Kevin Behrens schokt VfL Wolfsburg: 'Ik ga deze gayshit niet signeren'

9 oktober 2024, 11:41   Bijgewerkt: 9 oktober 2024, 21:24
Foto: © Imago

VfL Wolfsburg is niet blij met recente uitspraken van Kevin Behrens. Volgens BILD weigerde de spits een shirt met regenboogkleuren te signeren. "Ik ga die gayshit niet signeren", zou de spits hebben gezegd.

Het incident zou zich eind september hebben voorgedaan. Op verzoek van de marketingafdeling van Wolfsburg waren meerdere spelers aanwezig bij een ‘signeersessie’. De spelers signeerden diverse clubartikelen, die vervolgens kunnen worden verkocht, verloot onder fans of aan het goede doel worden gedoneerd.

Artikel gaat verder onder video

Behrens kreeg de vraag om een speciale editie van het wedstrijdshirt te signeren, waarop het clublogo en de sponsornamen in regenboogkleuren waren afgebeeld. Behrens zou meermaals hebben geweigerd zijn krabbel te zetten. “Ik ga die gayshit niet signeren”, zei hij daarbij.

LEES OOK: Zelden gezien: Victor Boniface scoort en trekt broek uit op het veld

Bij de clubleiding werd melding gemaakt van het incident. Behrens moest zich verantwoorden bij sportief directeur Sebastian Schindzielorz en zou hebben gezegd dat hij geen afkeer heeft van homoseksuelen. De 33-jarige spits, die bij Wolfsburg voornamelijk op de bank zit, reageert ook tegenover BILD.

Behrens biedt excuses aan

“Mijn spontane uitspraken waren absoluut niet goed. Ik wil me daarvoor verontschuldigen", zegt Behrens. "We hebben de kwestie intern besproken en daar wil ik het verder bij laten." In een statement laat Wolfsburg zelf weten dat de uitspraak van Behrens 'niet past bij het standpunt van de club' en dat het incident 'meteen intern is afgehandeld'. "VfL Wolfsburg is zich bewust van zijn maatschappelijke rol. De club en de werknemers staan voor diversiteit en tolerantie. Fundamentele waarden als respect, eerlijkheid en openheid zijn altijd verankerd geweest in de filosofie van de club."

Wolfsburg was in Duitsland de eerste club die aanvoerdersbanden in regenboogkleuren droeg in alle geledingen van de club. In de fanshop worden diverse artikelen in regenboogkleuren verkocht. Ieder jaar doorlopen alle werknemers, waaronder de spelers, een diversiteitstraining. De club was niet blij toen middenvelder Josip Brekalo in 2018 een regenboogband weigerde te dragen. In 2023 zorgde toenmalig Wolfsburg-speler Felix Nmecha voor geschokte reacties met meerdere anti-lhbti-uitingen.

LEES OOK: Ajax-fans blijken geen fan van Pride Amsterdam

Vind jij dat Kevin Behrens gestraft moet worden voor zijn uitspraken tijdens de signeersessie?

Laden...
235 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Feytastic
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Wat een onzin. Behrens moet gewoon zijn excuses aanbieden en verder gaan. iedereen maakt fouten, toch?

United4Life77
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

ja, maar sommige fouten zijn gewoon dommer dan anderen. Dit had hij makkelijk kunnen vermijden

ZondagZaag
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Behrens denkt zeker dat hij een grote ster is, terwijl hij vooral de bank warm houdt. Misschien moet hij daar maar blijven.

bourgondier
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

de man heeft zijn excuses aangeboden. laten we hopen dat hij ervan leert.Iedereen verdient een tweede kans, zelfs als je Behrens heet

KabelKarel
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

dit soort uitspraken zijn gewoon niet meer van deze tijd. behrens moet echt beter weten. Misschien kan Wolfsburg hem een lesje diversiteit geven

Ajeto!
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Nou dan ga ik het maar voor Behrens opnemen. Zijn uitspraken waren misschien wat te spontaan maar hij mag toch gewoon een eigen mening hebben. Als hij dat niet wil signeren om wat voor reden dan ook dan is dat gewoon zijn goed recht. Ik heb hier ook weleens mensen het zien recht praten dat een Marokkaanse voetballer geen regenboogband wilde dragen. Want dat zou tegen het geloof in zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen