Depay belangrijk voor Corinthians, maar laat grote kans op winnende goal onbenut

25 oktober 2024, 10:22
Foto: © ESPN

Het Corinthians van Memphis Depay heeft in de nacht van donderdag op vrijdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen het Argentijnse Racing Club in de halve finale van de Copa Sudamericana. De Nederlander was belangrijk voor zijn club door een treffer voor te bereiden, maar liet het in de slotfase na om de Brazilianen de zege te bezorgen.

Corinthians kreeg donderdagavond lokale tijd het Argentijnse Racing Club op bezoek voor de heenwedstrijd in de halve finale van de Copa Sudamericana, het tweede continentale clubtoernooi in Zuid-Amerika. Nadat hij in september tekende bij de Braziliaanse club, wist Depay een week geleden, tegen Athletico Paranaense, voor het eerst het net te vinden. Ook tegen de tegenstander uit Argentinië was de Nederlander weer belangrijk.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Brazilianen zijn laaiend enthousiast over Memphis en wijzen op twee bijzondere acties, waaronder manier van juichen

In São Paulo was de ploeg van Depay al na zes minuten op achterstand gekomen na een treffer van Maximiliano Salas. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, aangezien Yuri Alberto na elf minuten na een fraaie pass van Depay de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Een kwartier voor rust was het diezelfde Alberto die zijn ploeg zelfs op voorsprong zette.

Tien minuten na de pauze zette Gaston Martirena Racing Club weer op gelijke hoogte, waarmee de eindstand ook direct op het bord stond. In de blessuretijd kreeg Depay nog een enorme kans op de winnende treffer, maar hij kreeg de bal er niet in. De 98-voudig international speelde zich knap vrij in het strafschopgebied, maar zijn bal richting de verre kruising ging net over de goal, waardoor het gelijk bleef. Volgende week staan beide ploegen tegenover elkaar in Argentinië voor de return.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nederlandse voetbalfans verlangen terug naar voormalig international

'Je kunt net zo goed Stevie Wonder daar zetten', wordt gezegd over een bekritiseerde international van Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen