off. “Het gekke is eigenlijk dat Diederik Karsten, dé grondlegger van de sponsordeal tussen Ajax en Ziggo, dat is dé droomkandidaat voor de Vereniging Ajax, voor 73% aandeelhouder. De bestuursraad wil deze man als voorzitter van de rvc. De rvc wil heel duidelijk laten zien dat zij erover gaan en dat de bestuursraad dan maar moet instemmen met de kandidaat.”

LEES OOK: Farioli komt met update: 'Hij helpt ons, ook al speelt hij niet'

Verweij verwacht dat bestuursraad niet akkoord gaat

Verweij begrijpt dan ook de keuze van de rvc niet om Karsten links te laten liggen. “Nu lijkt er eindelijk een keer een kandidaat die écht rust kan brengen in die Vereniging en dan beslist de rvc toch anders”, verzucht de journalist. Toch acht hij de kans groot dat de Vereniging Ajax niet akkoord gaat met de aanstelling van Hoencamp. “Dat zou natuurlijk enorm gezichtsverlies zijn voor Jeroen Hoencamp. Maar eerst zien, dan geloven, want de bestuursraad heeft wel eens eerder slappe knieën gehad.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ibrahim Afellay: 'Veelzeggend dat juist hij de lijnen uitzet bij Ajax en nu enorm gemist wordt'

Ondanks de goede resultaten ziet Ibrahim Afellay nog geen duidelijke lijn in het spel van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Waar heb dit allemaal voor nodig (weet niet meer van wie deze uitdrukking was) Verwey heeft gelijk en goed dat hij dit ook naar buiten brengt Het zal wel met ego en macht te maken hebben

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Geen een van de twee ze komen niet uit de voetballerij ene ziggo vriendjes politiek andere universiteiten laten ze nou een echte ajax op zoeken voor die functie zonder dat er weer gefaald wordt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen