Vink dicht Feyenoord-talent grote toekomst toe: ‘Zo’n mooie balbehandeling in de kleine ruimte’

10 oktober 2024, 21:15   Bijgewerkt: 10 oktober 2024, 21:21
Foto: © ESPN

Marciano Vink is erg onder de indruk van de kwaliteiten van Gjivai Zechiël, zo vertelt hij in de voorbeschouwing van de oefenwedstrijd van Jong Oranje tegen Mexico op ESPN. De analist baalt er enorm van dat de middenvelder eigenlijk zo weinig speelt bij Feyenoord, aangezien hij heel veel van hem verwacht.

Zechiël staat donderdagavond in de basis bij Jong Oranje, waar Vink erg blij mee is. “Ik vind hem echt zo’n mooie speler”, begint de analist. “Ik ken hem eigenlijk al vanaf de jeugd, maar het is een speler die op alle posities op het middenveld kan spelen.” Toch ziet Vink één positie waar het talent het beste rendeert. “Achtenhalf, dus tussen acht en tien in.” Dat heeft volgens de oud-voetballer te maken met de techniek van Zechiël. “In de kleine ruimte heeft hij zo’n mooie balbehandeling, hij heeft een heel snel en goed oog voor ruimte en diepte en wat hij ook bezit, is druk naar voren zetten.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: ‘Ik wilde eigenlijk niet weg bij Feyenoord, maar alleen op mijn voorwaarden’

Vervolgens komen er beelden voorbij van Zechiël die druk zet. “Hij gaat er volle bak in”, zegt een genietende Vink. Toch ziet de analist ook een nadeel. “Het is gewoon jammer dat hij maar tweeënhalf, drie wedstrijden in Feyenoord 1 heeft gespeeld.” Toch heeft hij daar wel begrip voor, aangezien Feyenoord met In-Beom Hwang en Quinten Timber twee middenvelders heeft die zeker zijn van hun plek. “Hij moet de strijd dan aangaan met Milambo. Dat wint Milambo op dit moment, terecht. Maar Zechiël heeft zo’n mooie toekomst, zo’n mooie voetballer vind ik dat.”

LEES OOK: Liverpool onderneemt actie: Arne Slot wil man met 175 duels voor Feyenoord kopen

Zechiël bij Feyenoord

Zechiël maakte in augustus van vorig jaar zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord in het met 6-1 gewonnen duel met Almere City. Vervolgens zou hij ook in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen in actie komen. Dit seizoen staat de teller op vier duels, waarvan drie als basisspeler. Hij kwam onder meer in de gewonnen wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal in actie.

Vind jij dat Gjivai Zechiël meer speeltijd moet krijgen bij Feyenoord?

Laden...
49 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wieffer baalt achteraf van keuze bij Feyenoord: 'Is mijn eigen fout geweest'

Mats Wieffer betreurt achteraf dat hij alles op alles heeft gezet om vorig seizoen de bekerfinale met Feyenoord te kunnen spelen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Grootste talent. Milambo kan fysiek al makkelijker mee en doet het nu heel goed. Zechiel zijn tijd zal snel komen en is weer een echte parel uit de jeugdopleiding.

devadervanNick
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

vink heeft altijd wel een favorietje. Maar eerlijk is eerlijk, als Zechiël echt zo goed is, waarom speelt hij dan niet meer? Misschien toch niet zo'n wonderkind als ze zeggen. .

Sticks
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik dacht het, jij schrijft het. Vink is 1 van de mensen die spelers de hemel in hypen als ze 2 weken een beetje leuk spelen.

AdvHg
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Vink kan beter een boek gaan schrijven over al die 'talenten' die nooit doorbreken.Zechiël is gewoon een van de velen.Eerst maar eens wat laten zien in de Eredivisie.

ZondagZaag
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Vink en zijn voorspellingen. die man ziet overal goud waar het gewoon koper is. Zechiël moet eerst maar eens een basisplek veroveren voordat we hem de hemel in prijzen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen