Kenneth Perez heeft bijnaam voor PSV: 'Dat woord leen ik even van Louis van Gaal'

21 oktober 2024, 11:30
Foto: © ESPN

Kenneth Perez merkt bij PSV weinig ambitie om het onderste uit de kan te halen. Met 27 punten uit 9 wedstrijden kent de koploper weliswaar een foutloze start op weg naar titelprolongatie in de Eredivisie, maar PSV opereert volgens Perez te vaak op halve kracht.

De analist van ESPN twijfelt er niet aan dat PSV ‘ruimschoots kampioen’ wordt, vertelt hij bij Dit was het Weekend. “Maar zij worden echt al minimumlijers. Dat woord leen ik even van Louis van Gaal. Dat zei hij over mensen die altijd nét op tijd kwamen, nét deden wat ze moesten doen om iets te bereiken”, aldus Perez, die de wedstrijd tussen AZ en PSV (1-2) van zaterdag als voorbeeld neemt. “Ze spelen tegen tien man van AZ en ze doen echt het minimum wat nodig was om te winnen. Ik zou graag willen dat ze met wat meer flair en jeu spelen.”

Artikel gaat verder onder video

In de Eredivisie wordt PSV nog nauwelijks uitgedaagd, ziet de Deen. “PSV is te goed, ze hebben gewoon te veel goede spelers en daarom worden ze ook lachend kampioen. Maar ik hoop dat ze ook gaan beseffen: we moeten ook wat achterlaten dit seizoen.” Perez vond PSV vorig seizoen een ‘mooie kampioen’ die ‘mooie wedstrijden’ speelde. “Nu zie je gespeeld chagrijn bij Peter Bosz. Ik hoop meer samba te zien in de wedstrijden, want kwaliteit hebben ze wel degelijk.”

LEES OOK: Theo Janssen: 'Het is bijna niet normaal, die jongen gaat nog een keertje keepen bij PSV!'

“PSV had niet echt grote kansen op 1-3 of meer. Dat bedoel ik met minimumlijers”, zegt Perez over het duel met AZ. Ook tafelgenoot Kees Kwakman zag dat PSV geen afstand kon of wilde nemen. “Het was echt wel knap van AZ dat ze zo lang in de wedstrijd bleven en er op het eind echt een wedstrijd van maakten. Maar dat kwam ook wel weer door PSV, dat in de tweede helft dacht: we hebben dinsdag weer een wedstrijd, we doen het allemaal nog even vijftig procent minder. En dan is PSV ook niet zo goed.” Dinsdag gaat PSV op bezoek bij Paris Saint-Germain in de Champions League.

Wat verwacht je van Paris Saint-Germain - PSV?

Laden...
497 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Maarten Wijffels onthult: 'Peter Bosz houdt het voor zich, maar ergert zich aan Boscagli'

Peter Bosz ergerde zich tijdens AZ - PSV aan Olivier Boscagli, zo beweert journalist Maarten Wijffels.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

MerelK
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Allemaal leuk analyseren maar als ze zowel schouten en veerman missen zoals in de tweede helft zijn ze natuurlijk een bak minder dan vorig seizoen. Als ze dan ook nog terugschakelen omdat ze met hun hoofd bij de aankomende cl zijn wordt het allemaal een beetje net niet.

Laurens1
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Psv wordt makkelijk kampioen ondanks de blessures. Er komen ongetwijfeld wedstrijden dat ze een goal tegen krijgen, maar scoren zelf zo makkelijk!

FCUpdate.nl
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wordt PSV dit seizoen inderdaad 'lachend kampioen'?

PSVikky23
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

lachend of huilend, zolang die schaal maar in Eindhoven blijft! Perez kan wel lullen over minimumlijers, maar als je wint, dan wint je. Punt

Feytastic
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Lachend kampioen? Eerder gapend van verveling. PSV speelt als een stel slaapwandelende zombies. Waar is de flair gebleven?

Verrevakveteraan
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Perez heeft een punt. PSV speelt op halve kracht en dat is genoeg in de Eredivisie. Maar wat als ze Europees moeten presteren? Dan is het huilen met de pet op.

Dexi
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Perez lijkt wel vastbesloten om zelfs bij succes nog iets te vinden om over te klagen. Het "minimumlijers" lijkt eerder een luxeprobleem waar menig club jaloers op zou zijn. Blijkbaar is domineren niet voldoende en moet PSV nu ook nog voor spektakel zorgen om Perez tevreden te stellen. Met "samba" bedoelt hij toch niet een penalty versieren en de tegenstander een rode kaart aansmeren? Alsof de drie punten opeens minder waard zijn als ze niet gepaard gaan met een show voor de critici.

DubbeleEspresso
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Perez heeft gelijk over dat gebrek aan flair. PSV speelt als een dieselmotor. Efficiënt, maar saai. Waar is de samba?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen