Martijn Krabbendam verrast: 'Hij is een raadsel, echt heel apart'

5 oktober 2024, 14:18   Bijgewerkt: 5 oktober 2024, 15:33
Foto: © Imago

Martijn Krabbendam is er niet gerust op dat Ayase Ueda nog gaat slagen bij Feyenoord. De 26-jarige Japanner werd vorig jaar zomer voor acht miljoen euro van Cercle Brugge overgenomen en is daarmee recordaankoop van de Rotterdammers. Tot nu toe heeft hij zijn hoge transfersom echter nog allerminst waargemaakt.

Bij de Dick Voormekaar Podcast wordt gevraagd of Ueda al is te bestempelen als miskoop. Voetbalboekenschrijver Michel van Egmond reageert: "Weet je wat het is? Je ziet helemaal geen echte verbetering bij hem. Hij maakt dan een mooi doelpunt tegen NAC Breda, maar er komt helemaal geen vervolg. Je denkt dan dat je iets aan hem gaat zien: dat hij er meer geloof in heeft en dingen beter gaan lukken. Dan scoort hij misschien nog een keer en dan komt het er langzaam uit. Maar dat zie je niet bij hem."

Artikel gaat verder onder video

Feyenoord-clubwatcher Krabbendam is het volledig eens met zijn tafelgenoot. "Je ziet niets bij hem!" Van Egmond zag dat Ueda ook na zijn gemiste penalty tegen Girona (2-3 winst) weinig zichtbare reactie toonde, iets wat Krabbendam onderstreept. "Hij schopt de plaggen niet uit de grond, hij wordt niet boos... Het zou natuurlijk voor een spits wel een goede eigenschap zijn als hij dan de eerste beste kans die hij daarna krijgt er wel inschiet."

LEES OOK: Vermoedelijke opstelling Feyenoord: voert Priske wijzigingen door na zwaarbevochten CL-zege?

Krabbendam vervolgt: "Als je zijn statistieken bekijkt, schrik je ook wel een beetje hoeveel tijd hij nodig heeft om een doelpunt te maken." Ueda moest het tot nog toe vooral met invalbeurten doen bij Feyenoord, maar kwam verdeeld over 46 duels toch tot 1.534 speelminuten. Daarin vond de 28-voudig international slechts 6 keer het net. Dat betekent dat hij in dienst van de Rotterdammers iedere 256 minuten doel treft.

LEES OOK: Kieft maakt ‘treurige’ Feyenoorder met de grond gelijk

"Ueda is een raadsel", concludeert Krabbendam. "Want bij Japan en Cercle Brugge schoot hij wel de ene na de andere bal binnen. Het is echt heel apart. Maar het moet wel snel komen nu. Hij heeft niet de druk van Santiago Giménez nu", verwijst de journalist naar de blessure van de eerste spits van Feyenoord. "Of Ueda een miskoop is? Het begint erop te lijken en hij heeft de komende weken de tijd om het tegendeel te bewijzen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Giménez liep vlak voor deadline toptransfer mis: 'Voor mij staat de deur nog steeds open'

Feyenoord-spits Santiago Giménez was op 30 augustus jongstleden nog dichtbij een absolute toptransfer.

Vind jij dat Ayase Ueda een miskoop is voor Feyenoord?

Laden...
32 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Alleen al voor krabby hoop ik dat ueda zich bewijst. Ik heb ook idd twijfels ,maar je moet hem ook fff de tijd geven . En dat krabby geen verbetering ziet zegt genoeg

RWBY
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@gtsb 2.0 Ken je Lazovic nog? Ook een grote miskoop, en daarna een paar jaar later een topspeler bij Vitesse en PSV. Ik zou het niet gek vinden dat het bij Ueda hetzelfde gaat overkomen.

RustigeReinier
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het lijkt erop dat Ueda moeite heeft om zich aan te passen aan het niveau en de druk bij Feyenoord. Misschien is het een kwestie van tijd en vertrouwen, maar de klok tikt wel door. Tactisch gezien zou hij misschien beter tot zijn recht komen in een andere rol of formatie.

KabelKarel
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Het bestuur van Feyenoord moet zich toch eens achter de oren krabben. 8 miljoen voor een speler die niet levert, dat is gewoon slecht beleid. Misschien moeten ze eens wat meer investeren in scouting.

RWBY
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

@KabelKarel Of haal geen spelers meer van lagere competities.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

8 mil is niet zoveel tegenwoordig .

RWBY
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@gtsb 2.0 Precies.

RWBY
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Voor nu zeg ik nee, hij heeft meer tijd nodig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen