Kenneth Perez: 'Willen jullie iets grappigs horen over Ayase Ueda? Iets verrassends?'

20 oktober 2024, 21:39
Foto: © Imago

Ayase Ueda kan als speler van Feyenoord betere statistieken overleggen dan soms door de buitenwereld wordt gedacht, zo stelt Kenneth Perez. De spits van Feyenoord, die door de blessure van Santiago Giménez momenteel de eerste keus is van trainer Brian Priske, heeft in dienst van Feyenoord een prima moyenne in zijn basisoptredens. Zaterdag was hij nog eenmaal trefzeker tegen Go Ahead Eagles (1-5 zege).

“Willen jullie iets grappigs horen over Ueda? Gewoon, iets verrassends?”, vraagt Perez bij Dit was het Weekend aan tafelgenoten Jan Joost van Gangelen en Kees Kwakman. “Ik zag gisteren een statistiek in beeld tijdens de wedstrijd. Er is veel kritiek op hem, ‘dat gaat niks worden’, maar in zijn acht basisoptredens heeft hij vijf keer gescoord en twee assists gegeven. Dat zijn toch goede cijfers?”

Artikel gaat verder onder video

Ueda scoorde als basisspeler van Feyenoord inderdaad vijf keer, verspreid over vijf wedstrijden: tegen Go Ahead Eagles (25 april en 19 oktober), PEC Zwolle (5 mei), NEC (12 mei) en FC Twente (6 oktober). Daar komen dus ook nog twee assists bij. “Dat zijn heel goede cijfers”, vindt Van Gangelen. “Maar waarom is het gevoel dan toch niet goed?”

LEES OOK: Feyenoord-fans schrikken van eigen speler: ‘Hij deelt elke wedstrijd random een doodschop uit’

'Gevoel rond Ueda toch niet goed'

“Omdat veel mensen toch vinden dat hij niet genoeg heeft laten zien”, antwoordt Perez. Dat gevoel is deels te verklaren door de transfersom van Ueda (minstens negen miljoen euro) en het feit dat hij in zijn eerste 22 wedstrijden (1 als basisspeler) slechts 2 keer scoorde. Hij had zich dus nog geen waardig vervanger van Giménez getoond. Maar, zo zegt Perez: “Ik heb vaker gezegd dat hij wel iets heeft wat mij bekoort. Hij maakte inderdaad niet zo’n entree bij Feyenoord als Giménez deed, maar hij heeft toch vijf goals in acht basisoptredens”, aldus Perez.

Maakt Ayase Ueda dit seizoen meer dan vijftien goals?

Laden...
103 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-aanvoerder Quinten Timber corrigeert ESPN: 'Jullie snappen het niet'

Quinten Timber stond glunderend voor de camera's van ESPN na de zege van Feyenoord op Go Ahead Eagles.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Speelde tegen FC Twente ook al prima. Onterechte afgekeurde goal tegen Leverkusen. Alleen de media in Nederland maakt zich druk om Ueda. Intern bij Feyenoord zal iedereen blij zijn met Ueda.

0laf
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Hij werd minder beoordeeld omdat iedereen hem vergeleek met de Gimenez van een te lange tijd geleden. Ueda werkt altijd hard en wordt niet altijd goed gebruikt.

FCUpdate.nl
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Vind je Ayase Ueda een goede spits voor Feyenoord?

RWBY
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@FCUpdate.nl Ik zeg ja.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen