Verrassend: voormalig Ajax-spits uit 2022 staat voor opmerkelijke overstap naar Juventus

26 oktober 2024, 10:23
Foto: © Imago

Opvallend nieuws uit Italië, waar transferspecialist Rudy Galetti weet te melden dat Juventus nieuwe gesprekken gaat voeren met Lorenzo Lucca over een transfer. De voormalig flop van Ajax staat op het verlanglijstje van De Oude Dame.

Lucca speelde in seizoen 2022/23 bij Ajax, dat hem huurde van Serie B-club Pisa. De boomlange aanvalsleider kon in Amsterdam alleen mondjesmaat indruk maken als invaller, al maakte hij in zestien wedstrijden slechts twee doelpunten. In Jong Ajax was de Italiaan met zes doelpunten in veertien wedstrijden een stuk productiever.

LEES OOK: Voormalig Ajax-miskoop moet streep door interlanddebuut zetten

Artikel gaat verder onder video

In Amsterdam waren echter maar weinig mensen die wakker lagen van het vertrek van Lucca, die bij Udinese in de Serie A belandde. Verrassenderwijs wist de aanvaller op het hoogste Italiaanse niveau wél te imponeren. Met acht doelpunten in 37 competitiewedstrijden kende hij een goed seizoen. In het huidige seizoen heeft Lucca al vier doelpunten achter zijn naam weten te zetten.

Niet voor niks duikt de spits daarom op op het verlanglijstje van Juventus. De grootmacht is naar verluidt bezig om gesprekken in te plannen met Lucca. De oud-Ajacied is echter niet de enige speler die Juve op het lijstje heeft staan, al noemt Galetti geen concrete namen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Erwin van de Looi stapt boos op Wout Weghorst af: dit is wat hij zei tegen de Ajax-spits

Erwin van de Looi stapte zondagmiddag na afloop van Heracles Almelo - Ajax (3-4) het veld op om verhaal te halen bij Wout Weghorst.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Hey nog een speler die Ajax zomaar heeft laten lopen.. Ajacieden bij deze voortaan 2 keer nadenken als je wat zegt over de kwaliteiten van Milambo, Ueda of Gimenez. Het blijkt maar weer dat ze in Amsterdam er niet veel van snappen. Rasmussen en Gaei krijgen wel de kans in Amsterdam.. En juventus speelt straks met Lucca en Conceição in de aanval. Prima aanval als je t aan mij R21 vraagt.

Ruud40
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Weinig verrassends aan. Als er de afgelopen jaren bij Ajax mensen hadden gezeten die er wel kijk op hadden dan was de selectie de afgelopen twee seizoenen niet zo’n enorme puinhoop geworden die niet steeds niet opgelost is. Vind dit overigens niet zo heel bijzonder. De pijn zit meer bij een Conceicao, waar denk iedereen verbaasd was dat hij zo weinig speelde. Als hij speelde was hij altijd dreigend en vond hem toen al ruim verder dan bijv Godts nu.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mee eens Ruud, 8 doelpunten in 37 wedstrijden is niet bijster veel voor een spits. Dan zijn Brobbey en Santi wereld spiten al je zo gaat kijken. Conceicao is echt zonde geweest, maar dat zijn keuzes die achteraf verkeerd zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen