Leonne Stentler afgemaakt na bizar moment in Studio Sport: ‘De afgunst spat ervan af, walgelijk’

7 oktober 2024, 20:13
Foto: © NOS

Leonne Stentler heeft de nodige tongen losgemaakt met haar optreden van zondagavond in Studio Sport. De oud-voetbalster en huisanalist van de NOS nam het woord ‘geluk’ in de mond toen zij de sportieve prestaties van PSV duidde. Dat komt haar op veel kritiek te staan van kijkers van het samenvattingenprogramma.

PSV is al geruime tijd soeverein in de Eredivisie. De Eindhovenaren werden vorig seizoen met een voorsprong van liefst zeven punten op achtervolger Feyenoord landskampioen van Nederland en zijn ook deze voetbaljaargang de te kloppen ploeg: PSV is na acht competitiewedstrijden nog foutloos en voert de ranglijst daarmee comfortabel aan.

Artikel gaat verder onder video

Afgelopen zaterdag won het elftal van trainer Peter Bosz op eigen veld met 2-1 van Sparta Rotterdam. PSV moest het onder meer stellen zonder de geblesseerden Sergiño Dest, Couhaib Driouech, Hirving Lozano, Jerdy Schouten en Joey Veerman en speelde tegen Sparta bijna een helft lang met tien man, vanwege een rode kaart voor Matteo Dams kort na rust. Dat deerde het elftal van Bosz echter niet: dankzij een eigen doelpunt van Arno Verschueren en een treffer van Luuk de Jong in de eerste helft werd met 2-1 gezegevierd.

LEES OOK: Valentijn Driessen suggereert dat uitbarsting Bosz strategische reden heeft

Stentler stelt zondagavond in Studio Sport ‘dat er absoluut meer in had gezeten’ voor Sparta tegen PSV. “Als je sleutelspelers Schouten en Veerman er niet zijn, je hebt een rode kaart op zak en je hebt een zware Europese week achter de rug: als er dan zelfs geen punten worden afgesnoept van dit PSV, kunnen we die schaal wel gaan graveren. Maar wát een geluk hebben die!”, zei de oud-voetbalster van Den Haag en Ajax in haar analyse.

Dat Stentler bij haar analyse over PSV het woord ‘geluk’ in de mond nam, komt haar op veel kritiek te staan, gezien de superioriteit die de Eindhovenaren al geruime tijd tentoonspreiden in de Eredivisie. “De frustratie druipt van haar gezicht”, schrijft een supporter van PSV op X bij het fragment. Een ander schrijft onder meer: “Tja, journalistiek hoogtepuntje. De afgunst spat ervan af, walgelijk.” Veel anderen lachen Stentler simpelweg uit om haar analyse.

Een overzicht van de reacties op X op de analyse van Stentler:

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez hoort achter de schermen geen positieve geluiden over Tygo Land

Kenneth Perez weet waarom Tygo Land niet in aanmerking komt voor een basisplaats bij PSV.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Niet gezien, niet gehoord, wel gelezen, nu dus Ik haal er niet uit dat ze zegt dat Psv een mazzel ploeg is. Wel dat Psv deze wedstrijd gemazzeld, hetgeen de trainer van Sparta ook zei. Om daar dan zo ontstemd over te zijn is bizar

0laf
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

PSV-ertjes weer wat te klagen? Doe normaal. Zie je dat ze nu al het voorbeeld van Bosz volgen over ontstemd zijn? Daarom moet Bosz zijn verantwoordelijkheid nemen en zich voor de camera niet zo uitlaten over scheidsrechters.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Lucky Ajax mogen ze wel roepen in lampengat maar als zelf lucky zijn , zijn ze op de teentjes getrapt die Calimero’s daar

Ajacied00
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies. Gisteren ook weer, Ajax wint zeer terecht van Groningen en Afellay zegt doodleuk dat Groningen Ajax pijn had kunnen doen. Hoe dan? Groningen is 2x over de middenlijn geweest en door een blunder bij ons achterin scoren ze. Jammer dat Ibi niet vermeldde dat Sparta Psv juist heeft laten leven door grote kansen te missen. Media speelt hierin een grote rol. Kraay zijn vraag aan Farioli gisteren begon al met "lucky". Zo'n vraag stellen ze niet aan Bosz. En zo krijg je beeldvorming, alsof Ajax het geluk aan haar zijde heeft hangen en Psv bijvoorbeeld niet

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ik vindt der niks, maar ze had wel gelijk. PSV zoveel geluk..

Dexi
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Let op, PSV betaalt geluksbelasting. Kampioenschap op eigen risico!

Ajacied00
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Begrijp de ophef niet zo. Ik vind deze mevrouw niet veel, maar hierin heeft ze gewoon gelijk. Psv heeft ontzettend veel geluk gehad tegen Sparta. Ploeg uit Rotterdam had er in de slotfase wel 3 kunnen maken, en nog een goal afgekeurd met een teenlengte aan buitenspel. Fans van Psv zijn zo calimero en schijnheilig, altijd al geweest

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen