Van Basten over Ajax-speler: ‘Hij heeft ruzie en problemen met alles en iedereen’

7 oktober 2024, 21:24
Foto: © Rondo

Brian Brobbey staat nog altijd droog in het nieuwe seizoen en heeft mede daardoor opnieuw kritiek ontvangen van Marco van Basten. De analist van Rondo, die vaker hard is geweest voor de spits van Ajax, velt opnieuw een pijnlijk oordeel voor Brobbey.

“Hij is niet een ‘coole afmaker’, daarin is hij niet goed. Hij werkt hard en is een goed aanspeelpunt, maar geen geraffineerde jongen en ook geen slimme voetballer. Hij heeft met alles en iedereen ruzie en is altijd in duel. Altijd duwen en trekken en dat is niet slim”, begint Van Basten. “Dat is juist zijn kracht, toch?”, onderbreekt Youri Mulder.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Potentiële goudmijn gespot bij Ajax - Groningen: ‘Ze kunnen heel veel geld aan hem gaan verdienen’

“Het zou ook een kracht moeten zijn dat hij technisch goed en slim is. Dat moet je als spits hebben, maar dat is ver te zoeken bij hem”, reageert spits. “De opleiding van Ajax is aanspreekbaar hiervoor, want wat hebben ze in godsnaam met die jongen uitgespookt in al die jaren? Hij is sterk en explosief, maar technisch is hij ondermaats”, gaat Van Basten verder.

De oud-spits denkt dat Wout Weghorst de zaken beter voor elkaar heeft dan Brobbey, ook al speelde laatstgenoemde volgens zijn collega’s bij Rondo een goede wedstrijd tegen Duitsland. “Maar toen heeft hij ook alleen maar ‘sleurwerk’ verricht. Weghorst heeft het aan de bal makkelijker. Ik zit hier niet om Brobbey af te keuren, maar als je ziet wat Weghorst doet als hij erin komt… hij maakt een doelpunt en geeft een assist (tegen FC Groningen, red)”, sluit Van Basten af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sutalo doet pijnlijke uitspraak voor Steijn en Van 't Schip

Josip Sutalo denkt te weten waarom hij onder Francesco Farioli beter rendeert bij Ajax dan in het vorige seizoen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Pointer62
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Hij moet eens lekker ophouden met z'n eeuwige negatieve commentaar. Kan het wel een groot voetballer zijn geweest, maar dat zegt niet dat je dan ook een goed en neutraal analist bent. Het wordt een hele vervelende man. Ik heb groot respect voor hem hoe hij vroeger was en gevoetbald, maar dat was vroeger, en niet nu.

R MN
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Marco van Basten slaat de spijker op de kop. Als Ajax-fan kan ik zijn mening ondersteunen. Brobbey sleurt, trekt, duwt, kleunt en ragt er op los. Ajax aanvallers staan en stonden er om bekend dat zij de "kunst van het ontwijken" bezitten of bezaten. Iets wat Brobbey niet kan.

Ruud40
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Brobbey bashen is in bij de analisten zeker als hij niet scoort. En het probleem bij Ajax was niet Brobbey, het ging om drie niet scorende spitsen. Ajax heeft nu13x gescoord en 11 verschillende doelpunten makers. Traore en Akpom staan op 2. Dat zegt al iets. De enorme explosie blijdschap waa denk ik meer dat zowel Weghorst als Akpom het net vonden. Iedereen hoopte dat de spitsen eindelijk er een paar in zouden schieten waarmee de druk eraf is. De eerste ketchup is bij de Ajax spitsen is nu uit de fles, hopen dat er nu snel heel veel meer volgt.

R MN
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@Ruud40 2 opgelegde kansen tegen Slavia Praag 0 goals. 4 opgelegde kansen tegen FC Groningen 0 goals. Tuurlijk, het probleem bij Ajax is niet Brobbey.

CG
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik vraag me af if hij wel bij Ajax op zijn goede plek zit. Het blijft moeilijk voor hem. Ligt het nou aan ajax/trainer of hemzelf ?

gert huisman
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Hi allen laat Brobbey centrale duo maar slopen dan maakt webhost het wel af

gert huisman
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Weghorst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen