'Juventus heeft nú al genoeg gezien van ex-Ajacied Conceição en hakt knoop door over koopoptie'

22 oktober 2024, 11:01
Foto: © Imago

Hoewel Francisco Conceiçao pas twee maanden voor Juventus speelt, zou de Italiaanse topclub nú al hebben besloten de koopoptie op de Portugese vleugelspeler te gaan lichten. Ajax liet Conceição afgelopen zomer nog voor 10,5 miljoen euro terugkeren naar FC Porto, maar inmiddels zou hij een veelvoud van dat bedrag op gaan brengen.

Conceição doorliep de jeugdopleiding van Porto en maakte in 2022 een transfer naar Amsterdam voor vijf miljoen euro. Daar kon de jonge buitenspeler nooit echt doorbreken. Na een verhuurperiode aan zijn oude club, werd Conceição in 2024 definitief weer overgenomen door Porto. Juventus huurt de buitenspeler dit seizoen van Porto voor een huursom van zeven miljoen euro, waarbij ook een optie tot koop is bedongen.

Artikel gaat verder onder video

Door blessures en een schorsing kwam Conceição tot op heden pas vier keer in actie voor Juventus. Vooral in het uitduel bij RB Leipzig in de Champions League wist hij zich echter in positieve zin te onderscheiden. Door een rode kaart van Michele Di Gregorio, bij een 1-1 tussenstand, kwamen de Italianen destijds met tien man te staan. Benjamin Sesko schoot de thuisploeg even later op voorprong, maar Juve draaide het in ondertal knap om. Conceição leverde de assist bij de gelijkmaker van Dusan Vlahovic en tekende in de slotfase persoonlijk voor de 2-3 eindstand.

De Italiaanse transferspecialist Gianluca Di Marzio schrijft dat Juventus inmiddels heeft besloten dat Conceição definitief gaat worden ingelijfd. De Italianen zouden de koopoptie in het huurcontract met Porto ter waarde van 30 miljoen euro daartoe willen lichten.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ajax laat oog vallen op 20-jarige middenvelder, die al bij zeven doelpunten was betrokken'

Ajax heeft belangstelling voor een middenvelder die dit seizoen uitblinkt bij Anderlecht.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Zo wordt het nog even goed op de neus gedrukt dat de ajax technische staf goed geblunderd heeft zowel Conceição Mikautadze en nog een paar tw makkelijk heeft verkocht Europa clubs ajax kei hard heeft uitgelachen

Sticks
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Conceicao heeft het bij Ajax veel te weinig laten zien, dus is het redelijk normaal dat je dan een speler van de hand doet. Dat is na verloop van tijd dan gewoon een keuze die je als club maakt. Dat spelers dan bij een andere club beter presteren kan je vooraf niet weten. Dat heeft ook te maken met of een speler in de manier van spelen past bijvoorbeeld. Conceicao voldeed niet bij Ajax.

Kramer
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ja Mikautadze doet het zo goed.. 8 wedstrijden 0 goals 1 assist. 😅

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Conceicao heeft te weinig laten zien? Te weinig kansen gekregen bedoel je.. een goede warme club zorgt ervoor dat spelers langzaam worden gebracht.. zo’n talent zou elke andere club koesteren maar dat moet je wel kunnen inzien. Zie Ueda bij Feyenoord.. heel Nederland schrijft m af maar iedereen met verstand van voetbal weet dat zijn tijd vanzelf komt. Maarja verschil in beleid moet er zijn. Anthony voor 100 miljoen verkocht een vervanger Conceicao gehaald voor maar 5 miljoen.. en dan verpruts je het nog hahaha. Maar Brobbey krijgt alle kansen waarvan je juist wel weer kan zien dat hij tekort komt.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Mikautadze is wel zwaar verlies op geleden. Heeft zich tijdens het EK bewezen en had Ajax veel meer uit kunnen halen in die zin snap ik dilima heel goed. Ontkennen of wegkijken is zinloos. Word je weer even met het spreekwoordelijk neusje op de feiten gedrukt Kramer.

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ajax heeft nogal goede trainers gehad schreuder heitinga steijn van schip die hebben de spelers niet beter gemaakt

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Farioli zal zich snel achter het rijtje trainers voegen die jij net benoemd. Wordt nu gered door 2 bejaarden in het elftal. En de VAR. Kan jonge spelers niet beter maken en Sutalo de man van meer dan 20 miljoen is ook heel onzeker. Gaat niet lang meer duren of opa Rugani gaat zijn plek in nemen en Ajax bied Rugani een salaris aan voor 4 miljoen per jaar.

kpd
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ach gut wel de klok horen luiden maar totaal niet weten waar de klepel hangt, Het is dus met je neus OP de feiten worden gedrukt. Maar ja, mag je meer verwachten van een supporter van dat kruideniersclubje uit Rotterdam Zuid

kpd
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ach ja Ajax heeft tenminste de financiële ruimte om verlies te lijden , en we hoeven dan niet direct een crisisteam op te richten van zogenaamde vrienden die de club dan financieel moeten redden en waar je dan circa 30 jaar aan vastzit

kpd
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Helemaal mee eens , en zo geweldig zal hij niet zijn aangezien Porto hem ook weer direct door heeft verhuurd aan Juventus voor 7 Miljoen, als hij werkelijk zo goed zou zijn had Porto hem ook wel gehouden of op zijn minst meer gevraagd aan Juventus

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen