Van Praag haalt uit naar Kieft: ‘Dat vind ik nogal dom’

26 oktober 2024, 15:34
Foto: © Imago

Michael van Praag is het niet eens met Wim Kieft dat Wout Weghorst geen goede aanwinst is voor Ajax. De voorzitter van de raad van commissarissen is van mening dat de spits juist erg goed bij de Amsterdammers past en is het niet eens met alle negativiteit rondom de transfer.

Ajax wist zich afgelopen zomer te versterken met Weghorst. De 32-jarige spits kwam voor enkele miljoenen over van het Engelse Burnley, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League. In Amsterdam is de Oranje-international uitstekend begonnen. In zes duels namens Ajax in alle competities wist de aanvaller al vier keer te scoren, terwijl hij ook een assist gaf.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Davy Klaassen openbaart cruciaal detail van transfer naar Ajax

Toch bestond er rondom de komst van Weghorst een hoop scepsis. Van Praag is zaterdag te gast bij NH Sportcafé en blikt terug op de column die Kieft over de spits schreef. De oud-voetballer gaf daarin aan twijfels te hebben over de transfer van Weghorst. “Vier weken geleden zei hij dat het niet uit te leggen was, Ajax en Weghorst”, begint Van Praag. “Dat vind ik nogal dom, want Weghorst doet het erg goed. Maar dat is zijn mening, dat mag.”

LEES OOK: Ajax-speler emotioneel: ‘Ik had wat geklap verwacht, maar dit was ontroerend’

De bestuurder is nog altijd zeer tevreden met de keuze van Ajax Weghorst aan te trekken. “Het is gewoon een heel goede zet”, stelt hij. “Ik hoor iedereen zeggen: wat moet Ajax nou met drie spitsen? Inmiddels is al wel bewezen hoe handig dat is.” Trainer Francesco Farioli kon bijvoorbeeld afgelopen donderdag Brian Brobbey rust gunnen door alleen Weghorst en Chuba Akpom speeltijd te geven tegen Qarabag. “Ik vind het prima wat iedereen zegt over Weghorst. Sommige dingen begrijp ik, andere dingen niet. Maar één ding: als wij dankzij de goals van Weghorst de Champions League halen, zijn wij bij Ajax zeer tevreden”, besluit Van Praag.

Ben jij het eens met Van Praag dat Weghorst een goede versterking is voor Ajax?

Laden...
113 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Opvallende afwezige bij Qarabag - Ajax: 'Waar is hij?!'

Televisiekijkers praten massaal over een verrassende afwezige bij Qarabag - Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

sneeuwschuiver
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Weghorst is gewoon een werkpaard. Misschien niet de meest technische, maar hij scoort en dat is wat telt. kieft moet niet zo zeuren

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Niet alleen Kieft moet niet zo zeuren. Weghorst doet het voorlopig prima bij Ajax. Zijn overenthousiaste maniertjes neem ik dan graag voor lief.

PSVikky23
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Van Praag verdedigt zijn aankoop, logisch. Maar of Weghorst nou echt de spits is die Ajax naar de top brengt? Ik heb mijn twijfels

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij hoeft Ajax niet naar de top te brengen, hij moet scoren wanneer ze hem inbrengen.

Copa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Psv en Feyenoord spelen nu CL en dat is maar goed ook, want zij waren gewoon de betere ploeg en zijn dat nu nog steeds. Genoten van hun spel deze week, maar dit weekend mogen ze gewoon weer verliezen. Ajax, Utrecht, Az en Twente moeten strijden om plek 3. Zo simpel is het Toch maar op de bewwerk knop geklikt, nadat ik zag wat ik had geschreven; mogen ze gewoon weer verliezen. moet toch maar zijn mogen ze verliezen. Verliezen is niet gewoon bij Psv, helaas

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen